BJJ Kielce - pare pytań
Napisano Ponad rok temu
Wszystko zależy od tego jak formułujesz pytanie.
Odp. na pytanie ile klubów i jakie są Kielcach miałeś w topiku "Bjj w Kielcach"
A Ty opisujesz jeden klub jako super bo przecież "napisali na swojej stronie" potem dziwisz się że ktoś nerwowo zareagował. Tym bardziej, że już kiedyś były między nami tj. Copą i Sowilo takie niepotrzebne dyskusje. Wszystko potem było dobrze.
Fakt, nie mamy swojej strony, jedynie mały dział na innym forum.
Ja nie widzę potrzeby rozpisywania się, co gdzie zdobyłem. Taki jestem i tyle. Chcesz info napisze Ci na priv.
W tym sporcie jak w każdym mnożą się animozje. Ktoś coś powiedział inny źle zrozumiał i kłopot gotowy. Fajnie że się wszystko wyjaśniło. Emocje opadły. Znowu będzie spokojnie i można się skupić na treningu. Nadal namawiam do odwiedzenia wszystkich sekcji choćby dlatego, że tak mamy treningi że w jeden tydzień obskoczysz wszystkie sekcje. Przepraszam,że nikogo nie przyciągam na siłę na nasze treningi. Prawda obroni się sama.
Wybierzesz inną sekcje niż nasza? Chwała Ci za to, że w ogóle będziesz robił bjj.
Nie ma dla mnie znaczenia gdzie kto ćwiczy. Mam dużo znajomych z innych sekcji i reprezentujących inne Akademie. Najważniejsze to dobrze się bawić, mieć swoich ludzi na treningu i zaliczać zawody. Pokój
sory za przydługi post.
pzdr gnz
Napisano Ponad rok temu
Myślę że tym miłym i rozsądnym akcentem można zakończyć te dysputyMarczello56. Mam dużo znajomych z innych sekcji i reprezentujących inne Akademie. Najważniejsze to dobrze się bawić, mieć swoich ludzi na treningu i zaliczać zawody. Pokój
ps
Gonzo a w wolnej chwili jak będziesz miał ochotę to możesz skrobnąć tego priva
Pozdrawiam Marczello
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Siemka.
Przykro mi, że po raz kolejny wypływa temat który klub w Kielcach lepszy.
Bo to już chyba kolejny raz.
No cóż, odpowiem szczerze jak ten, no Marczello56 prosił bo przecież tylko po to założył sobie konto.
Tak - Sowilo jest lepsze. Tak - są profesjonalni, tak - mają mistrza polski i w-ce mistrza europy.
Tak - mają własny klub.
Powiem więcej: gdy tylko coś wygrają piszą o tym obie kieleckie gazety.
Gratuluję.
Ale my jesteśmy Copacabana, mamy cudzą matę, jesteśmy zbieraniną i z całym szacunkiem do niewątpliwie fajnych ludzi z Sowilo wolimy warszawskich kolegów i dziękujemy waszym trenerom którzy jakoś nie mają nam nic do zaoferowania.
Jarowita, przyjacielu.
Proszę, nie pisz gonzo w cudzysłowiu bo to wrukwia.
Ignacy rozumiem miał być: "niejaki" bo "nijaki"oznacza niespecjalnego 8) 1
Piszę za siebie i Ciebie proszę: nie uprawiaj propagandy. Fajnie, że Ci trener imponuje ale co do klasy to, mówiąc krótko, zaimponuje mi startując znowu na zawodach.
Więc jeśli ktoś zapyta mnie na forum o klub bjj w Kielcach polecę mu Sowilo
a kto będzie chciał ćwiczyć w Copie to nas znajdzie 8)
pzdr gnz
ps. jak ktoś ma do mnie problem zapraszam na priv.
- Drogi Gonzo, niestety nie znam Twojego imienia, Twój nik piszę w cudzysłowie, bo domyślam się, że nie jest, to Twoje imię a tylko pseudonim. W żaden sposób nie było moim celem jak pisałeś "wrukwienie", myślę, że pod tym słowem ukryłeś lekko powiedziawszy zdenerwowanie?
- Oczywiście, że niejaki, pomyłka słowna, przepraszam.
- Jeżeli chodzi o zawody i starty na nich Marcina, to już niedługo taki start nastąpi, a na marginesie Gonzo, sądzę, że wiesz czemu od pewnego czasu Marcin nie startował, więc tego tematu kulturalnie powinieneś unikać. no chyba, że nie wiesz, to przepraszam.
ps. problemem są ludzie piszący o prowokacji.
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze jedna sprawka mała.
Porobiliście sobie chłopcy nicki i wypisujecie co chcecie na forum. Wasze prawo.
Ja przynajmniej firmuję to co piszę swoim imieniem (więcej ludzi w Kielcach i nie tylko zna mnie jako gonza niż pod właściwym imieniem) i znacie moją morde.
A Wy jaką opinię wystawiacie swojemu klubowi uprawiając taką reklamę?
Dla mnie to pajacowanie.
pzdr gnz
ps. Whity. Ty zawsze jesteś w porządku więc Ciebie to nie dotyczy. Elo.
No no, tu się trochę rozpędziłeś!!!!
Pajacowanie????
Jak Twoje zmysły pozwalają Ci dotrzeć, jestem tu, można powiedzieć nowy, więc powoli poznacie i moją osobę z twarzy również. Gdzie firmujesz swoje wypowiedzi imieniem? Czy Gonzo, to Twoje imię??????????
ps. To o pajacowaniu trochę mnie wkurzyło, więc i ja może w tej wypowiedzi jestem niemiły.
Napisano Ponad rok temu
Siemka.
Przykro mi, że po raz kolejny wypływa temat który klub w Kielcach lepszy.
Bo to już chyba kolejny raz.
No cóż, odpowiem szczerze jak ten, no Marczello56 prosił bo przecież tylko po to założył sobie konto.
Tak - Sowilo jest lepsze. Tak - są profesjonalni, tak - mają mistrza polski i w-ce mistrza europy.
Tak - mają własny klub.
Powiem więcej: gdy tylko coś wygrają piszą o tym obie kieleckie gazety.
Gratuluję.
Ale my jesteśmy Copacabana, mamy cudzą matę, jesteśmy zbieraniną i z całym szacunkiem do niewątpliwie fajnych ludzi z Sowilo wolimy warszawskich kolegów i dziękujemy waszym trenerom którzy jakoś nie mają nam nic do zaoferowania.
Jarowita, przyjacielu.
Proszę, nie pisz gonzo w cudzysłowiu bo to wrukwia.
Ignacy rozumiem miał być: "niejaki" bo "nijaki"oznacza niespecjalnego 8) 1
Piszę za siebie i Ciebie proszę: nie uprawiaj propagandy. Fajnie, że Ci trener imponuje ale co do klasy to, mówiąc krótko, zaimponuje mi startując znowu na zawodach.
Więc jeśli ktoś zapyta mnie na forum o klub bjj w Kielcach polecę mu Sowilo
a kto będzie chciał ćwiczyć w Copie to nas znajdzie 8)
pzdr gnz
ps. jak ktoś ma do mnie problem zapraszam na priv.
Gonzo mo racje poraz kolejny ktos podejmuje probe sklocenia obu klubow w Kielcach wymuszajac na nas jakas sztuczna rywalizacje jakby bylo o co... i w Copie i w Sowilo trenuje garstka ludzi ktorzy poprostu gdzies chce trenowac no a jesli chodzi o sporty walki to w kielcach dominuje karate..niestety( nie obrazajac nikogo ).... wiec jesli chodzi o ten temat uwazam go za zamkniety bo kielce to nie metropolia i wiele razy umawialismy sie na wspolne treningi.. druga sprawa ze brak czasu sprawil ze spotkalismy sie tylko raz... a jesli chodzi o Ignaca to mialem mozliwosc z nim sparowania i mam nadzieje ze jeszcze bede mial bo napewno nie jest ''nijaki'' tylko niesamowicie techniczny zawodnik od ktore mozna sie wiele nauczyc zreszta jak od kazdego... Pozdrawiam w imieniu Sowilo i swoim wlasnym
Whity :wink:
jeżeli chodzi o Ignacego, nastąpiła pomyłka w pisowni, która całkowicie odwróciła znaczenie zamierzonego przeze mnie słowa, nie "nijaki" ale NIEJAKI!!!! Z tego co czytałem Gonzo się tego domyślił, Ty jak widzę niestety nie ale teraz już wiesz :-)
Rio Grappling Club Kielce, nie ma takiego klubu w Kielcach :wink:
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Panowie dzięki za wyczerpujące info. Być może moje pytanie zainspirowało niektórych ( świadomie bądź mimowolnie) do napinki ale mimo wszytko bardzo przybliżyło to mi i nie tylko obraz BJJ w Kielcach. Mówicie "idź na darmowy trening w te 3 miejsca to zobaczysz". Doświadczenie z innymi SW już mam i dobrze wiem że po jednym treningu to jakieś wrażenie można oczywiście odnieść - tylko co z tego jak moge trafić do samanty na darmowy trening akurat jak może brakować tych kilku czołowych zawodników a drugim razem moge trafić akurat na Ignaca i reszte. Wiecie chyba o co chodzi. Czyli widze że dobrze myślałem w Kielcach bjj to Sowilo i Samanta ; MMA jest głównie nastawione na taja.
I ostatnie pytanie do was , pisaliście że Gonzo ma purpurowy pas , a jak to wygląda w Sowilo ? Jaki pas ma trener prowadzący tam zajęcia ?
Drogi kolego, tak jak piszesz, Gonzo ma purpurę, ale pasy niestety walczą chociaż Gonza lubię i cenie. Marcin nie ma w chwili obecnej żadnego paska, NIE MA PONIEWAŻ SIE O NIEGO NIGDY NIE STARAŁ!!! I ta sytuacja w Sowilo niebawem ulegnie zmianie, sądzę, że będzie to jednym z wielu realizowanych obecnie celów rozwoju tego Stowarzyszenia. Więc w niedalekiej przyszłości spodziewać się można purpury z szybkim wzrostem na brązowy pasek i kilku niebieskich, być może i jeszcze kolejnego purpurowego
Napisano Ponad rok temu
Z tego co widać z fotek na stronie to same czarne i czerwone.
No i to jest właśnie ironia wypowiedzi, niestety
Paski dla Stowarzyszenia do tej pory miały drugorzędne znaczenie.
Sowilo miało i ma swoje cele, dąży do ich spełnienia wyznaczając i realizując priorytety :-)
Pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
Marczello, ale przecież Ty jesteś zwykłym pionkiem i nawet jeśli będą Ci najlepsi zawodnicy na miejscu to sie z nimi nie pokulasz.
A z tymi paskami to był żarcik.
pozdro
Sądzę z wypowiedzi "Marczello", że nie jest on pionkiem jak piszesz a człowiekiem pragnącym zdobyć doświadczenie w sporcie o nazwie Brazylijskie Jiu Jitsu, być może i Abu Dhabi Combat Club. Dlatego ja polecałem mu Sowilo, bo mam przekonanie, że tam zajmą się niem od podstaw. Piszę, to co wiem i to co mogę polecić, być może w Sowilo mu się nie spodoba a będzie podobało mu się w Samancie. Spoko.
Pozdrawiam :-)
Napisano Ponad rok temu
co prawda pas nie walczy, ale Gonzo ostatnio wygrał brąz w elicie na Lidze BJJ. Ignac ostatnio wygrał złoto na MP. inni koledzy z Copy Kielce również pokazują, że za darmo pasów nie dostali.
Napisano Ponad rok temu
Abu Dhabi Combat Club to chyba nie jest sport 8)
no pewnie, że nie SF to sport
Napisano Ponad rok temu
Sowilo miało i ma swoje cele, dąży do ich spełnienia wyznaczając i realizując priorytety :-)
Pozdrowienia
Ale skoro trenujecie dany sport i przedstawiacie go szerszej publiczności to chyba trochę słabe jak ktoś widzi was na pokazie w samych czarnych pasach. A to ostatnie zdanie odnośnie czego?
Napisano Ponad rok temu
Abu Dhabi Combat Club to chyba nie jest sport 8)
co prawda pas nie walczy, ale Gonzo ostatnio wygrał brąz w elicie na Lidze BJJ. Ignac ostatnio wygrał złoto na MP. inni koledzy z Copy Kielce również pokazują, że za darmo pasów nie dostali.
Gratulacje dla chłopaków za niewątpliwe sukcesy, jestem dumny, że mieszkańcy miasta w którym mieszkam osiągają takie wyniki.
Byłbym bardziej dumny, gdyby Wasze i nasze sukcesy, tak sportowe jak i organizacyjne były sukcesami wspólnymi, dla dobra naszego własnego i naszego miasta.
Wspólne działania na wybranych płaszczyznach mogłyby niewątpliwie przynieść nam wszystkim korzyści.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrowienia
Ale skoro trenujecie dany sport i przedstawiacie go szerszej publiczności to chyba trochę słabe jak ktoś widzi was na pokazie w samych czarnych pasach. A to ostatnie zdanie odnośnie czego?
Masz niewątpliwą rację, celna uwaga. Na pokazach Sowilo występowali zaproszeni goście nie związani bezpośrednio ze Stowarzyszeniem.
To drugie zdanie mówiło o tym, że "jest czas i miejsce na wszystko", teraz przyjdzie na paski
Napisano Ponad rok temu
Zmierzam do tego by fundamentami moich wypowiedzi była prawda o znanych mi i jak najbardziej licznych faktach, wychodzę z założenia, że każde zakłamanie wcześniej czy później ujrzy światło dzienne i wystawi negatywną ocenę.
Założeniem i celem twórców Stowarzyszenia Sowilo jest organizacja jak najbardziej profesjonalnie działającego klubu sportowego, który w szerokim rozumieniu zajmował się będzie sztuką walki Brazylijskiego Jiu Jitsu (choć również SF i MMA). Sowilo jest młodym stowarzyszeniem. Takie działania wymagają czasu, odpowiedniego przygotowania i planowania. Jestem przekonany, że konsekwentnie realizując zakładany plan i ustalając priorytety założycielom i członkom Stowarzyszenia Sowilo uda się osiągnąć sukces. Mam również przekonanie, że przyniesie, to korzyści zawodnikom ćwiczącym w każdej tak zwanej konkurencji. Piszę - tak zwanej, ponieważ konkurencja w moim rozumieniu na płaszczyźnie BJJ, nie jest, to walka ze sobą na wzajem ale zdrowe tzw "napędzanie" własnego rozwoju poprzez wzajemną wymianę doświadczeń, spostrzeżeń i wniosków. Sowilo nie zamierza mieć monopolu ponieważ, to degresja, prosta droga do braku rozwoju!
Proponuje teraz zaprzestać na tym ogólnopolskim forum tematu kto jest jaki w naszym mieście. Zapewne nasze, moje (niestety dałem ponieść się emocją) wypowiedzi tu, były już wystarczającą "pożywką" do pewnie nieraz śmiechu a i pewnie dla nie zrozumienia. Ludzie z Kielc jeżeli mają taką potrzebę powinni spotkać się w pubie czy innym miejscu i w miłej atmosferze ustalić wspólne strategie rozwoju. Ja osobiście służę pomocą
Jeżeli ktoś poczuł się dotknięty moimi wypowiedziami, teraz z tego miejsca przepraszam, nie było, to moim założeniem.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
co za facet
Napisano Ponad rok temu
Sowilo znaczy dazenie do doskonalosci ...w jakim to jezyku ?
Jest to run związany ze zwycięstwem. Ze staroskandynawskiego oznacza słońce. W swoim rycie symbolizuje promień słońca lub jak twierdza niektórzy badacze run, błyskawicę. W dawnych wierzeniach słońce zajmowało zawsze najwyższe miejsce w panteonie bogów. Sowilo jest pozostałością kultu solarnego rozumianego nierozerwalnie z pozytywnymi siłami męskimi. Znak ma być przewodnikiem dla każdego mężczyzny. Mówić mu: "Bądź wojownikiem zwycięzcą. Bądź bohaterem, który dzięki swojej mądrości i doświadczeniu w oparciu na swojej sile ciała i ducha sięga po najwyższe laury". Dążyć do doskonałości.
Runa Sowilo, to symbol trzech cech charakteru, których stosowanie przyniesie w życiu dobre wydarzenia. Działajmy tak, jak postępowałby mędrzec, wojownik i mag jednocześnie. Sztuka dyplomacji przyniesie więcej korzyści niż taktyka wojenna. Dopiero wtedy, gdy nie ma już innego wyjścia można sięgnąć po oręż. I w tym aspekcie też działajmy rozważnie.
Napisano Ponad rok temu
No widzisz, więc opłacało mi sie pisać. "Rozweseliłem Cię".ja pierniczę, dawno się tak nie śmiałem
co za facet
Napisano Ponad rok temu
Jest to run związany ze zwycięstwem. Ze staroskandynawskiego oznacza słońce. W swoim rycie symbolizuje promień słońca lub jak twierdza niektórzy badacze run, błyskawicę. W dawnych wierzeniach słońce zajmowało zawsze najwyższe miejsce w panteonie bogów. Sowilo jest pozostałością kultu solarnego rozumianego nierozerwalnie z pozytywnymi siłami męskimi. Znak ma być przewodnikiem dla każdego mężczyzny. Mówić mu: "Bądź wojownikiem zwycięzcą. Bądź bohaterem, który dzięki swojej mądrości i doświadczeniu w oparciu na swojej sile ciała i ducha sięga po najwyższe laury". Dążyć do doskonałości.
Runa Sowilo, to symbol trzech cech charakteru, których stosowanie przyniesie w życiu dobre wydarzenia. Działajmy tak, jak postępowałby mędrzec, wojownik i mag jednocześnie. Sztuka dyplomacji przyniesie więcej korzyści niż taktyka wojenna. Dopiero wtedy, gdy nie ma już innego wyjścia można sięgnąć po oręż. I w tym aspekcie też działajmy rozważnie.
Jako mały offtop chciałbym zauważyć, że Himmler tworząc SS kierował się dokładnie tym samym. Nawet podwójnie :wink:
sory za ten słaby dowcip ale nie mogłem się powstrzymać. no offence.
pzdr gnz
Napisano Ponad rok temu
Jako mały offtop chciałbym zauważyć, że Himmler tworząc SS kierował się dokładnie tym samym. Nawet podwójnie :wink:
sory za ten słaby dowcip ale nie mogłem się powstrzymać. no offence.
pzdr gnz
No masz rację - dowcipne, to, to nie było.
Ale masz i rację niestety z tym, że zwyrodnialstwa były na świecie, lecz nas one nie dotyczą i dotyczyły nie będą!
ps. Gonzo, miałem Cię za ambasadora pokoju, a Ty uszczypliwie dogryzasz.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pan Jiu-Jitsu Championship - 27-29 Marzec 2009
- Ponad rok temu
-
Sambo Śląsk
- Ponad rok temu
-
Dyskusja o Mistrzostwach Polski BJJ 2009
- Ponad rok temu