kris-bjj masz absolutna racje. zawodnicy LGT byli maxymalnie faworyzowani. zapomniales jeszcze dodac, ze jako jedyni nie mieli sprawdzanej wagi i startowali w nieprzepisowych kimonach. ponadto seniorzy z LGT bili sie w kategorii juniorow--> kolejny walek. Sam tez slyszalem, jak wyczytywano do walki przeciwinika dla zawodnika z LGT to jego nazwisko mowiono doslownie szeptem, tak zeby nic nie uslyszal i ten z LGT przez walkower wchodzil do nastepnej rundy.
Aha i jeszcze jeden wałek był. Dwoch chlopakow z LGT startowało w kategorii kobiet. Organizator im pozwolił, żeby mieli łatwiej, ale i tak nie zdobyli medalu.
Jezeli chodzi o kwestie dzieci bawiacych sie na macie, to masz racje. Stanowili potezne zagrozenie. Ja z sali wyszedlem o 18, ale moj kolega ktory byl do konca opowiedzial mi, ze pod sam koniec turnieju 8 zawodnikow doznalo kontuzji wskutek poslizniecia sie na kauczukowej pilce. Co ciekawe zaden z kontuzjowanych nie byl z LGT(pewnie te dzieci byly podstawione przez LGT zeby skontuzjowac rywali)
Sedziowanie tez bylo beznadziejne. Bardzo stronnicze na korzysc zawodnikow GOLD TEAM. Tak jak kris-bjj pisal w poscie na poprzedniej stronie. Sam widzialem jak sie bil chlopak z GOLD TEAM a jego przeciwnik byl z Gracie Barra. Podczas tej walki zawodnik z LGT za przejscie z gardy do pół gardy dostał 12 punktów, a jego przeciwnik za boczna nie dostal punktow wcale, chociaz ja mial przez 4 minuty. Po walce sie klocil z sedzia, ale sedzia powiedzial cos w stylu:"Przykro mi stary, ale nie jests z GOLD TEAM. Zawodnikom GOLD TEAM przyznaje punkty juz za samo zaznaczenie pozycji, ale jak dla ciebie, to musisalbys ta pozycje utrzymac z 10 minut, ale nie wiem czy dalbys rade bo dla nie-GOLDTEAMOWCÓW przyznaje kare za pasywnosc po 5 sekundach trzymania w jednej pozycji". Istny skandal!!
Brawo JohnyBravo.
Jesteś jak Kraszewski, większość nieestety nie zrozumiała, co potwierdza moje wcześniejsze oceny piszącej na forach społeczności (nie mówię tu o wszystkich). A może po prostu wyprzedzasz epokę
Bardzo mi się spodobał Twój post
Następnym razem musisz pisać 1. kwietnia to może załapią