Okinawskie Karate- Grappling
Napisano Ponad rok temu
hehehe, w garniaku byłem
No,no ty musisz być niezły w tym ,, gayorku"
Napisano Ponad rok temu
Ale to było dawno, teraz bym negocjował chyba do oporu
Napisano Ponad rok temu
sporo stylów karate w swoich zawodach wprowadza też konkurencje grappling dla dzieciaków i dorosłych co prawda chyba nie w okinawa karate ale w stylach japońskich funkcjonuje to już od dłuższego czasu np w shidokan , asihara itd chociaż w zawodach Uechi Ryu Karate tez chyba jest formuła grappling nie jestem pewny
skoro są takie formuły walki w których stosuje sie rzuty i parter adepci tych stylów poznają te techniki stając się wszechstronnymi fighterami mimo ze są karatekami a nie zawodnikami mma,ćwicząc karate tez można być dobrym wszechstronnym fighterem mającym pojecie również o grapplingu
czytałem że okinawskie zapasy miały duży wpływ na karate wiec siłą rzeczy techniki zapaśnicze typu rzuty , duszenia dzwignie są w okinawskich stylach
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Nigdy nie widzialem parteru w karate. Czasami instruktor Karate byl jakims danem w Judo i wtedy byl. Szczatkowe dzwignie wykonczeniowe w samoobronie - tak. Ale oddzielna metodyka dla walki na tej plaszczyznie, oprocz styli wspolczesnych mocno ukierunkowanych na sport, no nie widzialem.
Napisano Ponad rok temu
Właśnie, nie miałeś prawa widzieć, bo tego tam nie ma. A w tradycyjnym "tradycyjnym" prezes mówi, że jak ktoś upadnie to już przegrał. I pewnie z tego powodu sportowa czołówka zawodników trenuje dodatkowo w sposób zaawansowany parter.Ale oddzielna metodyka dla walki na tej plaszczyznie, oprocz styli wspolczesnych mocno ukierunkowanych na sport, no nie widzialem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ubezpieczenie i etyka
- Ponad rok temu
-
Karate a pieniadze
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa Świata w Karate i Ju-Jitsu w Łodygowicach 2010
- Ponad rok temu
-
Seminarium Enshin Karate w U.K.
- Ponad rok temu
-
Obóz gojo ryu?
- Ponad rok temu
-
Wado-kai Wrocław
- Ponad rok temu
-
Polskie kluby karate w Wielkiej Brytanii.
- Ponad rok temu
-
NOWA ustawa o sporcie.
- Ponad rok temu
-
mecz Polska vs Litwa
- Ponad rok temu
-
Goju Ryu, sensei Morio-wywiad
- Ponad rok temu