Judo- Walka ze sztukami uderzeniowymi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Laicy dlatego często obśmiewają Judo. Cytat autentyczny "no i co? ty idziesz a koleś Ci bombe w ryj. I na co Ci te rzuty jak nawet nie podejdziesz" Nie każdy jest jednak np. bokserem, w przypadku osoby nietrenującej, można zaryzykować ewentualny strzał(kilka razy zebrałem ale w ostateczności się opłaciło)
Mieliście kiedyś takie dylematy? Jak wybrnęliście?
Napisano Ponad rok temu
To znaczy że np koleś od kravki wygra z... hm... combat 52, kyok z taiem, zapasnik z bokserem, kickbokser z aikidoką, judoka z niewiem, street fighterem....
Błagam was chłopaki, to temat bez sensu poruszany setki razy, polecam funkcje forum jaką jest szukaj, a jak już ogarniesz tę funkcje to dowiesz sie przełomowej rzeczy: Walczy człowiek, nie styl, chłopie nie ma kimon +5 do staminy i +6 do siły, apeluje do ciebie cobyś najpier pomyślał zanim coś npiszesz.
Dopuszczasz do siebie myśl że jest koleś mada faka karate taekwondo judocka mma z 15 letnim doświadczeniem a podbija do niego zwykły od pługa oderwany koleżka, szczela go w pysk, poprawia kopem alo flaszką po piwie co ją trzymał, i nie ma gościa, mistrza nad miszcze?
Po drugie, czy będąc adeptem przepięknego spory wali jakim niewątpliwie jest judo, jest jakaś niewidzialna siła niepozwalająca użyć ci kopa, albo pięci w nocha na przeciwniku?
Teraz na poważnie, Trenuje kupe lat różne rzeczy, największe sukcesy odnosze w judo, bardzo lubię rywalizacje w tym sporcie... ale słuchaj, biłem sie kiedys z ziomkiem ktory coprawda chodził z 5 kategorii niżej ale był v-ce mistrzem polski juniorów. To był sparing na poważnie, o ile coś takiego istnieje, bilismy się, po piwku czy czterech, ale trwało o może z 30 sekund, dostał kopa, przewaliłem się z nim i udusiłem, czemu? Bo nie kąbinowałem, uwierz że np tai bokser tez nie będzie, rozniesie cie na lowkach i odechce ci sie skracania dystansów i innych głupot, a może ty go złapiesz za łep i zmiażdżysz na ziemi? Kto wie... Pewnie ty sie dowiesz ja spróbujesz, a potem twój kolega z klubu i wynik będzie inny, bo to jest sport, to jest rywalizacja i serce do walki, to nie gadanie i demagogia...
Pozdro stary.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Byłem Ciekaw waszych opinii a Ty takowej mi udzieliłeś, za co dzięki (choć dopiero w ostatnim akapicie).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Almuric - temat wałkowany pewnie od pierwszego posta na tym Vortalu. Myślę że dalsza teoretyczna dyskusja nie ma sensu (zwłaszcza w tym dziale) jako że to temat typowo z MMA/Ulica.
Pozdrówki
p.s. I uderzeniowy to może być jakiś śmigłowiec szturmowy albo fala. Sztuki walki, jak już to uderzane.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Trening indywidualny czy grupowy?
- Ponad rok temu
-
IJF GP Tunis 2009
- Ponad rok temu
-
srebrny Tomasz Kowalski - wideo wywiady z judoką na TVP.PL!!
- Ponad rok temu
-
Naszywki z logo klubu na Gi i Judoge
- Ponad rok temu
-
Pytanie
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa Europy Tibilisi 2009
- Ponad rok temu
-
zżółknięta judoga
- Ponad rok temu
-
Trening Judo przy muzyce ?
- Ponad rok temu
-
Jak się poruszać po macie aby skutecznie zastosować osoto ?
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa Swiata Roterdam 2009
- Ponad rok temu