Praca mgr
Napisano Ponad rok temu
Jestem studentem V roku Instytutu kultury Fizycznej. Studiowanie juz praktycznie zakonczylem pozostalo mi tylko napisac prace mgr . Temat mam jak dla mnie bardzo ciekawy " Roznice w technikach walki pomiedzy judo sportowym a jiu-jitsu brazylijskim". Tu sie zaczyna problem. Materialow i ksiazek na temat judo na polskim rynku nie brakuje gorzej jest troche z bjj :? Slyszalem ze jest jedna ksiazka o tematyce bjj ale ciezko ja dostac... i tu mam wielka prosbe do uzytkownikow naszego kochanego forum jesli macie jakies materialy czy tez ksiazki o bjj to z mila checia zakupilbym czy tez pozyczyl od was. Jesli macie rowniez informacje gdzie mozna tego typu materialy nabyc rowniez bylbym wdzieczny Nie obrazilbym sie jak byscie podali ciekawe strony internetowe ktore przydalyby mi sie w napisaniu pracy. Interesuja mnie takie tematy jak: historia bjj w Polsce, dokladny opis technik, zasady bjj, technika i sposoby walki przepisy itp. Wszystkim ktorzy mi pomoga z gory wieeeelkie dzieki jesli byscie mieli cos np na kompie to podaje e-maila [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] jeszcze raz z gory dzieki
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Polecam fundamentalną :wink: pozycję BJJ - Theory and technique Renzo i Roylera Graciech. Niestety, po angielsku.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Jesli ma ktoś tłumaczenie, bardzo chętnie przygarnę 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
" Roznice w technikach walki pomiedzy judo sportowym a jiu-jitsu brazylijskim".
Może znajdziesz coś nie tylko w książkach czy szkoleniówkach, ale także w przepisach zawodów. Różnice mogą być w technikach zabronionych w jednym sporcie a jednocześnie dozwolonych w drugim.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W dobrej pracy magisterskiej stawiasz teze, ktora rozwijasz, a na koncu potwierdzasz lub obalasz. Skup sie na tym i pomysl jeszcze nad tematem.
Napisano Ponad rok temu
czy masz kilkuletni staż w bjj i jednocześnie conajmniej 8-9 lat stażu w judo? bo inaczej ciężko byłoby pisać opierając się tylko na teorii, nie znając z autopsji niuansów, zależności i konsekwencji taktycznych stosowania różnych technik. a co dopiero je porównywać...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na huj ci ten magister ?
Właśnie Bjj i magister :-) Bzdura należy przyjąć czysto rdzenne brazylijskie wzorce(gdzie co ósmy obywatel jest analfabetą)
Wykształcenie nie ma wpływu na bycie dobrym Bjj-owcem- nie to co fajansiarskie tauaże na całam ciele i rozmaite naszywki wszędzie gdzie się da - z dupą włącznie.
No i dobrze też słuchać Hip hapu (opowiadającego o ulicznych regułach)
Napisano Ponad rok temu
Skoro mieszkasz w Szczecinie, to chyba nie powien być problemem temat o powstaniu bjj w Polsce.Trenerow tez mam raczej z gornej polki Piotra Baginskiego, Grzegorza Kloca i Roberta Siedziako :
Napisano Ponad rok temu
Właśnie Bjj i magister :-) Bzdura należy przyjąć czysto rdzenne brazylijskie wzorce(gdzie co ósmy obywatel jest analfabetą)
Wykształcenie nie ma wpływu na bycie dobrym Bjj-owcem- nie to co fajansiarskie tauaże na całam ciele i rozmaite naszywki wszędzie gdzie się da - z dupą włącznie.
No i dobrze też słuchać Hip hapu (opowiadającego o ulicznych regułach)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A prekursorem bjj w Polsce jest zdaje sie Karol Matuszczak z Poznania, on jak sadze ma wiedze na temat rozwoju w Polsce.
A temat taki sobie - roznice? Czyli co, ze wskutek przepisow judo rozgrywa sie w stojce, a bjj na ziemi, stad rozwinelo bogactwo technik.
Acha... Moze w ogole nie trenowac judo i bjj i napisac swietna prace. (W koncu nie pisze ksiazki biograficznej). A moze trenowac jedno i drugie, i nie napisac nic ciekawego.
Nigdy nie cwiczylem kulturystyki, a jestem w stanie - jak sadze, napisac niezla rzecz na ten temat.
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
szczerze wątpię, czy na temat znany tylko z teorii można napisać dobrą pracę.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
macie jakieś porady dla początkującego zawodnika.
- Ponad rok temu
-
ADCC Brazil Trials wyniki i filmy z walk
- Ponad rok temu
-
LGT BJJ CAMP 26.02
- Ponad rok temu
-
Jak to jest z tymi pasami ?
- Ponad rok temu
-
Seminarium BJJ/SF w Warszawie