Dużo treningów
Napisano Ponad rok temu
pon judo
wt boks
śro kick
czw judo
pią boks
sob kick
Troche się pojawia zmęczenie. Ale za nic nie chcę z niczego zrezygnować. Jakie odżywki mi proponujecie. Czy prysznic na przemian zimny i ciepły dużo pomaga. Co mam zrobić żebym nie musiał z niczego rezygnować?
Czy waszym zdaniem lepiej trenować np 2 tyg bez przerwy i póżniej robić trzy dni przerwy .
Czy robić przerwe co tydzień. Bo mam karnet na boks i moge sobie to ustalić.
Napisano Ponad rok temu
drugie śniadanie 3 pączki przeważnie
obiad zupa i ziemniaki z mięsem
2h przed treningiem ryż z bananem i kawa
kolacja albo nie jem albo jakieś kanapki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Śniadanie płatki z mlekiem
dlugo jedziesz juz te 6 treningow tygodniowo?
Napisano Ponad rok temu
zaczyna od przyszlego tygodniaŚniadanie płatki z mlekiem
dlugo jedziesz juz te 6 treningow tygodniowo?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Osobiście też tak kiedyś trenowałem, kończyło się na tygodniowych przetrenowaniach, jadłem dobrze, brałem witaminy, piłem gainery etc. Wolę teraz sumiennie zaliczyć 3 treny tygodniowo, trochę jeszcze pomasakrować się w domu, ale jednak czuć, że ten wysiłek coś daje, niż zakatować się i bez efektu po kilku tygodniach przejśc na opcję- przetrenowanie mode on.
Napisano Ponad rok temu
A konczac zarty. Raczej jestes doroslym factem, wiec (to przykre, ale prawdziwe), nie osiagniesz raczej jakichs szczegolnych wynikow i sukcesow w zadnej z tych dycyplin.
Zreszta zobaczysz, zeby ktoras traktowac troche nieco powaznie, nawet w sensie rekreacji ruchowej - musisz jej sie poswiecic bardziej niz innej. Po pewnym czasie wylonia sie Twoje wlasne preferencje.
Ja np. do boksu i karate, kilka lat temu dorzucilem bjj. A pozniej zobaczylem jaki to ogrom zadan i niekonczaca sie nauka. Bjj zajmowalo mi tyle czasu, ze w zasadzie przestalem robic boks i karate. Bo jak robilem bjj, do tego areoby, przygotowywalem sie atletycznie etc. (dwa treningi dziennie) - to gdzie ja mialem wcisnac pozostale reczy?
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bardzo duzo jedz, bardzo dużo spij, nie imprezuj, nie dymaj, odstaw alko, tytoń i dragiWitam mój plan treningowy wygląda tak
pon judo
wt boks
śro kick
czw judo
pią boks
sob kick
Troche się pojawia zmęczenie. Ale za nic nie chcę z niczego zrezygnować. Jakie odżywki mi proponujecie. Czy prysznic na przemian zimny i ciepły dużo pomaga. Co mam zrobić żebym nie musiał z niczego rezygnować?
Napisano Ponad rok temu
Ja powien inaczej - dobrze sie odzywiaj.
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to ustal plan i jedz zgodnie z planem. co to znaczy nie masz możliwości? jak chcesz trenować to musisz sie zdrowo odżywiać bo inaczej tylko sobie krzywdę zrobiszNiemam z góry ustalonego jakiegoś planu i nie będe miał bo nie mam takiej możliwości.
Napisano Ponad rok temu
bo jakos byla w moim pierwszym poscie, po drugie jest w domysle. jesli ktos mowi "jedz wiecej" to w domysle mowi "jedz wiecej jedzac zdrowo".Dlaczego wszyscy uparcie mowia - "bardzo duzo jedz?". Czy ilosc to jest jakies lekarstwo na ciezki trenig i ich czestotliwosc? Nikt nie mowi o jakosci jedzenia, a kazdy o ilosci... Jakis absurd, ktory wzial sie zdaje sie ze wspolczenej kulturystyki, ktora zawsze robi mase, a na poziomie podworkowym - nigdy sie nie rzezbi..
Ja powien inaczej - dobrze sie odzywiaj.
Pozdrawiam
K_P
dlaczego jesc wiecej? przy szesciu treningach tygodniowo jest troche wieksze zapotrzebowanie kaloryczne. i biorac pod uwage, ze wiekszosc trenujacych je malo, to wlasnie jest to rada numer 3. i owszem, wziela sie z kulturystyki. ale zdziwisz sie, ze ludziom ktorzy chcha schudnac tez czesto mowi sie "jedz wiecej".
Napisano Ponad rok temu
Poprostu chce trenować i jak już zaczołem to nie chce tak szybko skończyć.
Jak dla mnie te treningi to poprostu coś ważnego.
Niemam aż tak dużego wpływu na to co jem bo gotuje mama i niemoge jakoś wybrzydzać .
MIałem chwilowy kryzys , byłem przeziębiony ale zroobiłem dwa dni przerwy i już czuje sie dobrze i ide dzisiaj na trening i jutro też . I dam rade.
A tak poz tym bardzo lubie poczki.
Napisano Ponad rok temu
Zreszta zobaczysz, zeby ktoras traktowac troche nieco powaznie, nawet w sensie rekreacji ruchowej - musisz jej sie poswiecic bardziej niz innej. Po pewnym czasie wylonia sie Twoje wlasne preferencje.
Ja np. do boksu i karate, kilka lat temu dorzucilem bjj. A pozniej zobaczylem jaki to ogrom zadan i niekonczaca sie nauka. Bjj zajmowalo mi tyle czasu, ze w zasadzie przestalem robic boks i karate. Bo jak robilem bjj, do tego areoby, przygotowywalem sie atletycznie etc. (dwa treningi dziennie) - to gdzie ja mialem wcisnac pozostale reczy?
Pozdrawiam
K_P
Też wolałbym się poświęcić jednej sztuce walki ale niestety nie mam raczej takiej możliwości.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
K_P
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Elementy diety sportowca. Jakie produkty mozna a ktorych uni
- Ponad rok temu
-
Rozciąganie, bóle etc.
- Ponad rok temu