Pytanie do znawców Japońskich sztuk waliki Hino Akira
Napisano Ponad rok temu
Ostanio na YT spotkałem się z filmikami przedstawiającymi Japończyka Hino Akira , z tego co zauważyłem nie naucza on jakiegoś jednego konkretnego sytemu ale to co robi wydaje mi się ciekawe,czasami pokaże coś przypominającego Karate ,czasami coś bardziej w stylu Aiki . Dlatego też chciałbym zapytać wszystkich orientujących się w Japońskich Sztukach walki o to gdzie upatrujecie korzenie tego co pokazuje ten człowiek :
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na wyzej zalaczonym filmiku Pan Hino Akira pokazuje jak popelnic samobojstwo :roll:
Nic a nic się nie znasz. Przecież widać, że mistrz Miyagi wytwarza pole siłowe osłaniające lewą stronę ciała :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Udało mnie się też znaleźćhttp://www.art-bud...udo/profile.htm trochę o źródłach jego "szkoły" i o nim samym
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To tylko element garderoby.
Osobiscie nie rozumiem tego co robia na filmie ale nie widzialem nigdy czlowieka w realu co robi wiec sie nie wypowiadam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Tak btw. to jest jeszcze jeden specjalista
ale nie wiem czy uczyli się w tej samej szkole czy to jakis odłam czy cos, nie umiem sam zgłębic tej tajemnicy .. pomózcie!!!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chyba ten temat do multimediow trzeba bedzie przeniesc 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[quote name="Warhead"](...)/quote]
Warhead może i tak, taka technika jest itd.
ALE (podkreślone 10 razy, zboldowane i większą czcionką)
najprawdopodobniej nie w tym wypadku. Popatrz na resztę klipów. Wykopytanie ostatniego tarczującego, czy ciosy bez kontaktu z przeciwnikiem. To jest śmieszne jak się ogląda i równocześnie smutne jeśli się to ćwiczy i w to wierzy.
Napisano Ponad rok temu
Wiesz ... wcale nie jest powiedziane ze czlowiek ten nie umie tego wykonac w walce ... moze ma predyspozycje ... znam czlowieka ktory te technike umnie wykonac w ruchu w wolnej walce
A ta wolna walka polega na tym , że stoi sobie sam na środku sali i wykonuje magiczne ruchy ?
Takie " techniki " zaliczam do kategorii zachowań ryzykownych , ale i tak szacun ( dla mistrza KI ) za to , że stanął do walki wiedząc jak bardzo będzie go bolało po respect i szacun za podjęcie walki i "głośnym strzałem w włąsną głowę rozpoczynam rzeź i****** "
Napisano Ponad rok temu
Wiesz ... wcale nie jest powiedziane ze czlowiek ten nie umie tego wykonac w walce ... moze ma predyspozycje ... znam czlowieka ktory te technike umnie wykonac w ruchu w wolnej walce
Nie mowie o 1 filmiku - tamto moze miec sens w odpowiednich zastosowaniach - nie rozumiem co tam mowi moze mowi akurat ze tak nie powinno sie wykonywac.
Kiedys zobaczylem filmik z jednego seminarium gdzie prowadzilem i akurat urywek byl kiedy pokazywalek jak lepiej nie robic i to bylo dosc smieszne. Osoba z zagranicy ogladajaca to swoja opinie na podstawie filmiku szybko by sobie wyrobila
Ale niestety ta soba z pierwszego filmiku na drugim pokazuje tez obalanie wzrokiem - mam nadzieje ze tez to pokazuje jako dowcip
Napisano Ponad rok temu
To bylo barzo porownywalne
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
nowe judogi na sprzedaż TANIO
- Ponad rok temu
-