XX Gasshuku YAWARA i JUBILEUSZ XX-lecia KOBUDO KENKYUKAI
Napisano Ponad rok temu
zapraszam na Jubileusz XX-lecia Centrum KOBUDO KENKYUKAI w Polsce.
Z tej okazji odbędzie się także XX Gasshuku Yawara w Polsce z hanshi Terry Wingrove.
Termin: 19-21 września 2008 roku
Miejsce: Gogolin k/Krapkowic - opolskie (nowa sala sportowa ZRS im. Bernarda i Zygfryda Blautów)
Koszt: 80 zł
W programie m.in.
- zajęcia szkoleniowe z sensei Terry Wingrove (yawara, karate jutsu)
- zajęcia z sensei Alanem Ruddockiem (aikido)
- zajęcia z sensei Tino Ceberano (karate, eskrima)
- pokazy sztuk walki (jujutsu, yawara, bojutsu, iaido koryu, kata judo, chińskie formy, capoeira)
Dodatkowo: koszulki okolicznościowe, spotkanie z prowadzącymi przy grillu, gość specjalny i inne atrakcje.
Bezpłatny nocleg na dojo (dodatkowa sala - własny śpiwór i karimata)
Wyżywienie we własnym zakresie (liczne punkty gastronomiczne)
Informacje pod numerem tel.
602 475 414 Eryk Murlowski e-mail: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
pozdrawiam
Eryk M.
Napisano Ponad rok temu
odnośnie gasshuku i jubileuszu dodatkowe informacje oraz mapka
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
ZAPRASZAMY
pozdrawiam
Eryk M.
Napisano Ponad rok temu
Bardzo udana impreza. Świetna organizacja. Pokazy REWELACJA!!!!!!!!!!
Krótko: kto nie był niech żałuje.
Pozdrawiam.
Czekamy na fotki.
Napisano Ponad rok temu
dziękuję wszystkim za udział w XX gasshuku yawara z okazji Jubileuszu XX-lecia naszego Centrum
poniżej trzy fotki:
Hanshi Terry Wingrove, sensei Alan Ruddock, sensei Lenny Devies wraz z pozostałymi gości z Anglii po zajęciach w Sakura no Yama So-Honbu Dojo w Chrzelicach
piątek 19.09.2008
rozpoczęcie zajęć na dojo w Gogolinie
pamiątkowe grupowe zdjęcie uczestników XX gasshuku w Gogolinie
pozdrawiam
Eryk M.
Napisano Ponad rok temu
poniżej kilkanaście fotek z pokazów z okazji Jubileuszu Centrum. Był to przekrój tego, co studiujemy w ramach naszego Centrum. Wyjątkiem jest grupa Capoeira z Opola - Companhia Pernas Pro Ar, która występowała gościnnie.
W pozostałych pokazach wzięli udział grupy z ośrodków:
- Fugetsu Dojo Otmuchów - techniki Shu Ho ryu jujutsu, iado i bokuto no kata z Araki Muninsai ryu iaido
- Bujutsukan Dojo Trójmiasto - techniki judo, kata Tenjin Shinyo ryu, techniki systemów Chińskich, forma kata karate Shotokan,
- Kobukan Dojo Opole - formy treningowe bojutsu z długim kijem i techniki z dwoma krótkimi kijkami
- Ośrodek Andrychów - techniki kata karate tradycyjnego, techniki z pasem, tameshiwari, forma Wing Tsun oraz zastosowanie wybranych technik w samoobronie
- Ośrodek Shobukai Białystok - pokaz technik jujutsu, tessen jutsu i samoobrony
Ponadto gościnnie wystąpili - sensei Alan Ruddock, prezentujący techniki aikido oraz Hanshi Terry Wingrove, prezentujący techniki yawara.
Napisano Ponad rok temu
Malo snu duzo bolu no wiedza ktora mam nadzieje bedzie kielkowac
Gratulacje dla organizatorow jak na razie jest to najlepsze seminarium na jakim bylem
Pozdrawiam
ps Jak ktos nie byl to niech sie upewni ze bedzie na nastepnym
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pytanie chyba raczej do Eryka (może ktoś inny zna odpowiedż?). Co takiego zrobił lub jaka jest funkcja Terrego, że reprezentacja Anglii w karate WKF zamieściła na swojej stronie specjalne podziękowanie dla niego ?Zawsze kojarzył mi się z jakąś taką dużą tradycyjnością a tymczasem sportowcy...
witam,
sorki, jakoś nie zauważyłem wcześniej pytania...
no cóż, a czy są jakieś reguły kogo np. się sponsoruje, lub coś w tym stylu?
najlepiej zadać pytanie sensei Terremu poprzez adres: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] 8)
mam jednak pytanie; co to znaczy - zawsze kojarzył mi się z dużą tradycyjnością ?
Czy widziałeś kiedyś sensei Terrego na treningu ?
Czy posłuchałeś jego komentarzy do technik ?
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pytanie chyba raczej do Eryka (może ktoś inny zna odpowiedż?). Co takiego zrobił lub jaka jest funkcja Terrego, że reprezentacja Anglii w karate WKF zamieściła na swojej stronie specjalne podziękowanie dla niego ?Zawsze kojarzył mi się z jakąś taką dużą tradycyjnością a tymczasem sportowcy...
witam,
sorki, jakoś nie zauważyłem wcześniej pytania...
no cóż, a czy są jakieś reguły kogo np. się sponsoruje, lub coś w tym stylu?
najlepiej zadać pytanie sensei Terremu poprzez adres: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] 8)
mam jednak pytanie; co to znaczy - zawsze kojarzył mi się z dużą tradycyjnością ?
Czy widziałeś kiedyś sensei Terrego na treningu ?
Czy posłuchałeś jego komentarzy do technik ?
pozdrawiam
-wow ,spokojnie :-)
To że Terry jest na stonie jest ekstra wyróżnikiem i raczej świadczy o jego dużym prestiżu.
Czy tradycyjność jest negatywem? Raczej nie
Organizacja jest typowo sportowa (walka na punkty) i z całą pewnością z profilem yawary nie ma za dużo styczności.
Sponsorowanie nie musi być związane z finansowaniem (i tak to zrozumiałem) ,byłem ciekawy możliwości i wpływów Terrego w Japonii.
Jeżeli będę miał możliwość zapytam go , sądziłem ,że budowicze będą zainteresowani jego osobą i jak jest postrzegany na świecie (a nie tylko w kilku zaprzyjażnionych klubach w Polsce).
Pytania wycofuje, nie ma sprawy.
-pozdrawiam
Guest_budo_Nachtigal_*
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Szkoła Mamochi Ryu w Poznaniu
- Ponad rok temu
-
Galeria zdjęć z obozu w Krasnobrodzie
- Ponad rok temu
-
Wrocław
- Ponad rok temu
-
goshin ryu szczecin
- Ponad rok temu
-
jaka mate wybrać ??
- Ponad rok temu
-
Jiu Jitsu Modern Combat [Kraśnik, k.Lublina]
- Ponad rok temu
-
Gasshuku Yawara w Gdańsku zakończone...
- Ponad rok temu
-
czy instruktor sportu ju jitsu z 1 kyu jest gorszy od dan?
- Ponad rok temu
-
Wakacyjne treningi JJ w Łodzi?
- Ponad rok temu
-
konkurs mfestiwal- ju jitsu
- Ponad rok temu