Brak postępów w BJJ. Im dłużej tym gorzej:-)
Napisano Ponad rok temu
Pisze poniewaz zauważyłem coś dziwnego - im dłużej trenuje BJJ tym czuję się gorszy w tym sporcie. Co prawda sparuje z ludźmi, którzy są w BJJ bardzo dobrzy, ale mam wrażenie, że nie robię żadnych postępów. Z treningu na trening czuję jakbym umiał coraz mniej. Jak trenowałem uderzane swego czasu to chodziłem i postępy były wyraźne. Tutaj uczę się jakiejś techniki a potem ona w walce albo nie wychodzi albo ją zapominam. Często dochodze do jakiegoś momentu i nie mam weny co robić dalej. Można powiedzieć że trenuję już ok roku. Wiem że to mało...ale...Macie tak czasem?Bo to strasznie deprymuje:-)
Napisano Ponad rok temu
Jeśli mam kryzys to obserwuje w czym jestem do bani(1 z wielu ) i na tym się skupiam żeby to poprawić, jak poprawiam to nie zamula mnie zastój bo jakby nie patrzeć już jestem z jednym aspektem do przodu i jest si.
Zresztą od czego są zawody? Pojedziesz zobaczysz na czym stoisz i problem z głowy :wink:
Napisano Ponad rok temu
Teraz do konca zycia bedziesz dostrzegal mniejsze lub wieksze bledy, ale bedzie juz tylko lepiej
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Sparuj z lepszymi od siebie a od czasu do czasu pomaltretuj troche świeżych, wtedy wszystko będzie wchodziło jak w masło.
Napisano Ponad rok temu
to bardzo dobry objaw, nie martw się.Siemanko,
Pisze poniewaz zauważyłem coś dziwnego - im dłużej trenuje BJJ tym czuję się gorszy w tym sporcie.
Napisano Ponad rok temu
Pytam z ciekawości, jak ty to widzisz.
Napisano Ponad rok temu
widziałem już takich, co to po 4 mies: ja już dużo umiem i zamiast na trening mogę postać z kumplami
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja też zauważyłem coś takiego u siebie. Trenuje MMA ostatnio często bywam na submision i z ludźmi (mówię tu o ćwczących, nie o trenerach) którzy ten rok mi pomagali radzę sobie spokojnie; natomiast jak przyjdzie do walki szczególnie w parterze z kimś o wiele lepszym to czuje się jak piłka, podrzcają jak chcą. Ale właśnie po to trenuję, jeszcze skopię im tyłki! tylko ja bym zapytał o coś jeszcze innego.Siemanko,
Pisze poniewaz zauważyłem coś dziwnego - im dłużej trenuje BJJ tym czuję się gorszy w tym sporcie. Co prawda sparuje z ludźmi, którzy są w BJJ bardzo dobrzy, ale mam wrażenie, że nie robię żadnych postępów. Z treningu na trening czuję jakbym umiał coraz mniej. Jak trenowałem uderzane swego czasu to chodziłem i postępy były wyraźne. Tutaj uczę się jakiejś techniki a potem ona w walce albo nie wychodzi albo ją zapominam. Często dochodze do jakiegoś momentu i nie mam weny co robić dalej. Można powiedzieć że trenuję już ok roku. Wiem że to mało...ale...Macie tak czasem?Bo to strasznie deprymuje:-)
Postęp, progres, jak szybko leci, własnie wtedy, kiedy juz przestaje się być "świeżakiem"?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
10% to ludzie pokroju BJ Penna
trzeba trenować
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
trzeba trenować
Napisano Ponad rok temu
To było do mnie? Nie spinam się, tylko grzecznie pytam :wink:jeśli uważasz że inni są lepsi bo są zdolniejsi to przestań ćwiczyć. Ja wierzę że na razie są lepsi bo za króko i za mało ćwiczę i wciąż nad tym pracuję.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nowe promocje w Alliance Polska (kolejny braz)
- Ponad rok temu
-
Carlos "Sapao" Ban - seminarium
- Ponad rok temu
-
Srodki do czyszczenia mat
- Ponad rok temu
-
Po obozie Gracie Barra Draculino Team Poland...
- Ponad rok temu
-
czy sie opłaca
- Ponad rok temu
-
Postepy nauki bjj
- Ponad rok temu
-
Jak zadbać o Gi?
- Ponad rok temu
-
Strefa Walki Łódź