wywiad został zrobiony przed UFC 92 aczkolwiek jest ciekawy :wink:
DreamFighters.com : jak przebiega trening ? czy twój trening do walki z Thiago Silva, różni się od Twoich pozostałych ?
Lyoto Machida: Mój trening przebiega bardzo dobrze. Trwał on dłużej, gdyż nasza walka z Thiago miała odbyć się wcześniej.
Jestem bardzo skoncentrowany do walki z Thiago. Mój trening jest taki sam jak do wcześniejszych moich rywali.
Mam strategię, która jest dość spójna dla wszystkich moich walk i nie zamierzam jej zmieniać.
DreamFighters.com: Jeśli pokonasz Thiago, będziesz oczekiwać title shota, czy byłbyś zaineteresowny do walki z kimś zanim dostaniesz walke o tytuł?
Lyoto Machida: Kiedy pokonasz takiego przeciwnika jak Thiago Silva, myślę że zasługujesz na walke o tytuł.
Ja pokonałem wielu bardzo dobrych zawodników: Tito Ortiz, Rich Franklin, Stephan Bonnar, B.J. Penn, Thieryy Sokoudjou.
DreamFighters.com: Czy uważasz Andersona Silve jako Twoje największe zagrożenie w wadze LHW ?
Lyoto Machida: Nie myślę o Andersonie Silvie jako moje zagrożenie, on jest moim przyjacielem.
Jeśli chodzi o sytuacje w LHW jest w niej wielu silnych i mocnych facetów, ale nie czuję się zagrożony przez każdego z nich.
DreamFighters.com: Wiemy, że przyjaźnisz się z Wanderleiem Silvą. Czy oczekujesz ponownej wygranej Wanderleia nad Rampage
i jeśli tak się stanie walki z Wanderleiem Silvą, jeśli trzeba będzie ?( przy założeniu że wygrasz a UFC ma dopasowane walki)
Lyoto Machida: Wand to naprawdę silny facet i wierzę , że znowu wygra z Rampage. Jeśli UFC chce mojej walki z Wandem,
wtedy nie będę mieć wyboru i będziemy musieli walczyć.
DreamFighters.com: Lyoto, Twój styl jest bardzo płynny i trudny do złamania. Czy zawsze walczyłeś w ten sposób?
i czy to jest coś co trenujesz?
Lyoto Machida: Jest to styl Shotokan i jest on naturalny dla mnie. Zawsze walczę w ten sposób. Jest to styl, w którego ja wierzę
i który jest częścią mnie.
DreamFighters.com: Wielu fanów chcieliby wiedzieć jak trenujesz. Czy możesz nam powiedzieć coś o tym jak wygląda Twój trening ?
Lyoto Machida: Ja trenuje 6 razy w tygodniu. 2 sesje dzienne, jedna sesja jest inna niż MMA. 2 dni w tygodniu sparuje na zasadach MMA.
DreamFighters.com: Czy możesz podać swoje prognozy dla walki Nogeuira vs Mir ?
Lyoto Machida: Nogeuira oczywiście wygra !!
DreamFighters.com: Jaki jest Twój ogólny cel w UFC ?
Lyoto Machida: Aby być mistrzem i pozostać nim przez wiele lat.
źródło DreamFighters.com
Wywiad z Lyoto Machida
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
Brak odpowiedzi do tego tematu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
K1-Dynamite/Fields/Dream - 31.12.2008 [VIDEO]
- Ponad rok temu
-
K1-Dynamite/Fields/Dream - 31.12.2008 [SPOILER]
- Ponad rok temu
-
Couture rozważa możliwość by przejść do kategori niżej !
- Ponad rok temu
-
Ranking walczących w stójce[Potencjalne Spojlery]
- Ponad rok temu
-
UFC 92 - VIDEO
- Ponad rok temu
-
UFC 97 - Anderson Silva vs. Thales Leites
- Ponad rok temu
-
UFC 92 SPOILER !!!