VI Mistrzostwa Polski BJJ - Łódź 2010
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mógłbyś rozwinąć temat?Kolejny znaleziony przez emanrehtona na grapplerinfo
http://www.judokoch.pl/?site=zawodnicy#z44 Lukasz Prost ma brązowy pas w judo, a jest w kategorii białych do 76, trochę kiepsko…
po co się spinasz??? od ciebie z klubu chłopaki zgłosili się do kat.z białymi i niebieskimi paskami choć sami mają purpury. każdy orze jak może.
ps.waga przed 1 walką.
Chodzi ci o kategorie Masters?? Jak sama nazwa wskazuje Mistrzowie a nie WHITE BELTS AND BLUE
Gdzie jest przepis, że nie mogą purpury i wyżej startować?
Napisano Ponad rok temu
Mógłbyś rozwinąć temat?
Chodzi ci o kategorie Masters?? Jak sama nazwa wskazuje Mistrzowie a nie WHITE BELTS AND BLUE
Gdzie jest przepis, że nie mogą purpury i wyżej startować?
od organizatora:
KATEGORIA +35
Apelujemy, aby w tej kategorii startowały osoby, które nie mają zbyt długiego stażu i doświadczenia w sportach walki (np. niebieski pas, którego pierwszym sportem jest BJJ). Dywizja ta została stworzona z myślą o tych, co mają trochę więcej lat i nie mają tyle zdrowia by "szarpać" się z znacznie młodszymi zawodnikami.
Tak więc prosimy o rozsądek przy wyborze kategorii.
jak w/g ciebie interpretowac NIE MAJA ZBYT DŁUGIEGO STAŻU W SPORTACH CHWYTANYCH????
chcesz wyrzucić judo-kę z brązowym pasem z białych do purpur,ale nie przeszkadza ci,że twój trener(master-przewodnik) startuje z białymi.ten judo-ka na lidze nawet nie stanął na podium(czyli jego biały pasek w bjj jest adekwatny do umiejętności w bjj) za to twój trener osiągnięcia w bjj ma. widzisz zbło trawy w oku u innych za to belki w swoim nie.
ps.tak na marginesie:Bagi ,który nadał ci pasek jest mistrzem czy tylko elitą(wybranym)??
Napisano Ponad rok temu
KATEGORIA +35
Apelujemy, aby w tej kategorii startowały osoby, które nie mają zbyt długiego stażu i doświadczenia w sportach walki (np. niebieski pas, którego pierwszym sportem jest BJJ). Dywizja ta została stworzona z myślą o tych, co mają trochę więcej lat i nie mają tyle zdrowia by "szarpać" się z znacznie młodszymi zawodnikami.
"Lubomir Grochocki Główny trener: BJJ, SF, MMA
Osiągnięcia:
Brazylijskie Jiu Jitsu:
- niebieski pas (Paulo Mauricio Strauch - Rio de Janeiro 2008)
- purpurowy pas (Piotr BAGI Bagiński - Koźmin Wlkp. 2008)
- I miejsce -76 kg Elita No Problem Cup II - Gniezno 2007
- I miejsce OPEN Seniors Bad Boy Cup - Piła VI 2008
- II miejsce -76 kg Blue Belt ME Lizbona 2008
- I miejsce - 76 kg Blue Belt IMSC Rio de Janeiro 2009
- II miejsce - 76 kg Purple Belt ME Lizbona 2009
- II miejsce - 76 kg Purple Belt Turniej Drużyn Narodowych ME Lizbona 2009"
Napisano Ponad rok temu
a startowanie Brązowego w Judo w białych w bjj jest zabronione
Dziękuje DOBRANOC
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w sumie racja. wszystko w temacie...
pzdr gnz
Napisano Ponad rok temu
od organizatora:
KATEGORIA +35
"Lubomir Grochocki Główny trener: BJJ, SF, MMA
Osiągnięcia:
Brazylijskie Jiu Jitsu:
- niebieski pas (Paulo Mauricio Strauch - Rio de Janeiro 2008)
- purpurowy pas (Piotr BAGI Bagiński - Koźmin Wlkp. 2008)
- I miejsce -76 kg Elita No Problem Cup II - Gniezno 2007
- I miejsce OPEN Seniors Bad Boy Cup - Piła VI 2008
- II miejsce -76 kg Blue Belt ME Lizbona 2008
- I miejsce - 76 kg Blue Belt IMSC Rio de Janeiro 2009
- II miejsce - 76 kg Purple Belt ME Lizbona 2009
- II miejsce - 76 kg Purple Belt Turniej Drużyn Narodowych ME Lizbona 2009"
Jak już o mnie mowa to oprócz I miejsce -76 kg Elita No Problem Cup II - Gniezno 2007 (gdzie walczyłem mając 37 lat) wszystkie inne wyniki uzyskałem w Dywizji Senior (czyli +35) a startując w Lizbonie i Pile w 2008 roku miałem jeszcze pas Biały.
Obecnie mam 40 lat i "ruszam się jak moja babcia, ale ..." jak widzę Panowie zabraniają mi startować w kategorii do udziału w której jak dotąd miałem pełne prawo.
Lubomir Grochocki
To, że jestem w tej dywizji jest właśnie z rozsądku. A żeby uciąć głupie komentarze - rozsądek mi mówi, że start z wiele lat młodszymi może się dla mnie źle skończyć.
Napisano Ponad rok temu
miało być dobrze,wyszło tak sobie.miejmy nadzieję ,ze organizatorzy kolejnych imprez wyciągnął wnioski i tak sprecyzują kryteria nowej kat.,że nie będzie niedomówień.
peace,tomek
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w 70 KG BIAŁE basy jest KAROL KAWIORSKI z krakowa gdyby nie to ze jezdzi na MŚ w kadrze polski w grapplingu to może był by zielony w sportach chwytanych co prawda w niżeszj wadze startował w grapplingu ale to nie mzienia faktu że chyba nie jest białym pasem.
Odnośnie Karola:
O ile się orientuję, zasady zabraniają startowania w niskich pasach osobom które miały doświadczenie w innych sportach chwytanych,.
Karol nie trenował ani judo, ani zapasów i jego historia ze sportami chwytanymi zaczęła się od bjj. Nie trenuje jeszcze nawet dwóch lat i posiada biały pas. Nie narusza więc regulaminu w żaden sposób. Pamiętaj, że to jest kategoria białych pasów, a nie tylko kategoria typu 'pierwszy start'. Równie dobrze możesz 'jechać' na każdego białego co kiedykolwiek startował na jakichkolwiek zawodach.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
brak maty rozgrzewkowej!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i tak białe się nie liczą do drużynówki... no chyba, że przez nią TY nie wygrałaś swojego pierwszego złota...
pzdr gnz
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście poza sędziowaniem mam jedno zastrzeżenie:)
Proszę oragnizatorów przy okazji następnych zawodów zwróćcie uwagę na nagrody jakie dajecie. Dawanie koszulek w rozmiarze L w kategorii -70kg to chyba przesada.
Nie wiem jak inni, ale ja już mam kilka koszulek z zawodów w których wyglądam jak w sukience:) Zresztą te rozmiary L i tak projektowane są dla pakjerów:) W przypadku niektorych napewno przydała by się S-ka.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Halny Nowy Sącz zaprasza na treningi!!!
- Ponad rok temu
-
ME ADCC wyniki
- Ponad rok temu
-
RAGNAROK the beGInning - turniej Grapplingu GI 11 XII 2010r.
- Ponad rok temu
-
Przemęczenie czy wtf..
- Ponad rok temu
-
Bjj Poznan
- Ponad rok temu
-
Akademia Sarmatia Gdańsk zaprasza!
- Ponad rok temu
-
Copacabana Team Łódź zaprasza !!!