Walki dosłownie KOzackie
Masato dostał po liczeniu w każdej walce i wygrał turniej. Wszyscy zawodnicy turniejowi sie ostro napracowali, a pewnie mieli nadzieję, ze w tym roku będzie wyjątkowo troszkę lżej
Mes już kiedyś walczył z Souwerem o wejście do K1 max i po wyrównanej walce przegrał, ale teraz mimo wieku pokazał klasę. Trochę za dobry boks jak na Kohiruimaka. Holzken też niezły wariat 8) Jak bił się z Puramukiem to trochę dostał ale ten wtedy był jeszcze w bardzo dobrej formie. Zobaczymy jak się później spiszę (ja trzymam za niego kciuki) i czy jego wygrana nie oznacza początku końca Kalakody (oby nie, fajnie walki się z nim ogląda) drugi nokaut z rzędu. Szkoda w walce Krausa z Kido tego rozcięcia. Moim zdaniem po trzech rundach w finale był remis i zasłużona dogrywka, ale ten sędzia co dał dla Masato całą walkę to trochę nie tererere chyba
Nie wiem jak się walkę tam punktuje ale w amatorskich zawodach wygrana runda to jest prowadzenie 10:9 w przypadku knockdownu 10:8 Kyshenko wygrał co posłał na dechy dwie wtopił, nie wiem może ten sędzia później ze względu na agresywne ataki Masato dał 10 :9 ( domysły bo nie wiem jaki jest tam system punktowania, ale pewnie podobny). W walce Sato moim zdaniem również dogrywka mogła być mogło jej nie być, ale jak była to taki werdykt na wygwizdanie nie zasługiwał raczej. :roll:
btw na stronie k1 na fotce "promującej" walkę Susumu Daiguji vs. Daisuke Uematsu laska w tle trzyma pas ISKI wie ktoś ocb?