![Zdjęcie](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_images/FK/profile/default_large.png)
VI Mistrzostwa Polski BJJ - Łódź 2010
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mógłbyś rozwinąć temat?Kolejny
znaleziony przez emanrehtona na grapplerinfo
http://www.judokoch.pl/?site=zawodnicy#z44 Lukasz Prost ma brązowy pas w judo, a jest w kategorii białych do 76, trochę kiepsko…
po co się spinasz??? od ciebie z klubu chłopaki zgłosili się do kat.z białymi i niebieskimi paskami choć sami mają purpury. każdy orze jak może.
ps.waga przed 1 walką.
Chodzi ci o kategorie Masters?? Jak sama nazwa wskazuje Mistrzowie
![:)](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/smile.png)
Gdzie jest przepis, że nie mogą purpury i wyżej startować?
Napisano Ponad rok temu
Mógłbyś rozwinąć temat?
Chodzi ci o kategorie Masters?? Jak sama nazwa wskazuje Mistrzowiea nie WHITE BELTS AND BLUE
Gdzie jest przepis, że nie mogą purpury i wyżej startować?
od organizatora:
KATEGORIA +35
Apelujemy, aby w tej kategorii startowały osoby, które nie mają zbyt długiego stażu i doświadczenia w sportach walki (np. niebieski pas, którego pierwszym sportem jest BJJ). Dywizja ta została stworzona z myślą o tych, co mają trochę więcej lat i nie mają tyle zdrowia by "szarpać" się z znacznie młodszymi zawodnikami.
Tak więc prosimy o rozsądek przy wyborze kategorii.
jak w/g ciebie interpretowac NIE MAJA ZBYT DŁUGIEGO STAŻU W SPORTACH CHWYTANYCH????
chcesz wyrzucić judo-kę z brązowym pasem z białych do purpur,ale nie przeszkadza ci,że twój trener(master-przewodnik) startuje z białymi.ten judo-ka na lidze nawet nie stanął na podium(czyli jego biały pasek w bjj jest adekwatny do umiejętności w bjj) za to twój trener osiągnięcia w bjj ma. widzisz zbło trawy w oku u innych za to belki w swoim nie.
ps.tak na marginesie:Bagi ,który nadał ci pasek jest mistrzem czy tylko elitą(wybranym)??
Napisano Ponad rok temu
KATEGORIA +35
Apelujemy, aby w tej kategorii startowały osoby, które nie mają zbyt długiego stażu i doświadczenia w sportach walki (np. niebieski pas, którego pierwszym sportem jest BJJ). Dywizja ta została stworzona z myślą o tych, co mają trochę więcej lat i nie mają tyle zdrowia by "szarpać" się z znacznie młodszymi zawodnikami.
"Lubomir Grochocki Główny trener: BJJ, SF, MMA
Osiągnięcia:
Brazylijskie Jiu Jitsu:
- niebieski pas (Paulo Mauricio Strauch - Rio de Janeiro 2008)
- purpurowy pas (Piotr BAGI Bagiński - Koźmin Wlkp. 2008)
- I miejsce -76 kg Elita No Problem Cup II - Gniezno 2007
- I miejsce OPEN Seniors Bad Boy Cup - Piła VI 2008
- II miejsce -76 kg Blue Belt ME Lizbona 2008
- I miejsce - 76 kg Blue Belt IMSC Rio de Janeiro 2009
- II miejsce - 76 kg Purple Belt ME Lizbona 2009
- II miejsce - 76 kg Purple Belt Turniej Drużyn Narodowych ME Lizbona 2009"
Napisano Ponad rok temu
a startowanie Brązowego w Judo w białych w bjj jest zabronione
Dziękuje DOBRANOC
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w sumie racja. wszystko w temacie...
pzdr gnz
Napisano Ponad rok temu
od organizatora:
KATEGORIA +35
"Lubomir Grochocki Główny trener: BJJ, SF, MMA
Osiągnięcia:
Brazylijskie Jiu Jitsu:
- niebieski pas (Paulo Mauricio Strauch - Rio de Janeiro 2008)
- purpurowy pas (Piotr BAGI Bagiński - Koźmin Wlkp. 2008)
- I miejsce -76 kg Elita No Problem Cup II - Gniezno 2007
- I miejsce OPEN Seniors Bad Boy Cup - Piła VI 2008
- II miejsce -76 kg Blue Belt ME Lizbona 2008
- I miejsce - 76 kg Blue Belt IMSC Rio de Janeiro 2009
- II miejsce - 76 kg Purple Belt ME Lizbona 2009
- II miejsce - 76 kg Purple Belt Turniej Drużyn Narodowych ME Lizbona 2009"
Jak już o mnie mowa to oprócz I miejsce -76 kg Elita No Problem Cup II - Gniezno 2007 (gdzie walczyłem mając 37 lat) wszystkie inne wyniki uzyskałem w Dywizji Senior (czyli +35) a startując w Lizbonie i Pile w 2008 roku miałem jeszcze pas Biały.
Obecnie mam 40 lat i "ruszam się jak moja babcia, ale ..." jak widzę Panowie zabraniają mi startować w kategorii do udziału w której jak dotąd miałem pełne prawo.
Lubomir Grochocki
To, że jestem w tej dywizji jest właśnie z rozsądku. A żeby uciąć głupie komentarze - rozsądek mi mówi, że start z wiele lat młodszymi może się dla mnie źle skończyć.
Napisano Ponad rok temu
miało być dobrze,wyszło tak sobie.miejmy nadzieję ,ze organizatorzy kolejnych imprez wyciągnął wnioski i tak sprecyzują kryteria nowej kat.,że nie będzie niedomówień.
peace,tomek
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w 70 KG BIAŁE basy jest KAROL KAWIORSKI z krakowa
gdyby nie to ze jezdzi na MŚ w kadrze polski w grapplingu to może był by zielony w sportach chwytanych
co prawda w niżeszj wadze startował w grapplingu ale to nie mzienia faktu że chyba nie jest białym pasem.
Odnośnie Karola:
O ile się orientuję, zasady zabraniają startowania w niskich pasach osobom które miały doświadczenie w innych sportach chwytanych,.
Karol nie trenował ani judo, ani zapasów i jego historia ze sportami chwytanymi zaczęła się od bjj. Nie trenuje jeszcze nawet dwóch lat i posiada biały pas. Nie narusza więc regulaminu w żaden sposób. Pamiętaj, że to jest kategoria białych pasów, a nie tylko kategoria typu 'pierwszy start'. Równie dobrze możesz 'jechać' na każdego białego co kiedykolwiek startował na jakichkolwiek zawodach.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
![;)](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/wink.png)
brak maty rozgrzewkowej!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i tak białe się nie liczą do drużynówki... no chyba, że przez nią TY nie wygrałaś swojego pierwszego złota...
pzdr gnz
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście poza sędziowaniem mam jedno zastrzeżenie:)
Proszę oragnizatorów przy okazji następnych zawodów zwróćcie uwagę na nagrody jakie dajecie. Dawanie koszulek w rozmiarze L w kategorii -70kg to chyba przesada.
Nie wiem jak inni, ale ja już mam kilka koszulek z zawodów w których wyglądam jak w sukience:) Zresztą te rozmiary L i tak projektowane są dla pakjerów:) W przypadku niektorych napewno przydała by się S-ka.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Halny Nowy Sącz zaprasza na treningi!!!
- Ponad rok temu
-
ME ADCC wyniki
- Ponad rok temu
-
RAGNAROK the beGInning - turniej Grapplingu GI 11 XII 2010r.
- Ponad rok temu
-
Przemęczenie czy wtf..
- Ponad rok temu
-
Bjj Poznan
- Ponad rok temu
-
Akademia Sarmatia Gdańsk zaprasza!
- Ponad rok temu
-
Copacabana Team Łódź zaprasza !!!