Ile Purpur w Polsce??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sprawdz tutaj: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Jezeli lista jest pelna to jest 6 czarnych, brazowych 24, purpur okolo 80, niebieskich ponad 300.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
charly lista jest nie pełna , purpur jest bardzo wiele tak jak poprzednik napisał okolo 300
czarnych też jest jeszcze z 30
Napisano Ponad rok temu
Domyślam się, że kilka osób zmieniło kolory a wiele ma już na pasach kilka belek.
Jeśli posiadacie świeższe dane proszę o info.
bjj.info.pl
Napisano Ponad rok temu
W Afryce.Gdzie? :wink:
Jak komuś tak zależy na liczbie to można założyć temat i niech każdy klub u siebie zliczy i poda. Myślę że w krótkim czasie byśmy mieli prawie pełną liczbę.
Albo niech każdy klubu wyśle uzupełnienia do bjjinfo.
PS. W ogóle pooglądałem bjjinfo i jestem pod wrażeniem, fajna sprawa.
Napisano Ponad rok temu
W Afryce.Gdzie? :wink:
Jak komuś tak zależy na liczbie to można założyć temat i niech każdy klub u siebie zliczy i poda. Myślę że w krótkim czasie byśmy mieli prawie pełną liczbę.
Albo niech każdy klubu wyśle uzupełnienia do bjjinfo.
PS. W ogóle pooglądałem bjjinfo i jestem pod wrażeniem, fajna sprawa.
To czekam na uzupełnienie danych z MMA W-wa :wink:
Napisano Ponad rok temu
Spoko, brakuje ci naszej jednej purpury więc wyślę ci niedługo update.To czekam na uzupełnienie danych z MMA W-wa :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Paski z niektórych akademii trudno zweryfikować poza matą, bo nie daja certyfikatu, tylko pas.
No a sama lista chyba jest dość mocno niekompletna - nie ma np nikogo z Gliwic, a jest tam i purpura i wiele niebieskich pasów.
Ponadto nie powinna uwzględniac niałych pasów - brzytwa Okhama.
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chodzi o białe pasy, to chyba nie ma w tym nic złego. Taka lista daje przekrojową informację o karierze zawodnika. Z ciekawości zapytam: czemu lista nie powinna ich obejmować?
Napisano Ponad rok temu
Bo teretyczne szukajac informacji o jakims klubie, zostanie sie zasypanym absolutnie nieistotnymi danymi o bialych pasach, bo ich jest najwiecej. Właściwie każdy kto dłużej ćwiczy powinien się w tej bazie znaleźć. A ilośc białych pasów nic nie oznacza - ani popularości sekcji bo to są ludzie któzy raz ćwiczą raz nie, ani o jakości - jak klub ma duzo białych pasów to jest dobrze czy źle? Ponadto pokazywanie ilosci belek na biaym pasie - 3 belki oznaczaj ze umie sie juz kimure czy jeszcze nie?
W dawnych czasach na bjj.org byla taka lista i to z pelna linia 'pochodzenia' pasa od Helio lub Carlosa i jak bjj sie spopularyzowalo zrezygnowano z tego, bo bylo tego za duzo.
Napisano Ponad rok temu
To czy komuś będzie się chciało dokonywać aktualizacji, to już zupełnie inna sprawa. Wszystko w rękach potencjalnych użytkowników.
Sens archiwizacji można dyskutować tak samo, jak sens istnienia samych stopni i egzaminów. Jednym i pas i egzamin i wzmianka o nich w jakimkolwiek serwisie są zbędne. Dla innych, zwłaszcza gdy zamieszczone w wiarygodnym miejscu, mogą być ważne czy pomocne.
Jednym życzę spokoju a drugim systematyczności w dosyłaniu informacji o promocjach.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
BJJ Krakow
- Ponad rok temu
-
masa a bjj - pytanie nowego
- Ponad rok temu
-
bjj dabrowa gornicza i ok
- Ponad rok temu
-
Rubens Cobrinha Charles: "2009 będzie rokiem wojny!
- Ponad rok temu
-
LIGA BJJ 2009
- Ponad rok temu
-
Praca mgr
- Ponad rok temu
-
macie jakieś porady dla początkującego zawodnika.
- Ponad rok temu
-
ADCC Brazil Trials wyniki i filmy z walk
- Ponad rok temu
-
LGT BJJ CAMP 26.02
- Ponad rok temu
-
Jak to jest z tymi pasami ?
- Ponad rok temu