Sędziowie w walce Mameda z Sakuraiem
Napisano Ponad rok temu
Wydaje mi się, że po trzech rundach, pomimo , że walka była bardzo wyrównana, wygrał Mamed, natomiast dogrywkę zdecydowanie wygrał Sakurai. Sędziowie w tej walce nie popisali się, wypadałoby zorganizować rewanż.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wyraźne sędziowanie pod Polaków. Niestety, ale dali dupy.
Nie da się ukryć :wink:
W jaki sposób są rekrutowani w Polsce sedziowie MMA, czy mają na sędziowanie jakieś papiery i czy istnieje jakaś komisja która sprawuje nad nimi nadzór?
Napisano Ponad rok temu
/chociaż nie oglądałem zbyt uważnie ;]/
btw komentował Juras czy nie? Bo wszyscy narzekają na komentatorów, a byli chyba ci co zawsze. Ja oglądałem w knajpie i dokładnie nie słyszałem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mega chujowa decyzja sędziów.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
BTW, walka nie powinna zakończyć się orzeczeniem o remisie, tylko wygraną Japońca. Mamed sporo pokazał, ale skośnooki był lepszy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak,Juras z jeszcze jednym gościem(z tym co zawsze,ale teraz wyleciało mi jego nazwisko)
Andrzej Janisz
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pytasz o abitra na ringu, czy sędziów z boku ringu, którzy de facto zdecydowali o wyniku walki? Wszystkie nazwiska były zresztą podane na rozpoczęciu gali.Czy ktoś wie jak się nazywał sędzia w tej walce? Przynajmniej będzie wiadomo na przyszłość...
Swoją drogą niedopuszczalna jest dla mnie sytuacja, gdy jeden z sędziów ma podopiecznego walczącego w turnieju. Jak on ma uczciwie sędziować tą walkę?
No, ale u nas wszystko jest wciąż w powijakach. Panowie Lewandowski i Kawulski się wypowiadają, że ludzie chcą oglądać spektakl, show... gówno prawda. To motłoch chce oglądać spektakl i często nieudany show ("Big in Japan"). Obecni i przyszli fani MMA chcą oglądać profesjonalną galę MMA, ni mniej, ni więcej. Mimimum wodotrysków, maksimum dobrych zawodników oraz profesjonalnych sędziów - a show zrobi się sam.
To jest MMA, a nie "Po prostu walcz" czy inny teleturniej.
PS. Pudzian powinien zaliczyć po dwóch rundach remis, a dogrywka skończyłaby się zapewne przed czasem na jego niekorzyść. Mamed przegrał czarno na białym. I cóż z tego, że miał trzy gilotyny, skoro dwie były z ręką przeciwnika, a Mamed próbował je skończyć jak bez ręki? Sakurai za to pokazał wielkie jaja - dosłownie i w przenośni.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do spektaklu, show i tego co chcą fani.... większość fanów to prości ludzie co chcą akcji, nawet nie techniki i ta większość jest brana pod uwagę, przykład: WEC48 Garcia vs Korean Zombie. Cała walka to były same wiatraki bez absolutnie żadnej techniki i machali przed sobą przez 3 rundy ostatkiem sił. Co na to trybuny i widzowie ppv? Szał i zachwyt... a była to najmniej techniczna walka całej gali. Takie są realia niestety : /
Napisano Ponad rok temu
No, ale u nas wszystko jest wciąż w powijakach. Panowie Lewandowski i Kawulski się wypowiadają, że ludzie chcą oglądać spektakl, show... gówno prawda. To motłoch chce oglądać spektakl i często nieudany show ("Big in Japan"). Obecni i przyszli fani MMA chcą oglądać profesjonalną galę MMA, ni mniej, ni więcej. Mimimum wodotrysków, maksimum dobrych zawodników oraz profesjonalnych sędziów - a show zrobi się sam.
Fani którzy kumają o co chodzi chcą profesjonalnej walki, ale to motłoch chce chleba i igrzysk i póki co to ten motłoch jest w przeważającej liczbie i jego zainteresowanie ma przełożenie na kwestie ehm finansowe ze tak powiem. Ja sam jak zaczynałem przygode z mma w czasie ogladania pierwszej walki nastuli w pride to nie bardzo kumałem co oni w tym parterze robią i jakie to ma znaczenie dla całej walki. Zakładam że wiekszośc oglądających tego nie kuma dlatego oczekuje widowskowego prania po pyskach, byle sie coś działo i krew sie lała
"naszej" widowni chyba daleko jeszcze do tego co prezentowali kibice japońscy na pride`ach (tak, oni tez uwielbiali starcia zawodników rodem z komiksów, mam na mysli podejscie kibiców do walki ogólnie). Oczywiscie nie twierdze że warunkiem dla uzyskania szerokiej publiczności jest ciągłe odstawianie jakiegos freak show, wydaje mi sie ze poprostu potrzeba jeszcze czasu ,wzrostu zainteresowania i wiedzy o co chodzi w tym sporcie.
Napisano Ponad rok temu
gdyby byla nie o pas, tez by byla w porzadku.
gdyby wygral sakurai, tez by bylo w porzadku.
gdyby wygral mamed przed dogrywka, tez by bylo w porzadku.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wlasnie przeczytalem na onecie ze na KSW 14 bedzie walka Najman vs Kulak, wtf???
Najman palnął, że jak Kułak wygra z Nobregą, to on z nim zawalczy. Kułak wygrał, a El Pajaceron, jaki by nie był zdziwiony, będzie teraz musiał dostać oklep po raz wtóry. 8)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Beast of the East II - Grabowski vs Kita - Gdynia 12.06.2010
- Ponad rok temu
-
Copacabana - nowy nabór do grupy MMA od 10 maja
- Ponad rok temu
-
Lesnar kontra Carwin na UFC 116
- Ponad rok temu
-
Dana White: 'Przez ostatnie 10 lat nie byłem w banku.'
- Ponad rok temu
-
LETNI OBÓZ KRAV MAGA/ VALE TUDO
- Ponad rok temu
-
Poszukiwany zawodnik 66 kg na galę Extreme Fight Arena!
- Ponad rok temu
-
Przeciwnik Pudziana...
- Ponad rok temu
-
mma w finlandii
- Ponad rok temu
-
Spodenki
- Ponad rok temu
-
EXTREME FIGHT ARENA