nóz do walki
Napisano Ponad rok temu
CS countertac II
sog pentagon
ti-lite
cs spike
crtkt hitatsu
Moimi faworytami sa sa spike i ti ilte. Co Wy sądzidzie?
Napisano Ponad rok temu
po drugie: poczytaj odpowiedni dział, dowiesz się co to znaczy nóż do walki i walka nożem
po trzecie: szczerze polecam plastikowy z zaokrąglonym czubkiem
po czwarte: najlepszy dla ciebie będzie miecz świetlny lorda Vader'a (looknij na toys4boys.pl)
Napisano Ponad rok temu
Moimi faworytami sa sa spike i ti ilte.
Każdym nożem można zaciukać - najlepszy będzie ten, który najbardziej Ci się podoba i najlepiej leży w Twojej dłoni
Napisano Ponad rok temu
Spodziewałem sie troche innego traktowania i normalnej odpowiedzi
Napisano Ponad rok temu
wasze beznadziejne złośliwe odpowiedzi daja świadczą tylko o was i wyrabiają opinie o tym forum. niestety taksamo beznadziejną jak wasze posty :wink:
Spodziewałem sie troche innego traktowania i normalnej odpowiedzi
Wyrabiasz sobie opinie na temat forum z 17-stoma tysiącami użytkowników na podstawie dwóch postów?
Napisano Ponad rok temu
Po prostu będący na tym forum chcą Cie uchronić przed krzywda.
Tak naprawde każdy nóż jest dobry.
Nie trenujesz walki nożem,bo gdybyś to robił to albo byś wiedział że jest to beznadziejne narzędzie do samoobrony albo znałbyś się na tym na tyle ze byś potrafił sam sobie wybrać nóż.Także tak czy siak nie poczujesz różnicy między nożem z bazaru za 15zł a takimi jak wymieniłeś wyżej.
Napisano Ponad rok temu
Nie trenujesz walki nożem,bo gdybyś to robił to albo byś wiedział że jest to beznadziejne narzędzie do samoobrony albo znałbyś się na tym na tyle ze byś potrafił sam sobie wybrać nóż.
Ale on napisał "do walki", a nie "do samoobrony" - może na wypadek inwazji Arabów, Niemców, albo innych zombie potrzebuje, nigdy nic nie wiadomo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a ja polecam "nóż" piankowy, oklejony taśmą, bo sztywnym plastikowym można posiniaczyć, a nawet zranić przeciwnika, a w "walce nożem" jak wiemy taką ewentualność należy ograniczaćpo trzecie: szczerze polecam plastikowy z zaokrąglonym czubkiem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Pozdrawiam
edytka: tylko wersja plain a nie setaretted.
Napisano Ponad rok temu
żeby wsadzic go w du.pe pewnemu uzytkownikowi tego forum... Zostnań przy ksiązkach chłopcze :wink:A na cholere ci taki nóż?
na kosmitówIdziesz polowac na murzynów/punków/hippisów/dresów?
Puent, postaram Ci sie to wyjaśnic w miare spokojnie i prosto. Jako, że z twojej wypowiedzi wynika że trenujesz/trenowałes walke nożem , jestes osoba doświadczoną w temacie nie powinienes wkręcas mi takich bzdur jak małemu dziecku i nie powienienno byc potyrzeby abym tłumaczył Ci że sa rózne rodzaje noży: bojowe, surviwalowe, mysliwskie, do rzucania itd. i każdy z tych rodzajów jest projektowany z pewnym przeznaczeniem. Wbić w kogoś mozna nawet śrubokręt, drut, nożyczki. Do samoobrony dużo bardziej nadaje sie baseball siekiery niż jakis nozyk.Arnoldzie,postaram Ci sie to wyjaśnic w miare spokojnie i prosto.
Po prostu będący na tym forum chcą Cie uchronić przed krzywda.
Tak naprawde każdy nóż jest dobry.
Nie trenujesz walki nożem,bo gdybyś to robił to albo byś wiedział że jest to beznadziejne narzędzie do samoobrony albo znałbyś się na tym na tyle ze byś potrafił sam sobie wybrać nóż.Także tak czy siak nie poczujesz różnicy między nożem z bazaru za 15zł a takimi jak wymieniłeś wyżej.
Ja pytam z czysto techynioczego punktu widzenia , który z tych nozy jest najlepszy jako broń! Nie po to fairbair sykes opracował swój commando knife aby sobie zrobić kolejny jakis tam nozyk, tylko stworzył broń, nóz typowo do walki dla wojska, mający pewne unikalne cechy, wyrózniające go sposód innych! I na pewno duzo bardziej sie do tego nadawał niz np. noże kabar itp. Dotarło?
Wiem, każdy z tych modeli co podałem jest dobry, jednak nie wiem który jest the best i pytam o opinie z doświadczenia posiadaczy tych modeli!
Czy tu naprawde nie ma już nikogo z profesjonalym podejściem i wiedzą w temacie? :?
Jesli nikt nie umi ze swoich szarych komórek wykrzeasac czegoś bardziej mądrzejszego od tresci powyższych postów to prosze wcale nie odpowiadać!
Napisano Ponad rok temu
Czy tu naprawde nie ma już nikogo z profesjonalym podejściem i wiedzą w temacie? :?
a od ilu ofiar na koncie moge sie kwalifikowac jako profesjonalista i wypowiadac ktory z nozy jest najlepszy do zabijania
Napisano Ponad rok temu
myslałem że do tego wystraczy wiedza techniczna , ale przynajmniej sie tu czegos nowego dowiedziałem :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to na tyle, dziękuje za popis fachowych wypowiedzi
Napisano Ponad rok temu
Nie ma za co, ale jak koniecznie musisz się odwdzięczyc to lubie wiórki czekoladowe...dziękuje za popis fachowych wypowiedzi
PS: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - jak już kupisz kose to kup i to, będziesz niczym Richard R.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Folder - co wybrac
- Ponad rok temu
-
Master Cutlery M-Tech Kukri
- Ponad rok temu
-
Spostrzezenie mojej ukochanej z przed chwili...
- Ponad rok temu
-
Gerber Applegate Combat Folder
- Ponad rok temu
-
Brzytwa Genco
- Ponad rok temu
-
klejenie papieru sciernego
- Ponad rok temu
-
Pytanie o noże Eickhorn-Solingen.