Polska Federacja Capoeira partnerem w nowym projekcie
Napisano Ponad rok temu
Więcej informacji o projekcie znajdziecie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
To pierwszy w Polsce projekt skierowany do adeptów sztuk jak i sportów walki.
Oprócz Francesa w zespole są jeszcze: Marek Piotrowski, Joanna Jędrzejczyk, Sebastian Adamiecki.
Fundatorem i organizatorem programu jest serwis sparring.pl
Nie traktujcie tego tylko jako ogłoszenie, ale napiszcie także jakie potrzeby mają polscy capoeiristas, ile potrzebują miesięcznie pieniędzy i na co najczęściej są wydawane. Tylko prosimy o rozsądek z tymi potrzebami :wink:
Napisano Ponad rok temu
A serio - zamiast dawać kasę w łapę przydałaby się pomoc finansowa z wynajmem sal oraz pomoc merytoryczna przy kwestiach prawno-księgowych. Dodatkowo dofinansowanie na podstawowy sprzęt (podstawowe instrumenty, które są nieodzowne do treningu). Ubezpieczenie trenera od OC i NNW.
Każda inna sprawa (tarcze, odżywki, materace, mata) to już marzenie i farmazon trenera.
Napisano Ponad rok temu
Fajnie jak w odpowiedzi napiszecie także potrzeby dotyczące sprzętu. Pieniądze nie to nie wszystko podczas treningu. Pomińmy jednak sprawy oczywiste jak beri czy pandeiro.
Napisano Ponad rok temu
zastanawiam się też trochę, czy z pedagogicznego punktu widzenia pieniądz za przyjemności to dobre rozwiązanie.
opowiedz, bom ciekaw - to stypendium jest po to, żeby młody człowiek mógł uprawiać na przykład capoeira, tak? Czy np. mogę wystosować prośbę o przyznanie grosza, bo jestem ciężko pracującym na 3 etatach człowiekiem, który poza pracą stara się jeszcze prowadzić treningi capoeira, trenować bjj i siłownię, a na dodatek pogodzić wyjazdy na warsztaty z 10 miesięczną córką i żoną?
bo tak w sumie wpadło mi do głowy, że przydałby się sponsoring na Brazylię ;D
Napisano Ponad rok temu
czy z pedagogicznego punktu widzenia pieniądz za przyjemności to dobre rozwiązanie.
Na pewno nie . Tutaj raczej chodzi o pomoc w rozwinięciu umiejętności, a nie "płacenie za pasję". Jest to program, który ma pomóc w zrobieniu kolejnego kroku na drodze treningu. Formularz zgłoszeniowy (dostępny od 10 września) będzie miał za zadanie pokazanie, która osoba najbardziej skorzysta na naszej pomocy i wydatkowanie pieniędzy również nie będzie na dowolny cel, powiedzmy konsolę do gier :wink:
Czy np. mogę wystosować prośbę o przyznanie grosza, bo jestem ciężko pracującym na 3 etatach człowiekiem....
Jasne, że możesz Ale chcesz uciec do Brazylii czy tylko odpocząć?
Napiszę ważną informację, że jeśli chodzi o sztuki to są również inne sztuki, nie tylko capo. Nie chcemy, żeby ktoś poczuł się w przyszłości oszukany.
Napisano Ponad rok temu
Co do Brazylii, to uwierz, że jak już się tam dostanę to mam zamiar przez miesiąc prać Murzynów na macie i na roda po 12h dziennie, a wieczorami pokazywać na festach ułańską fantazję Polaka, hehehe
Napisano Ponad rok temu
2. W ogóle co stanowi Polska Federacja Capoeira? Po nazwisku Est. Prof. Francesa wnioskuje, że Camangula... jakaś grupa współtworzy jeszcze tą federacje?
3. Jeżeli chodzi o to na co przeznaczać pieniążki, to wyjazdy na warsztaty, mistrzostwa itp.
Napisano Ponad rok temu
Osoby nie należące do Polskiej Federacji Capoeira też mogą się ubiegać o coś takiego?
Nie ma i nie będzie to miało nic wspólnego z przynależnością do Federacji. FCP jest tylko jednym z członków komisji weryfikacyjnej. W Programie może brać udział każdy bez względu na przynależność do tego czy tamtego klubu lub innej organizacji.
W ogóle co stanowi Polska Federacja Capoeira? Po nazwisku Est. Prof. Francesa wnioskuje, że Camangula... jakaś grupa współtworzy jeszcze tą federacje?
Nie powinno się wiązać tego stypendium z jakąś grupą, w tym przypadku camangula. Do projektu zostały zaproszone osoby, które mają wiedzę i doświadczenie. Frances jest osobą, która capoeira zaczynała w pierwszej połowie lat 90-tych i reprezentuje on aspekt sztuki w naszym projekcie. Jego obecność nie oznacza, że stypendystą zostanie jakiś capoeirista. Mamy przecież także inne sztuki walki.
Jak wspomniał wcześniej Uirapuru trudno jest oceniać wyniki w sztukach. Jest to delikatna sprawa nie tylko w capoeira, ale i w aikido czy pewnych stylach karate. Dlatego do projektu został zaproszony Frances, który będzie pomagał patrzeć na aspekt sztuki w tym przedsięwzięciu.
Moją prośbą jest, aby nie rozpatrywać tego w kategoriach podziału polskiej sceny capoeira. Na dobrą sprawę każdą osobę można zaszufladkować i wymyślić problem. Chodzi o projekt i jego przekaz.
Napisano Ponad rok temu
to nie wiem, czy capoeirista cokolwiek potrzebuje poza motywacją, hehe. para abada? camisa?
np na treningi albo warsztaty
Napisano Ponad rok temu
O kurcze, to Coma żyje?!Oprócz Francesa w zespole są jeszcze: Marek Piotrowski, Joanna Jędrzejczyk, Sebastian Adamiecki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
coma --> menino --> sebastian adamiecki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oficjalna nazwa to Program Stypendialny Trenuj i Walcz - Edycja I
O ile nie pojawia się jakieś przeszkody to ruszymy 8 września 2010
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie zbyt romantyczna
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]<-- znajdziecie info o o grantach, terminach i inne szczegóły Programu.
Pozosotaje tylko nagrac krotki film, wypelnic formularz, wyslac i czekac na efekty
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ekipa 10 osob na piatek, wwa
- Ponad rok temu
-
capoeira Gdańsk wakacje
- Ponad rok temu
-
kolana, podskoki, Capoeira i twarde podłoża
- Ponad rok temu
-
Undisputed 3
- Ponad rok temu
-
Zaproszenia na pokazy Capoeira, maculele itp.
- Ponad rok temu
-
Katarzyna Kolbowska: Capoeira w Polsce. Wędrowanie wątków...
- Ponad rok temu
-
Model biznesowy
- Ponad rok temu
-
Moda na roda ;)
- Ponad rok temu
-
zajcia dla dyieci 6 lat
- Ponad rok temu
-
Ceny warsztatów