Muay Thai Dla Początkujących
Napisano Ponad rok temu
Chciałbym się dowiedzieć czy ten sport będzie dobry dla mnie, Mam 18 latek (no i pół) i chce się zapisać na Muay thai.
Na co zwrócić uwage. Wcześniej ćwiczyłem siłke tak amatorsko, waga moja obecna 58kg wycisnąłem na ławce 75 KG !! Więc jak do czegoś się wezmę to to robię
Trening boksu będzie trwał godzinke.
raz w tygodniu w sobote
Co o tym myślicie ?
Co zyskam jeśli będę chodził na MT ?
Napisano Ponad rok temu
ale oczywiście lepiej tak niż nic nie robić
Napisano Ponad rok temu
ćwiczyłem siłke
a jak sie ja cwiczy? bo maja coraz gorzej wylada tez bym chcial ja potrenowac.
Więc jak do czegoś się wezmę to to robię
to wez sie za treningi w jak najwiekszej ilsoci a nie pytaj czy bd to dla ciebie odpowiednie. Dla niekotrych nawet 3x w tygodniu to za malo a dla innych 2x w tygodniu + wlasne zangazownie wystraczy i sa nawet efekty.
Napisano Ponad rok temu
Trening boksu będzie trwał godzinke.
raz w tygodniu w sobote
Co o tym myślicie ?
Co zyskam jeśli będę chodził na MT ?
możesz zyskać fajną koszulkę klubową jak sobie kupisz i możesz potem ją nosić.
to nie jest fitness żeby wpasc dla formy raz w tygodniu: trening minimum 2- 3 razy w tygodniu albo wogole daj sobie spokój bo to nie bedzie MT
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sally, mam pytanie. Czy jest dramatyczna różnica czy będę trenował 3x w tygodniu w oddzielne dni (np, pon, wt, pt) czy dwa (wt-pt) ale wtedy w pt robię dwie jednostki treningowe pod rząd (wiem że dizał o mt, ale akurat tak się składa że mam możliwość robienia bjj a potem judo co w moich warunkach czasowych ratuje mozliwosc trenowania "3" razy w tygodniu)?
jak jestes tak zajebisty i masz taka wydolnosc i dajesz rade to moze i to ma sens. Njalepiej sprobowac i zobaczyc samemu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
gadałem z chłopkeim i no mi mówi że początkujących 1 dzień starczy na początku żeby wprawic sięw rytm a potem to już 2 dni ma wtorek i czwartek i Ogień Kurva !!
Ustaw sobie priorytety czy chcesz być duży, silny , czy chcesz być tym, który potrafi lać dużch i silnych.
A potem albo 5x pakernia i MT jako aeroby 1x w tygodniu, albo 5x MT i pakernia jako dodatek podbudowujący siłę.
Napisano Ponad rok temu
gadałem z chłopkeim i no mi mówi że początkujących 1 dzień starczy na początku żeby wprawic sięw rytm a potem to już 2 dni ma wtorek i czwartek i Ogień Kurva !!
masz jakies pojecie na temat treningu? Interesujesz sie tym? Masz jakies info jak trenuja prawdziwi zadownicy (nie tlyko ci swiatowej klasy)?
Wedlug mnie nie. :roll:
PS: Ogien Kurva- to jakas nazwa ze z duzych liter piszesz? I czemu przez ''v''? 8O
Napisano Ponad rok temu
sally, mam pytanie. Czy jest dramatyczna różnica czy będę trenował 3x w tygodniu w oddzielne dni (np, pon, wt, pt) czy dwa (wt-pt) ale wtedy w pt robię dwie jednostki treningowe pod rząd ?
dla początkującego dwa treningi dziennie to jest bezsens, bo przekracza wydolnościowe możliwości organizmu i nie korzysta z tego drugiego treningu tak jak korzystał by na świeżo.
Dla zaawansowanego może byc, zwłaszcza jak się nie ma wyboru, ale jak masz to zawsze lepiej w osobne dni a po treningu jak dasz rade to nawet pobiegać
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
MUAY BORAN POLSKA
- Ponad rok temu
-
MICHAŁ GŁOGOWSKI vs YOSHIHIRO SATO W FINALE K-1 MAX
- Ponad rok temu
-
MICHAŁ GŁOGOWSKI F16 K-1 MAX NA ŻYWO WALKA