Uderzanie w worek a zdrowie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zanim zacząłem trenować na worku i makiwarze, przez wiele miesięcy trenowaliśmy bez przyrządów, podstawowe ruchy (uderzenia, kopnięcia), trener poprawiał nam błędy techniczne. Worek oraz makiwara początkowo używane były sporadycznie, i to każdy "po kolei", pod okiem trenera, który korygował indywidualnie i na bieżąco. Z czasem, stopniowo, worka i makiwary było w treningu coraz więcej. Niższe "pasy" (kyu) raczej bawiły się z workiem. Zaawansowani stażem dopiero sensownie używali okresowo worków i makiwar podczas treningu, jako jego ważny element.
Reasumując - wydaje mi się (ale to moje subiektywne przypuszczenie), że jednym z czynników, dlaczego źle się czujesz, mogą być błędy techniczne, które być może wykonujesz przy uderzeniach. Nieraz stawy i scięgna odzywają sie dużo później, a mikrowstrząsy spowodowane nieprawidłowoą techniką skutkują bólami głowy czy wymiotami.
To tylko moje przypuszczenie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dzieki za rade . Widac po poziomie twoich wypowiedzi ze dlugo wczesniej wlasnie tak uzywales worka. A moze sciany tez? Ja mam zasade jak nic madrego nie potrafie odpowiedziec to nie pisze. Reszcie kolegow dziekuje za pomoc . Jesli ktos jeszcze ma jakies pomysly to piszcie. Dzieki i pozdrawiamnie uderzaj głową w worek, tylko pięściami
Napisano Ponad rok temu
dzieki za rade . Widac po poziomie twoich wypowiedzi ze dlugo wczesniej wlasnie tak uzywales worka. A moze sciany tez? Ja mam zasade jak nic madrego nie potrafie odpowiedziec to nie pisze. Reszcie kolegow dziekuje za pomoc . Jesli ktos jeszcze ma jakies pomysly to piszcie. Dzieki i pozdrawiam
obraź się
nie powinieś mieć zawrotów głowy przez tydzień po uderzaniu w worek, było by to normalne owszem, ale właśnie jeżeli tłukł byś w niego głową.
Może przyczyną być wzrost ciśnienia , ale jeżeli to powoduje taki efekt to znaczy że musisz iść do neurologa, bo coś jest nie tak. Zawroty głowy mogą wystąpić pare minut po intensywnym zmęczeniu ale na pewno nie parę dni.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ah, nie doczytalem o tym tygodniowym zmuleniu. Moim zdaniem wynik niewlasciwej diety co moze niesc za soba rozne skutki
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nagolenniki, jakie marki?
- Ponad rok temu
-
rękawice Raja
- Ponad rok temu
-
K-1 World GP 2008 na Hawajach - walczy Słowiński
- Ponad rok temu
-
spartakus szczecin
- Ponad rok temu
-
Kadra Polski walczy w Tajlandii !!!
- Ponad rok temu
-
Klub boksu lub kickboxingu w Poznaniu
- Ponad rok temu
-
Boks w Warszawie
- Ponad rok temu
-
ISKA-Polska
- Ponad rok temu
-
Obóz K-1 / MuayThai z Pawłem Słowińskim! 11-17.08.2008
- Ponad rok temu
-
Boks (reakreacyjnie)w katowicach lub najbliższych okolicach?
- Ponad rok temu