UFC97 spoiler
Napisano Ponad rok temu
Main Card Bouts (live on pay-per-view):
- Anderson Silva def. Thales Leites by Unanimous Decision (49-46, 48-47, 50-46), R5
- Sam Stout def. Matt Wiman by Unanimous Decision (29-28, 29-28, 29-28), R3
- Mauricio "Shogun" Rua def. Chuck Liddell by TKO (Strikes) at 4:28, R1
- Krzysztof Soszynski def. Brian Stann by Submission (Kimura) at 3:53, R1
- Cheick Kongo def. Antoni Hardonk by TKO (Strikes) at 2:29, R2
- Luiz Cane def. Steve Cantwell by Unanimous Decision (29-28, 30-27, 30-27), R3
Preliminary Card Bouts:
- Denis Kang def. Xavier Fouka-Pokum by Unanimous Decision (30-27, 30-27, 30-27), R3
- Nate Quarry def. Jason MacDonald by TKO (Strikes) at 2:27, R1
- Ed Herman def. David Loiseau by Unanimous Decision (30-26, 30-27, 30-27), R3
- Mark Bocek def. David Bielkheden by Submission (Rear Naked Choke) at 4:57, R1
- T.J. Grant def. Ryo Chonan by Split Decision (30-27, 28-29, 29-28), R3
- Eliot Marshall def. Vinny Magalhaes by Unanimous Decision (29-28, 30-27, 30-27), R3
Soszyński - dostał 70 000 $ za poddanie wieczoru
Shogun - dostał tyle samo za KO wieczoru
Walka Shougun-Liddel: krótko, ale emocjonująco
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zeby obejrzec musiale msie natrudzic srogo.
shogun zaskakujaco dobrze, jednak rzeczywiscie moze to byla wina kontuzji te jego wczesniejsze wpadki. akcja konczaca zrobiona swietnie, rzucal ta prawa okrezna pare razy, pozniej wygladalo jakby zamarkowal wlasnie prawa i lewa idealnie trafil.
soszynskiego walki nie widzialem bo sie stream wyjebal akuratnie
reszta walk na przyzwoitym poziomie
spider wkurwiajaco walczyl, ja nie wiem co on myslal:/
no ja kumam ze on ma wygrywac a nie salta robic i inne cydaw czsaie walki ale tytul mistrza jednak zobowiazuje...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Biorąc pod uwagę tą publikę pomyślcie co by było jakby łysol ogłosił walkę w montrealu GSP vs Silva :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Dupa i w ogóle wkutwiło mnie to całe BULLSHIT BULLSHIT!!! i pretensje do Silvy po raz drugi z rzędu, że broni swojego tytułu, może teraz będziemy organizować walki w których jeśli Silva nie skończy przeciwnika to przeciwnik zyskuje tytuł? i wtedy przeciwnicy będą mogli skakać w kółko w oktagonie i uciekać a Silva będzie się musiał starać... normalnie paranoja...
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chodzi o Shoguna, to z niecierpliwością czekam na następną walkę, bo w tej wyglądał znakomicie.
Napisano Ponad rok temu
potem mialem wrazenie, ze i tak sie juz nic nie wydarzy i zaczalem sie nudzic
Napisano Ponad rok temu
1. Walka Spidera : Jeżeli chcę się uważać za najlepszego zawodnika wszech wag musi pokazywać dużo więcej. Że jest czołową postacią światowego MMA to wiadomo . Natomiast ostatnio w porównaniu z GSP , Fedorem , BJ , Brownem , pokazywał mało . Bazuje na jednej strategi defensywnej . Wobrażacie sobie stracie Leitesa z GSP ? Dominacja GSP była by wszechstronna.
2. Walka Shoguna : Naprawdę Rua powrócił moim zdaniem. Widać było pewność siebie. Chuck nadal opuszczał strasznie lewą rękę. Niech se da już spokój . Pamiętajmy ze UFC nie pokazuje skutków ciężkich nokautów . A Chuck zaliczył 3 w ostatnich 4 walkach.
Napisano Ponad rok temu
żartujesz sobie, prawda?Walka Shougun-Liddel: krótko, ale emocjonująco
kiedy się budził 8)Jeśli chodzi o Shoguna, to z niecierpliwością czekam na następną walkę, bo w tej wyglądał znakomicie.
Napisano Ponad rok temu
Jak na main event to walka byla ciezka do ogladania,dlatego ludzie buczeli.Ja liczylem ze main event powali z nog a tu klops.
Wielu ktorzy zaplacili 49.99 za ppv tez bylo wkurzonych.
Mnie sie bardzo podobala walka Luiz Cane vs Cantwell.Non stop walka a nie jakies tance 8)
Cantwell ma dopiero 22 lata mysle ze w przyszlosci bedziemy go ogladac coraz wiecej:))
Napisano Ponad rok temu
Wiman x Stout - Wiman wychodzil do walki jakby byl konkretnie nacpany. ale moze to tylko wyzszy poziom koncentracji poza tym uwazam, ze wygral trzecia runde i przegral niesprawiedliwie. ew. w najgorszym razie powinna byc byc split dec.
Soszynski x Stann - brawo Krzysztof! oby tak dalej
Rua x Liddell - ajwaj. epicka walka oldskulowych tytanow dawno sie tak jedna walka nie jaralem. przypomnialy mi sie czasy Pride... jesli Shogun utrzyma zaprezentowana forme to pozamiata dywizje. milo go bylo znow ogladac w swietnej dyspozycji. ciekawe czy Joe Silva bedzie chcial zestawic go kiedys z Wandem 8)
a Chuck niech albo sie wezmie do roboty na jeszcze jedna walke (tak do 40 ) albo niech w ogole da sobie spokoj i zajmie sie brylowaniem na salonach.
Silva x Leites - a ja uwazam, ze pieprzycie hipolicie. Silva pokazal swoja dominacje w kazdym aspekcie starcia. ba! powiedzialbym nawet, ze upokorzyl swojego przeciwnika. fakt, walka byla cokolwiek oryginalna, ale w tym bylo jej piekno. nie bylo fajerwerkow ale ja ogladalem ja z zaciekawieniem. takiego czegos wczesniej nie widzialem. i zupelnie nie zgadzam sie z tymi co uwazaja, ze mistrz powinien pokazywac cuda na kiju. pas jest jego - jak pretnedent go chce, to niech zapracuje. mistrz BRONI tytulu, a nie nie wiadomo co. zreszta Silva juz dawno ustawil swoja kategorie i nie dziwne, ze UFC ma problem ze znalezieniem godnego kandydata. poza tym moglbym zaryzykowac stwierdzenie o ewolucji Spidera, zachodzacej odwrotnie proporcjonalnie do ewolucji Machidy. otoz Machida wczesniejsze walki wygrywal decyzja, atakujac z kontry, dajac w sumie nienajciekawsze walki, ale wygrywajac przy calkiem malych obrazeniach. ostatnio czesciej atakuje i jego walki wydaja sie ciekawsze. a u Silva odwrotnie
chcialbym zobaczyc w roznej konfiguracji walki trio GSP, Silva, Machida. nie powazylbym sie typowac zwyciezcy.
tak czy siak, jak ktos sadzi, ze walka byla nudna i Silva powinien byl pokazac wiecej, to sie moim zdaniem nie zna i niech sobie idzie ogladac pilke nozna albo wyscigi...
pzdr
Napisano Ponad rok temu
tyle walk a poddania raptem 2. chyba powoli buczenie widzow, bonusy za walki wieczoru i decyzje sedziow zaczynaja sie odbijac na tym jak zawodnicy walcza i parteru jest mnej i mniej
Napisano Ponad rok temu
Co do Silvy to jak najbardziej pokazal pelna dominacje, robil co chcial, bawil sie z przeciwnikiem, wrecz go osmieszal. Leites tylko sam sie przewracal z nadzieja ze Silva wejdzie mu w garde. Tak sie pasa nie zdobywa. Podciecia, kopniecia na noge, uderzenia w udo, opuszczone rece, gesty, zupelny brak obrazen, to wszystko pokazuje jak bardzo Anderson dominowal w tej walce.
Napisano Ponad rok temu
Krzysiek bardzo ladnie wygral. Podobalo mi sie ze bardzo czsto kcentowal swoje polskie korzenie - czy to na wejsciu czy juz w octagonie.
Shogun dobrze, ze wygral. W koncu dotarlo do Ajsmena, ze czasy prawej reki sie skonczyly i trzeba czegos wiecej niz bardzo dobrych unikow tejkdalnow i mocnego jebniecia. Mam nadzieje, ze Rua pojdzie za ciosem i nastepna walka bedzie jeszcze blizsza Pridea.
Spider jest mistrzem i walczyl bardzo dobrze i madrze moim zdaniem. Zgadzam sie z wypowiedziami wczesniejszymy odnosnie klasy zawodnika, ktory schodzi bez siniakow, walczy z opuszczonymi rekoma, robi ciekawe uderzenia i wygrywa w spokoju. Buczenie buczeniem, zawsze bedzie wialo nuda dla ludzi, ktorzy czekaja na krew itp. Taka jest "uroda" tego sportu:)
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Anderson rzeczywiscie walczyl jak mu przeciwnik na to pozwalal, miejmy nadzieje ze zobaczymy bardziej agresywna postawe w (miejmy nadzieje) nadchodzacej walce z GSP.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
VI Liga Shooto 09 maj 2009 - impreza łączona z galą Maximus
- Ponad rok temu
-
Wielka Gala MMA Challengers !!!!
- Ponad rok temu
-
Vox populi, vox Dei
- Ponad rok temu
-
pytanie o sekcję MMA w Krasnymstawie
- Ponad rok temu
-
Strikeforce: Shamrock vs Diaz - Video(Bez Spojlerów!!!)
- Ponad rok temu
-
Strikeforce - Shamrock vs Diaz [spoiler]
- Ponad rok temu
-
Harmonogram zawodów MMA na rok 2009
- Ponad rok temu
-
Terminarz zawodów MMA
- Ponad rok temu
-
nie wiem czt zgodne z regulaminem forum