Co to za styl?
Napisano Ponad rok temu
Pozdro.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Walczą mega mocno i bardzo ciekawie :-) Troche to shidokan przypomina, ale koleś trzyma gardę mocno tradycyjnie
czyli nie trzyma gardy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie dla mnie
bezsensowne wyniszczanie się, jaki sens?
Napisano Ponad rok temu
...a ortopada po rentgenie nogi wnioskuje że za dużo grałeś w piłkę...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak oglądam ten film to wydaje mi się, że każdy z walczących walczył według innych przepisów sportowych
Napisano Ponad rok temu
Łybcia, wybacz, ale to jakaś bzdura ;o)
Zwłaszcza, że przewinęło się naprzeciwko dużo "mięsa armatniego", przestraszonego wręcz, że każą im walczyć
Napisano Ponad rok temu
To nie żadne przepisy sportowe, ale kumite na treningu/egzaminie które może się bardzo różnic od sportu. Tak jest np w gosoku, gdzie zawsze był na treningach light kontakt a na zawodach semi. Teraz gdy są kaski na treningach jeszcze mocniej jest.
To co chłopaki robią to po prostu coś co przypomina knockdown z podcięciami itp.
Jak prowadziłem zajęcia to robiłem poza typowym kumite stylowym właśnie zmodyfikowany knockdown. Ja np. poza brakiem ataku rąk na głowę dodałem brak nóg na głowę ale z podcięciami, przytrzymywaniem itp. Ale to było nie jako kumite tylko jako ćwiczenie
Napisano Ponad rok temu
To nie żadne przepisy sportowe, ale kumite na treningu/egzaminie które może się bardzo różnic od sportu. Tak jest np w gosoku, gdzie zawsze był na treningach light kontakt a na zawodach semi. Teraz gdy są kaski na treningach jeszcze mocniej jest.
To co chłopaki robią to po prostu coś co przypomina knockdown z podcięciami itp.
Jak prowadziłem zajęcia to robiłem poza typowym kumite stylowym właśnie zmodyfikowany knockdown. Ja np. poza brakiem ataku rąk na głowę dodałem brak nóg na głowę ale z podcięciami, przytrzymywaniem itp. Ale to było nie jako kumite tylko jako ćwiczenie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A garda - trochę bardziej klasyczna. Jednak kiedy sie obserwuje walki Matsui czy Filhio podczas 100 kumite, to garda też niższa i przednia ręka niżej i bardziej z przodu...
Nie wiem czy seienchin tak robia w shito ryu, była tak sugestia wczesniej. Nie znam shito ryu. Ale według mnie to wersja kyokushin tego kata...
Napisano Ponad rok temu
W taki sposób kiedyś walczono w kyokushin, tj. przed pierwszymi MŚ. Hardcore był a potem, ponieważ urazy eliminowały ludzi wprowadzono knock down.
A garda - trochę bardziej klasyczna. Jednak kiedy sie obserwuje walki Matsui czy Filhio podczas 100 kumite, to garda też niższa i przednia ręka niżej i bardziej z przodu...
Nie wiem czy seienchin tak robia w shito ryu, była tak sugestia wczesniej. Nie znam shito ryu. Ale według mnie to wersja kyokushin tego kata...
Shindojo jakoś nie mogę uwierzyć, że kyokushin był tak prymitywnym i ubogim technicznie stylem karate nawet w swoich początkach np. 1 min 35 sek-1 min 40 sek kopnięcie okrężne wykonane dokładnie tak jak technika wyśmiana w trakcie dyskusji o karate tsunami. O poruszaniu się w walce też nie da się wiele dobrego powiedzieć.
Co do gardy- zwróć uwagę na fragment 1min 50 sek-2 min zdający zachowuje się w taki sposób, który wskazuje na zupełny brak obycia w kontaktowej walce. Lewa ręka wysunięta na całą długość do przodu i za chwilę cep z prawej.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
XXXVI MISTRZOSTWA POLSKI SENIORÓW KYOKUSHIN SIERADZ 2009
- Ponad rok temu
-
Tsu shin gen - Shihan David Cook
- Ponad rok temu
-