Trening do walki amatorów
Napisano Ponad rok temu
Zgodziłem się na sparing czy walkę nie wiem jak to można nazwać z kolegą który jest na pewno silniejszy ode mnie (nie bardzo dużo ale jednak jest) ale nie ćwiczył nigdy jakiś sztuk walki.
U mnie sprawa taka sama ćwiczyłem tylko miesiąc we wrześniu Muay Thai więc wiem jak trzymać gardę, uderzyć low kicka czy middle kicka (nie wiem czy dobrze technicznie).
Walka jest na rękawice do MMA (piąstkówki) w parterze i w stójce(bez duszenia), normalnie na jakieś polanie nie na żadnym ringu pod okiem sędziego.
Wszyscy w koło mówią że nie mam szans itp itd A ja chcę zaskoczyć i wygrać z nim.
Do tej 'walki' zostało niecałe 2 miesiące czy możecie dać jakieś rady do treningu, rozciągania itp. przed nią ? Jak wogle trenować. Ćwiczę 4 dni w tygodniu siłkę ale zmieniam właśnie na plan 3 dniowy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Po co sie zgodziles na tego typu walke?
Napisano Ponad rok temu
To czemu sie zgodziłem na tą walkę cały czas chcę się tego podjąć i wygrać.
Myślałem o tym żeby go od razu na początku walki zaskoczyć wejść w nogi i go przewalić i trafiać na ziemi tylko gorzej w praktyce.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
-ciosy kontrujące 1 i 2
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Teraz nie jest. I jesli, ktorys z was odniesie obrazenia, drugi moze trafic nawet do wiezienia.
A jak ma jeszcze cwanego ojca, to moze sie okazac, ze za wygrana - gdybys np. wygral - Twoi rodzice zaplaca wiele tysiecy zl odszkodowania.
Tam gdzie jest szansa zarobic troche kasy - uwierz mi - ludzie nie maja honoru, wbrew poprzednim deklaracjom (znam to niestety z autopsji).
Pozdrawim
K_P
PS.
Nigdy nie walcz, zeby kogos pokonac - walcz, zeby pokonac siebie. Przeciwnik jest tylko katalizatorem Twoich postepow.
Napisano Ponad rok temu
Nie nie, jesteśmy pełnoletni więc 'ojcowie' tutaj nie zrobią
wiem teraz wyjedziecie że dorośli i w takie rzeczy się bawimy, ale ok stało się.
dzieki za rady i proszę o więcej.
Napisano Ponad rok temu
Z calym szacunkiem - metrykalnie zatem tylko.
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
GŁUPOTA
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ochraniacze na piszczel
- Ponad rok temu
-
Książki
- Ponad rok temu
-
Suspensor - Problem z rozmiarem
- Ponad rok temu
-
Poniżanie
- Ponad rok temu
-
Zdjęcia
- Ponad rok temu
-
W jaki punkt ciała przeciwnika kierować wzrok podczas walki?
- Ponad rok temu
-
Zwiekszenie sily kopniec i udzerzen
- Ponad rok temu
-
Jak dbacie o ochraniacz na zęby.
- Ponad rok temu
-
Czy to ten Piotr?
- Ponad rok temu
-
Kurs Samoobrony