Co się dzieje ze Strefą Walki?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy to tylko moje wrażenie, czy też faktem jest, iż klub ten (swego czasu pałałem doń sporą sympatią) powoli umiera? Copa to popłuczyny po turnieju z przeszłości, zawodnicy nie tacy jak kiedyś, sukcesów i rozgłosu niewiele. Czyżby niesnaski i konkurencja podkopały go totalnie?
Dobrze, że poruszasz ten temat. Trenowałem w Strefie jakiś czas temu. Mimo, że mieliśmy bardzo dobrych instruktorów, którzy potrafili przekazać swoją więdzę a na treningi na sale gdzie ja uczęszczałem przychodziło czasami po 30 osób widać było, że klub traci z czasem swoją renomę. Po odejściu najlepszych i utworzeniu przez nich konkurencyjnego klubu nadal bardzo dużo ludzi u nas trenowało ale niestety następców "najlepszych" nie było widać. Ostatnio patrząc po wynikach zawodów widzę, że coraz więcej ludzi przechodzi do Gameness mimo, że instuktorzy w tym klubie mogę się schować przy Karolu, Rafale i Sławku. Większość ludzi przychodziła w kratkę na treningi, wśród ćwiczących zero dopingowania się i motywowania przed zawodami. Nie było tej bojowej atmosfery przed turniejami. Z czasemi było widać że instruktorzy (pewnie widząc brak sukcesów na zawodach) też podchodzili do zawodów bardziej "na luzie". Strona internetowa to totalna porażka. Została olana na maxa. Może design jest ok ale aktualizowanie strony raz na pół roku pozostawiam bez komentarza. Nawet nie zamieścili wiadomości że instruktorzy zdali na czarne pasy. Pierwszy termin Copy kolidujący z Memoriałem Helio Gracie świadczy tylko o tym że organizator nie orientuje się w terminach zawodów bjj w Polsce.
Szkoda, że klub z taką długą tradycją (jak na Polskę) powoli traci na znaczeniu na krajowej scenie bjj. Miejmy nadzieję, że przyszłość przyniesie lepsze czasy
pozdrawiam
p.s. Orientuje się co znaczy to Bjj-Polska/Shooters?? Strafa z Akademią Sarmiatią utworzyła jakiś wspólny team?
Napisano Ponad rok temu
(...)p.s. Orientuje się co znaczy to Bjj-Polska/Shooters?? Strafa z Akademią Sarmiatią utworzyła jakiś wspólny team?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Akademie z Polski:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy Gamenness posiada jakąś stronę www? Trudno znaleźć jakąś informację o nich. Czy podlegają komuś i czy umożliwiają rozwój w bjj (nadawanie pasków i przynależność do organizacji)? Kto jest instruktorem?(Balon i spółka?)
Nie da się ukryć, iż duch zespołowy sprawia, że z przyjemnością idzie się na trening; to coś z czego dumni mogą być Bersekersi, bo chyba u nich to najbardziej dostrzeglane, ale do tego potrzeba oddania i fascynacji tych na górze - Strefa chyba już dawno to gdzieś straciła...
Napisano Ponad rok temu
wg Mnie sytuacja ma sie tak gdyż główny trener sam startuje w zawodach - to też w pewien sposób wpływa na zawodników w klubie. Ponad to - z tego co zauważyłem - z tego co zauważyłem, w klubach BJJ w Polsce panuje ład i porządek tylko wtedy gdy to trener jest najlepszym zawodnikiem w klubie (w przeciwieństwie do wiekszości wszystkich dyscyplin sportowych). Gdy ktoś zaczyna mu dorównywać umiejętnościami zaczynają sie dziać różne przykre rzeczy - może w tym należy również szukać przyczyn ?Nie da się ukryć, iż duch zespołowy sprawia, że z przyjemnością idzie się na trening; to coś z czego dumni mogą być Bersekersi, bo chyba u nich to najbardziej dostrzeglane, ale do tego potrzeba oddania i fascynacji tych na górze
Napisano Ponad rok temu
Gameness z tego co wiem to nie ma jeszcze strony internetowej. Treningi MMA Balon przewaznie prowadzi, czasem Wegorz.Rozumiem, że K.M. odpuścił już zupełnie i miejsce pasji zajął biznes i to biznes bez ducha i serca, co nie wrózy mu trwania po wsze czasy?
Czy Gamenness posiada jakąś stronę www? Trudno znaleźć jakąś informację o nich. Czy podlegają komuś i czy umożliwiają rozwój w bjj (nadawanie pasków i przynależność do organizacji)? Kto jest instruktorem?(Balon i spółka?)
Nie da się ukryć, iż duch zespołowy sprawia, że z przyjemnością idzie się na trening; to coś z czego dumni mogą być Bersekersi, bo chyba u nich to najbardziej dostrzeglane, ale do tego potrzeba oddania i fascynacji tych na górze - Strefa chyba już dawno to gdzieś straciła...
Napisano Ponad rok temu
Ja bym szukal powodow jeszcze w jednej kwestii - ceny za treningi. 190zl za full opcje to dla mnie niebotyczna kwota :roll:
Napisano Ponad rok temu
o stronka jest :-) tak racja, strefa walki naprawde duzo bierze za treningi... w gamenessie jest polowa tegowww.gamenessteam.pl to ich stronka.
Ja bym szukal powodow jeszcze w jednej kwestii - ceny za treningi. 190zl za full opcje to dla mnie niebotyczna kwota :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do Karola to wiem, że zajmuje on się jeszcze czymś innym oprócz prowadzenia klubu także może ta nowa praca za bardzo go pochłonęła i trochę odpuścił bjj
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nowa sekcja Bjj -Jastrzębie
- Ponad rok temu
-
Joe Moreira - II seminarium - Włocławek
- Ponad rok temu
-
Maty
- Ponad rok temu
-
Wasza opinia
- Ponad rok temu
-
Marcelo Garcia w Polsce
- Ponad rok temu
-
MISTRZOSTWA ŚREMU W BJJ
- Ponad rok temu
-
mundial
- Ponad rok temu
-
WAKACYJNY NABÓR W GB ŁÓDŹ
- Ponad rok temu
-
Katastrofa samolotu
- Ponad rok temu
-
Czy ktoś wybiera się w wakacje do brazylii?
- Ponad rok temu