Bardziej brutalny Muay Thai?
Napisano Ponad rok temu
Dla ułatwienia filmik z treningu:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
MT ma jeśli można tak nazwać kilka odmian. Ciężko powiedzieć co jest bardziej brutalne.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
MMAŻe w klubie w którym ćwiczy Ninja uprawiają bardziej brutalną odmianę Muay Thai...Czym się różni ta bardziej brutalna odmiana od normalnej odmiany?
filmik fajny- ćwicza MT, valetudo , bjj
Napisano Ponad rok temu
Po prawej są dalsze części, tam przedstawiają MT i mówią o różnych odmianach w tym i o Boran
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Muay Boran ma wiele technik nie używanych w MT ale raczej nie ze względu na brutalność ale na skomplikowanie techniczne, wyskoki, ciosy jednoczesne łokciem i kolanem, itd.
Pozatym w MB jest wiele więcej dozwolonych technik które sa w sportowej formie w innych stylach rzuty w tym wysokie, dźwignie.
Bardziej brutalna to była walka bez rękawic, bo ich jeszcze nie wynaleźli, boks europejski tez zaczynał na gołe pięści.
Napisano Ponad rok temu
do autora postu: zastanawia mnie czy w ogóle "liznąłeś" podstaw Muay Thai?...
Nikt na świecie nie dzieli Muay Thai na mniej lub bardziej brutalne. Jesteś amatorem? Walczysz w ochraniaczach, jesteś zawodowcem? walczysz bez! Szukasz czegoś brutalnego? zaczep ekipę pijaczków pod monopolem, powyzywaj ich i będziesz miał "brutalne doświadczenie"
Albo poszukaj sobie coś o Boksie Birmańskim...pewnie ci się spodoba! A jak dobrze poszukasz to nawet znajdziesz w Polsce MISTRZA tej dyscypliny... :roll:
Napisano Ponad rok temu
Ja o rybkach a ty o akwarium. Przecież pisałem, że to komentator telewizyjny mówił o bardziej brutalnym MT dlatego mnie zaciekawił ten temat. Oczywiście po tym temacie się upewniłem, że to była przenośnia komentatorska.ludzka głupota nie ma granic ale to jest "u nas" normalne...
do autora postu: zastanawia mnie czy w ogóle "liznąłeś" podstaw Muay Thai?...
:roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A tak dla samego siebie wystarczy poczytać historię Muay Thai ale z pewnych źródeł np stronach tajskich ( strona stadionu Lumpinee na przykład )
Nie wiadomo kiedy i jak wynaleziono Muay Thai ale wiadomo że na początku służyło na polu walki więc na pewno było brutalne bo nie chodziło o sport tylko walkę na śmierć i życie! Używano broni ( Krabi Krabbong ) oraz technik dziś niedozwolonych ( Muay Boran )
Napisano Ponad rok temu
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Polski Związek Muay Thai ? W końcu!
- Ponad rok temu
-
Bernard Hopkins: Who should Bernard Hopkins fight next?
- Ponad rok temu
-
Kickboxing Kraków
- Ponad rok temu
-
MUAYTHAI Toruń klub Spartakus
- Ponad rok temu
-
fotki i linki (boks)
- Ponad rok temu
-
Oskar Rozwens UKS SHI-KON wygrywa na gali S.W.A.T. w Kownie