Skakanka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wydolność beztlenowa - intensywnie, krótko
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie. W walce każda wydolność się przydaje.Ok, a do boksu to raczej lepiej trenować wydolność beztlenową, si?
Skacz tyle ile trwa runda, a odpoczywaj tyle ile trwa przerwa.
Napisano Ponad rok temu
Wydolność tlenowa i beztlenowa - intensywnie, krótko i z krótkimi przerwami (10-20s)Wydolność tlenowa - wolno, długo
Wydolność beztlenowa - intensywnie, krótko
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Nie. W walce każda wydolność się przydaje.Ok, a do boksu to raczej lepiej trenować wydolność beztlenową, si?
Skacz tyle ile trwa runda, a odpoczywaj tyle ile trwa przerwa.
Nie chcę się mądrować, bo specem nie jestem i dziękuje Wszystkim Wam za Wasze opinie, ale wydaje mi się, że walka nie toczy się w jednym stałym rytmie, lecz są to "zrywy"; seria ciosów, zejścia, przyspieszenie itd.Więc chyba, wydolność beztlenowa powinna być nie jako ważniejsza.
Napisano Ponad rok temu
jednak musisz trenować i tą i tą, jednak w sportach walki z naciskiem na beztlenową, wydolność tlenowa utrzymuje się znacznie dłużej na pewnym poziomie niż beztlenowa, natomiast beztlenową o wiele trudniej utrzymać na pewnym poziomie, jeżeli odpuścisz trening beztlenowy na dwa tygodnie to wszystko idzie bardzo do tyłu, natomiast trening beztlenowy trzyma się myślę że dwa, trzy razy dłużej.
Zresztą polecam obejrzeć sobie UFC All Access, tam będziesz widział jak trenują profesjonaliści, tlenowo z rana (godz lekkiego biegania), a potem jedzie dalej na treningi i trenują beztlenowo.
Napisano Ponad rok temu
jezeli jestes w stanie to skacz bez pzerw
osobiscie skacze 4-5 rund bez pzerw
ale w savate skakalismy 3 minuty runda potem skakanka na ziemie i pzez 30 sekund poruszanie sie naokolo skaknki potem znowu skakanka itd
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gdzie kupujecie suple
- Ponad rok temu
-
drążek do sufitu - gdzie kupić w Krakowie
- Ponad rok temu
-
Dry-fit i podobne tego typu wynalazki
- Ponad rok temu