Roger Huerta w akcji podczas bójki ulicznej
Napisano Ponad rok temu
Wczesnym, sobotnim rankiem w Teksasie, była zawodnik UFC – Roger Huerta, wdał się w uliczną bijatykę, atakując napastnika, który wcześniej uderzył anonimową kobietę. Zawodowemu fighterowi grożą zarzuty napaści z “niebezpieczną bronią” (tak traktuje się sztuki walki), jednak żadne zarzuty nie zostały jeszcze postawione. Jak mówi menedżer zawodnika:
"Jeszcze nie rozmawiałem z Rogerem o tym incydencie, ale mogę powiedzieć że w jego naturze leży aby bronić kobiety."
>>> [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] <<<
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
gruba dupa, duze cycki, krzywy ryj - prawdziwa brazylijkaNa amerykanskich forach (a la sherdog) mnostwo dyskusji o tym incydencie.Jankesi lubia takie nowinki.Wyglada na to ,ze to temat dnia.Drugi z kolei to o tym jak wyglada zona Dos Santosa 8)
Napisano Ponad rok temu
gruba dupa, duze cycki, krzywy ryj - prawdziwa brazylijkaNa amerykanskich forach (a la sherdog) mnostwo dyskusji o tym incydencie.Jankesi lubia takie nowinki.Wyglada na to ,ze to temat dnia.Drugi z kolei to o tym jak wyglada zona Dos Santosa 8)
Niewiem nigdy nie bylem w Brazyli,ale skoro tak twierdzisz..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Malo widac. Czarnuch nie dosc ze walnal kobiete to jeszcze z partyzanta. Lamus. Bardzo dobrze ze dostal te stompy.
Jeszcze niedawno hulały po budo filmiki z gościem, który nokautował wkurzającą laskę i wszyscy mu przyklaskiwali. Nie wiadomo o co tam poszło, bójka jakich wiele.
Napisano Ponad rok temu
Zawodowemu fighterowi grożą zarzuty napaści z “niebezpieczną bronią” (tak traktuje się sztuki walki),
czy tylko w ameryce ma jest traktowane jako broń? Z tego co czytałem tutaj na forum w Polsce nie.
Nie chce robić offtopa, więc mile widziany jakiś konkretny link
Napisano Ponad rok temu
...
Jeszcze niedawno hulały po budo filmiki z gościem, który nokautował wkurzającą laskę i wszyscy mu przyklaskiwali. Nie wiadomo o co tam poszło, bójka jakich wiele.
Laska słusznie oberwała bo coś tam, czarny za bice laski, Huercie powinni wklepać jego kolesie za bicie słabszych, im gliniarze, a na koniec sąd ukrać gliniarzy za przekroczenie uprawnień.
Napisano Ponad rok temu
czy tylko w ameryce ma jest traktowane jako broń? Z tego co czytałem tutaj na forum w Polsce nie.
Urban legend mówi że tak. Nie spotkałem się z tym w przepisach (ani ustawie ani rozporządzeniu) - oczywiście o obronie, bo nie wiem jak się ma sprawa w momencie gdy trenujący jest agresorem. Jeżeli ktoś uważa że jest inaczej to proszę o przepisy, bo chodzi mnóstwo teorii podobnie jak z nożami
Tutaj link do poczytania w [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
W teorii wygląda to cacy i można się bronić, oczywiście z wieloma obostrzeniami dotyczącymi sytuacji...
Aczkolwiek fakt, że trenujesz sztuki walki może być obciążający dla sędziego jeżeli przeholujesz. Dzey bodajże przywoływał sprawę kolegi, który wybił napastnikowi 2 zęby, a potem sędzina zasądziła odszkodowanie, bo "jako osoba trenująca powinna umieć kontrolować siłę itp".
Nie róbmy OT
Napisano Ponad rok temu
tam jest zupelnie inny system prawny. jest prawo federalne, "ogolne" i sa prawa stanowe ktore potrafia roznic sie od siebie naprawde diametralnie. Niech przykladem bedzie np ze w niektorych stanach za posiadanie broni automatycznej mozna by dostac dozywocie, a w innych w supermarkecie kupisz karabin szturmowyczy tylko w ameryce ma jest traktowane jako broń? Z tego co czytałem tutaj na forum w Polsce nie.
do tego dochodza jazdy pokroju, ze np w luizianie panuje system prawa 'kontynentalnego' z kodeksami, nie opierajacy sie w sposob scisly tak jak to ma miejsce w innych stanach na precedensach.
Bez znajomosci prawa danego stanu i ew przepisow federalnych gadanie o podejsciu do tej kwestii raczej rozmija sie z celem
Napisano Ponad rok temu
>>> [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] <<<
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
11.09.2010 - Rzeszów - X Liga Shooto
- Ponad rok temu
-
Przeciwnik Damiana Grabowskiego na Bellator 25 dla MMAnews
- Ponad rok temu
-
UFC on Versus 2 video
- Ponad rok temu
-
UFC on versus 2(SPOJLER)
- Ponad rok temu
-
Powrót Nastuli już 3 września?
- Ponad rok temu
-
Gala Hussars' Fight Night 1 zakończone
- Ponad rok temu
-
Strikeforce: Challengers Rosario vs Mahe (video)
- Ponad rok temu
-
Strefa Walki: Przemysław Saleta - nie podam ręki Najmanowi
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa Świata w Pankrationie Kraków 2010
- Ponad rok temu
-
Impact FC 2 The Uprising(video)
- Ponad rok temu