Koordynacyjne zdolności motoryczne i trening mentalny
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tam kombinowanie... trzeba miec dobra technike, timing, sile i kondycje. ot i cala filozofia :roll:
-ale przede wszystkim głowę :wink:
Napisano Ponad rok temu
Czy ja wiem? Samym myśleniem walki nie wygrasz. Siłą i techniką możesz.-ale przede wszystkim głowę :wink:
Napisano Ponad rok temu
są tacy, którzy mają ww. cechy a nie są i nie będą dobrymi zawodnikami.tam kombinowanie... trzeba miec dobra technike, timing, sile i kondycje. ot i cala filozofia :roll:
btw wizualizacja technik naprawdę pomaga.
Napisano Ponad rok temu
Czy ja wiem? Samym myśleniem walki nie wygrasz. Siłą i techniką możesz.-ale przede wszystkim głowę :wink:
zgadza się. ale jesli masz dwóch zawodników o takim samym poziomie umiejętności technicznych, równej masie, sile i generalnie z takim samym przygotowaniem fizycznym, to właśnie psychika często gra decydującą rolę w grze o zwycięstwo...
btw techniki wyobrażeniowe są stosowane w sporcie od bardzo dawno. nie tylko w sporcie zresztą, często w treningu np pilotów, chirurgów także.
Napisano Ponad rok temu
To oczywiste. Miałem na myśli że mocna psychika jest równie istotna co przygotowanie fizyczne i techniczne. Całkowity triumf umysłu nad ciałem odłóżmy między bajki. Polecam walkę Hoost vs Sapp.zgadza się. ale jesli masz dwóch zawodników o takim samym poziomie umiejętności technicznych, równej masie, sile i generalnie z takim samym przygotowaniem fizycznym, to właśnie psychika często gra decydującą rolę w grze o zwycięstwo...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
stopnie w kudo
- Ponad rok temu
-
Pudzian i sprawdzanie potencjalu :)
- Ponad rok temu
-
treningi stacyjny
- Ponad rok temu