>
Przedstawiam wywiad z Alistairem Overeemem
DF: Miło ponownie z toba rozmawiac Alistair. Jak mają się twoje sprawy ? Wziąłeś sobie troszke wolnego czy wracasz do treningów ?
AO: Byłem na wakacjach na Miami a treningi zacząłem w lutym. W tej chwili trenuję z Johnem Olav Einemo – 2 metrowy mistrz wagi ciężkiej ADCC jest moim sparingpartnerem. John podpisał kontrakt z Golden Glory i trenuje teraz w Bredzie w Holandii.
DF: Czy wiesz już gdzie będziesz teraz walczył ?
AO: Możliwe, że będę walczył w 28 marca na K-1, albo na DREAM 5 kwietnia, a być może nawet na obydwu imprezach hahahahaha
DF: Jak spędziłeś czas na UFC w Irlandii ? Miałeś także okazję spotkać się z Dana White.
AO: To był super czas, mój management zaaranżował wycieczkę po Anglii. Spędziliśmy czas z kumplami Sammy Shillta. Było wielu fanów, którzy chcieli zrobić sobie z nami zdjęcia. Dana był miły i pogadaliśmy na temat możliwości mojego startu na UFC. Powiedział też, że rozmawiał z moimi menadżerami .
DF: Czy chcesz walczyć w UFC? Czy poinformujesz nas jeśli będziesz miał dla nich walczyc ?
AO: Jestem fighterem i wciąż jestem młody, ale na razie mam kontrakt z DREAM. Moi menadżerowie pracują nad umową.
DF: Jakieś plany co do walki dla Affliction i możliwym pojedynku z Fedorem?
AO: Tak
DF: Randy Couture powiedział nam, że byłbyś wspaniałym nabytkiem dla UFC – z kim z UFC chciałbyś walczyć?
AO: Nie mam problemu z wyborem przeciwnika bo mogę walczyć z każdym, więc jeśli ktoś się zgodzi to będę gotowy. Mirr czy Lesnar byliby odpowiedni dla mnie !
DF: Mirko CroCop wraca do UFC. Czy masz w planach aby z nim walczyć tam?
AO: Pfffffffffff, jeśli nadal zamierza pieprzyć o „piwnicy” to nic z tego. Dałem mu już szansę walczyć ze mną na NYE ale on walczył z Hong Man Choi’em.
DF: Mówi się, że zamierzasz walczyć z Remym Bonjasky, czy to prawda?
AO: Wyzwałem go na pojedynek. On jest trzykrotnym mistrzem K-1 a ja pokonałem Badra Hari w tym roku. To byłoby dla mnie największe wyzwanie na chwile obecną. Mógłbym wiele zyskać ale nie mam nic do stracenia.
DF: Co myślisz o pasie WAMMA i całym systemie ? Fedor i Aoki posiadają takie pasy.
AO: Ja mam tytuł Word heavyweight Strikeforce i planuje zdobyć pas wagi ciężkiej w DREAM, więc WAMMA i UFC mogą zostać dodane do tej listy hahahaha