Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wywiad z Lyoto Machida

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

budo_bigjon123
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 137 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wywiad z Lyoto Machida
wywiad został zrobiony przed UFC 92 aczkolwiek jest ciekawy :wink:

DreamFighters.com : jak przebiega trening ? czy twój trening do walki z Thiago Silva, różni się od Twoich pozostałych ?

Lyoto Machida: Mój trening przebiega bardzo dobrze. Trwał on dłużej, gdyż nasza walka z Thiago miała odbyć się wcześniej.
Jestem bardzo skoncentrowany do walki z Thiago. Mój trening jest taki sam jak do wcześniejszych moich rywali.
Mam strategię, która jest dość spójna dla wszystkich moich walk i nie zamierzam jej zmieniać.

DreamFighters.com: Jeśli pokonasz Thiago, będziesz oczekiwać title shota, czy byłbyś zaineteresowny do walki z kimś zanim dostaniesz walke o tytuł?

Lyoto Machida: Kiedy pokonasz takiego przeciwnika jak Thiago Silva, myślę że zasługujesz na walke o tytuł.
Ja pokonałem wielu bardzo dobrych zawodników: Tito Ortiz, Rich Franklin, Stephan Bonnar, B.J. Penn, Thieryy Sokoudjou.

DreamFighters.com: Czy uważasz Andersona Silve jako Twoje największe zagrożenie w wadze LHW ?

Lyoto Machida: Nie myślę o Andersonie Silvie jako moje zagrożenie, on jest moim przyjacielem.
Jeśli chodzi o sytuacje w LHW jest w niej wielu silnych i mocnych facetów, ale nie czuję się zagrożony przez każdego z nich.

DreamFighters.com: Wiemy, że przyjaźnisz się z Wanderleiem Silvą. Czy oczekujesz ponownej wygranej Wanderleia nad Rampage
i jeśli tak się stanie walki z Wanderleiem Silvą, jeśli trzeba będzie ?( przy założeniu że wygrasz a UFC ma dopasowane walki)

Lyoto Machida: Wand to naprawdę silny facet i wierzę , że znowu wygra z Rampage. Jeśli UFC chce mojej walki z Wandem,
wtedy nie będę mieć wyboru i będziemy musieli walczyć.

DreamFighters.com: Lyoto, Twój styl jest bardzo płynny i trudny do złamania. Czy zawsze walczyłeś w ten sposób?
i czy to jest coś co trenujesz?

Lyoto Machida: Jest to styl Shotokan i jest on naturalny dla mnie. Zawsze walczę w ten sposób. Jest to styl, w którego ja wierzę
i który jest częścią mnie.

DreamFighters.com: Wielu fanów chcieliby wiedzieć jak trenujesz. Czy możesz nam powiedzieć coś o tym jak wygląda Twój trening ?

Lyoto Machida: Ja trenuje 6 razy w tygodniu. 2 sesje dzienne, jedna sesja jest inna niż MMA. 2 dni w tygodniu sparuje na zasadach MMA.

DreamFighters.com: Czy możesz podać swoje prognozy dla walki Nogeuira vs Mir ?

Lyoto Machida: Nogeuira oczywiście wygra !!

DreamFighters.com: Jaki jest Twój ogólny cel w UFC ?

Lyoto Machida: Aby być mistrzem i pozostać nim przez wiele lat.

źródło DreamFighters.com
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024