Zapraszamy [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
GrapplerINFO: Cześć Fabio, jesteśmy bardzo wdzięczni, że poświęciłeś swój czas i udzieliłeś wywiadu dla polskich fanów. Czy mógłbyś powiedzieć naszym czytelnikom jak rozpoczęła się Twoja przygoda z jiu jitsu?
Fabio Gurgel: Rozpocząłem treningi jiu jitsu w wieku 13 lat. Chciałem poznać jakąś sztukę walki, chłopak mojej siostry trenował bjj w akademii Carlosa Gracie Jr., ale polecił mi, żebym poszedł do akademii Jacaré, która była mniejsza, dzięki temu poświęcą mi większą uwagę. Zawsze będę mu za to wdzięczny.
G: Alliance to jeden z najlepszych teamów na świecie, proszę powiedz coś o historii twojej akademii, I jaki był wasz klucz do sukcesu?
F: Alliance jest zarządzana przez Jacaré, została założona przez jego najstarsze czarne pasy w 1993, w tamtym czasie nasze szkoły konkurowały ze sobą w turniejach, była to bardzo zawstydzająca sytuacja, więc postanowiliśmy połączyć wszystkie szkoły pod jednym szyldem. Narodziło się Alliance!! Co do sukcesu, nie ma żadnego sekretu, jest tylko ciężka praca i pasja do tego co kochamy.
Więcej na --->
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Wywiad z Fabio Gurgel dla polskich fanów
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
Brak odpowiedzi do tego tematu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
BJJ dla dzieci
- Ponad rok temu
-