From: Sport-Serwach
To: lukasz bilski
Sent: Friday, July 31, 2009 2:23:34 AM
Subject: Re: Maty tatami
Witam,
koszt jednego materaca o wymiarach 2000 x 1000 x 40 wynosi 310,- zł brutto (z VAT)
koszt jednego materaca o wymiarach 2000 x 1000 x 50 wynosi 325,- zł brutto (z VAT)
termin realizacji 14 dni roboczych
Z poważaniem
Marek Serwach
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zdecydowałem się na 24 maty tatami w kolorze oliwkowym. Przelewu na kwote 3725 złotych (50 % wartości zamówienia), dokonalem 3 sierpnia. Tego samego dnia zostałem zapewniony, że maty zostaną wykonane w przeciągu kilku dni. Od moment dokonania przelewu, telefon firmy przestał odpowiadać, wysłałem więc e-mail z prośbą o kontakt 11 sierpnia (wtorek), żeby zorganizować transport mat w weekend :
From: lukasz bilski
To: Sport-Serwach
Sent: Tuesday, August 11, 2009 12:30 PM
Subject: Re: Maty tatami
prosze o kontakt pod numerem 609 147 444 jezeli maty beda gotowe do soboty. wlasny transport moge zorganizowac tylko w weekendy i zalezy mi na czasie.
dziekuje i pozdrawiam
Lukasz Bilski
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nikt nie oddzwonił i nie poinformował mnie o terminie realizacji zamówienia, natomiast otrzymałem e-mail, który został prawdopodobnie rozesłany do wszystkich klijentów firmy :
From: OFFICE SERWACH
Sent: Thursday, August 13, 2009 2:44:54 PM
Subject: WAŻNE- zmiana adresu i nr telefonu
Witam,
od poniedziałku zmieniamy adres oraz nr telefonu. Nasz nowy adres to:
Starowa Góra
ul. Szeroka 16
numer to /42/ 214 14 48
Pozdrawiam
Katarzyna Giewis
SPORT-SERWACH
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
------------------------------------------------------------------------------------------
Jakieś dziesięć nieodebranych telefonów poźniej, napisałem kolejny e-mail do firmy Serwach Sport
----- Original Message -----
From: lukasz bilski
To: OFFICE SERWACH
Sent: Friday, August 21, 2009 11:07 AM
Subject: Re: WAŻNE- zmiana adresu i nr telefonu
prosze o natychmiastowy kontakt na moj telefon komorkowy 609 147 444
od kilku dni probuje sie bezskutecznie dodzwonic do panstwa firmy.
dziekuje
-----------------------------------------------------------------------------------------
W odpowiedzi na mój e-mail nikt do nie oddzwonił, natomiast otrzymałem kolejny e-mail w odpowiedzi:
Dzień dobry,
Czy interesowałyby Pana maty w kolorze żółtym ( maty w tym kolorze mamy dostępne na miejscu )?
Niestety nie możemy jeszcze w związku z przeprowadzką rozpocząć nowej produkcji.
Pozdrawiam
Katarzyna Giewis
SPORT-SERWACH
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Tel./Fax /42/ 214 14 48
-------------------------------------------------------------------------------------------
Udało mi się dodzwonić do firmy Serwach na telefon, który znalazłem na ich stronie internetowej. Zapytałem, czy rozmawiam z panem Markiem Serwachem i okazało się że tak. Zostałem zapewniony, że maty zostaną wyprodukowane i dostarczone do czwartku, 27 sierpnia. Poprosiłem o e-mail z potwierdzeniem tego zobowiązania, który otrzymałem:
Witam.
zgodnie z rozmową telefoniczną. potwierdzam, że zamówione maty będą dostarczone pod wskazany adres do piatku następnego tygodnia.
Z powazaniem
Marek Serwach
--------------------------------------------------------------------------------------------
Wczoraj zadzwoniłem do firmy Serwach Sport z zapytaniem jak i kiedy zostaną dostarczone maty. Okazało się, że nie zostaną dostarczone. Poprosiłem o natychmiastowy zwrot zaliczki w kwocie 3725 złotych. Człowiek po drugiej stronie słuchawki odpowiedział, że "szefa nie ma". Zadzwoniłem dziś do firmy Serwach po raz kolejny, po sprawdzeniu, że pieniądze nie pojawiły się na moim rachunku bankowym. Otrzymałem odpowiedź, że pieniądze zostały przesłane (przed godziną 14, 27 sierpnia). Zgodnie z procedurami bankowymi pieniądze powinny być na rachunku do godziny 16, 28 sierpnia. Nie ma śladu po zaliczce.
C.D.N.