Co by było gdyby?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
u nas nie wystarczy sobie zasluzyc, u nas trzeba zdac egzamin i przy okazji zainkasowac wp...
Wp... przed, po czy w trakcie egzaminu? :wink:
Kto stoi wyżej w hierarchii - no wysoko to jest Pan B., ale jeszcze wyżej PPS (tego imienia i funkcji nie wymienię ze zrozumiałych względów), poniżej zaś (poniżej Pana B. i jego świty oczywiście) są senseiowie ważniejsi, następnie mniej ważni, senseiowie niezwykli, później jest pewna luka po czym pojawiają się senseiowie z bardziej wytartymi paskami i senseiowie z mniej wytartymi paskami, dalszych pominę by wreszcie dojść do senseiów, którzy właśnie zdali egzamin swój senseiowski i wreszcie pojawiają się sensejunkowie. Ta grupa jest dosyć liczna i niehomogeniczna, rzekłbym, że (parafrazując Szwejka) jest duża różnica pomiędzy pierdołą w mundurze i pierdołą cywilem, czyli sensejunkowie różnymi sposobami zasłużyli sobie na to zaszczytne miano. Temat ten można by było rozwinąć, ale obawiam się, że raczej nie dzisiaj.
Napisano Ponad rok temu
karate
«japońska sztuka walki, w której stosuje się ciosy pięścią, kantem dłoni i nogami, uprawiana jako dyscyplina sportowa»
Dla mnie to bardzo fajna sprawa, pokazuje ewolucję świadomości społecznej od 1996 r. do 2009r. :-)
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam serdecznie - osu!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...
pozdrawiam serdecznie - osu!!!
Ja również pozdrawiam i życzę udanego seminarium.
Napisano Ponad rok temu
Kozlaku - to przyjedziesz na seminarium? namawiam!!! dzis o 17 pierwszy trening - jak nie przyjedziesz, to na pewno bedziesz zalowala.....
Heh, teraz to ja mam 6h pociągiem do samej Warszawy. Wierzę, że będzie ciekawie, ale co się odwlecze... Jeszcze nie raz będzie okazja, a ja też dopiero ćwiczę cztery miesiące od wielkiego powrotu - do tego stopień tak głupi, że chyba nie pasuję ani do młodszych, ani do starszych (w innym stylu to już w ogóle) Teraz póki co skończę lepiej swoje stopnie zawodowe ;-) Jeśli chodzi o karate, to jeszcze czas, jeszcze sobie pojeżdżę :-)
Napisano Ponad rok temu
Ciekawy cykl treningowy, duzo fajnych cwiczen rozgrzewajacych i rozciagajacych.
Ciekawe interpretacje technik, duzo rzeczy do podpatrzenia. I niesamowicie sympatyczny i komunikatywny czlowiek. Ciekawostka - japonski gosc "bez krepacji" mowi o swej przyjazni z Francesco Filho, do czego zmierzam? - dla niewtajemniczonych - Mistrz Tsukamoto jest z Shinkyokushinkai zas F. Filho z IKO Matsui... akurat dla nich dwoch kontakty ze soba sa czyms naturalnym.... ciekawe czy czlonkowie PZK moga "bez krepacji" uczestniczyc w seminariach "nie-pzk-owskich...? A i owszem - byli tez goscie nie z Shin, bardzo sympatyczni - nie powiem skad ... Po Polish Summer Camp 2009 mam kilka patentow do przetrenowania - czyli warto bylo!!!
osu!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wakacyjne treningi w Shido- Gym Łódź
- Ponad rok temu
-
chondromalancja kolana - nie jest wesolo
- Ponad rok temu
-
Seminarium IDOKAN EUROPA POLSKA 03 -04 10 2009r.
- Ponad rok temu
-
BUDOKAI (nie Sei-Budokai) i jego "przewaga"
- Ponad rok temu
-
temperament a karate
- Ponad rok temu
-
4 Puchar Świata Shinkyokushinkai
- Ponad rok temu
-
Seido Karate - wizyta w Honbu