silniejsza ręka z przodu
Napisano Ponad rok temu
czy jest to prawidłowe,czy ma sens?
zastanawaim sie nad tym,bo cwiczylem 7 lat karate tradycjne,gdzie nie uwzględniono tego,ze jestem lereworęczny i wszystko robiłem z lewą z przodu,i teraz,kiedy od marca br. cwicze kick boxing,mam duzy problem z punktowaniem prawą ręką z przodu(też dlatego,ze była uszkodzona przez balache,i nie prostuje sie do końca,przy czym boli).
pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Pozdro!
Napisano Ponad rok temu
mam problem w walce z wiekszymi,bo mam 175 i 53 kg,a w moim klubie wszyscy powyzje 180 cm i powyzej 70 kg.
technicznie jestem lepszy,szybszy,ale ich wyprowadzane byle jak,ale wyprowadzane front kicki,cepy i przede wszystkim low kicki ,sprawiają ,ze mam b.duzy problem.jeden low kick,i moje chude udu wysiada,a dlugie nogi sprawiaja,ze boje sie skrócic dystans.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jacy fighterzy walcza z dominujaca reka w prodzie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
edit: nie jedz zadnych kreatyn, siła wynika z techniki i dynamiki a nie z masy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tam gdzie można chwytać zalety mocniejsze ręki z przodu wydają mi sie dość jasne. O zaletach mocniejszej reki z przodu w walkach bardziej uderzanych dużo jest napisane np.: w Jeet Kune Do, w boksie to sie nazywa bodajże - oszukanym mańkutem - o ile ktoś walczy z prawą ręka z przodu i ma prawą mocniejszą ( dawno to słyszałem mogę się mylić ). W sumie walczyłem z takiej pozycji i zalety takiego stylu były dla mnie takie że czasem łatwiej wchodziły ciosy i kopnięcia punktujące i czasem siłą tych niby punktujących ciosów zaskakiwała przeciwnika. Jednak ciut gorzej z wyprowadzaniem prawdziwych mocnych ataków ( do mocnych ataków wolałem nawet zmienić pozycję ) choć sądzę, że to można wytrenować i dostosować do własnych predyspozycji.
Wolę gdy zawodnik pokazuje siłę ciosu wynikającą z dynamiki i technik , sam na masę nigdy nie trenowałem, jednak to oczywiście przesada że siła nie wynika z masy. Oczywiście że wynika tylko kwestia takiego treningu by te kg robić tak by pomagały nie przeszkadzały, myślę że Fedor trenuje z takim założeniem ( gumy, młoty itd) Że skutecznie to chyba jasne.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
pytanie MT
- Ponad rok temu
-
K-1 Finały 2009,5 grudnia, rozpiska, wyniki, SPOILER
- Ponad rok temu
-
K-1 KoK Europe GP 2009 in Wrocław
- Ponad rok temu
-
Gala Iron Fist w Szczecinie - wyniki walk
- Ponad rok temu
-
Tomasz Mordarski: Low kick,K-1,Muay Thai a w przyszłości MMA
- Ponad rok temu
-
K-1 World GP 2009 Final 16 - Video(Bez Spojlerów!!)
- Ponad rok temu
-
Holandia: Rafał Dudek vs. Melvin Manhoef!?
- Ponad rok temu
-
mistrz Polski po 3 miesiacach treningow?!
- Ponad rok temu
-
NOWA SZKOŁA WALKI W BYDGOSZCZY GOLDEN DRAGON
- Ponad rok temu
-
King boxing w krotoszynie
- Ponad rok temu