Anatomia sztuk walki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
" bierzemy np. karateke i taekwondoke. Mierzymy siłę kopnięcia jednego i drugiego,
Karateka ma lepszy wynik = karate ma silniejsze kopnięcia. Nauka nie kłąmie!"
Gówno prawda. Walczy człowiek nie styl. Jakby wzięli innych przedstawicieli tych samych stylów mogłyby być zupełnie inne wyniki.
Napisano Ponad rok temu
pzdr
Napisano Ponad rok temu
To powinno zostać podczepione do każdego forum, tak jak i kilka innych krótkich prawd.Walczy człowiek nie styl.
Napisano Ponad rok temu
to jest właśnie częśc tego programu o mierzeniu siły w mma i mt między innymi.
Napisano Ponad rok temu
a tam człowiek gówno prawdaGówno prawda. Walczy człowiek nie styl. Jakby wzięli innych przedstawicieli tych samych stylów mogłyby być zupełnie inne wyniki.
fakt że żeby te wyniki były rzetelne to powinni wziąśc po 100 najlepszych z każdego stylu i uśredniać.
Ale wyniki robią wrażenie, aż strach się bić :wink: jedno co tu jest grubą niekonsekwencją to niezauważenie faktu ze technika wyprowadzana w walce tj z mniej komfortowej pozycji i w bardzo określonym odcinku czasowym nigdy nie osiąga takiej siły jak wykonana spokojnie na worku.
ps. narazie 1 - 3 właśnie biorę się za oglądanie reszty
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
(...)
To zwróć uwagę jak dojdziesz do momentu mierzenia "najsilniejszego kopnięcia"
W szranki stają taekwondoka (na oko 80 - 90 kg) i kung-fu (50-60 kg).
Ja bez przejebanych mierników wiedziałem kto kopnie mocniej.
I wcale nie znaczy to dla mnie że tkd ma silniejsze kopnięcie z ziemi niż kung-fu kopnięcie "wskakujące całym ciałem".
Napisano Ponad rok temu
Ale tu przecież każdy kopie inna technikę
Karate- sidekick, który jest zawsze mocniejszy niż z wyskoku (bo brak punktu podparcia zawsze odbiera siłę, w wyskoku jak i ciosie), a zwłaszcza obydwoma nogami (jak kopie ten z kungfu), obrotówa (co kopie tkd) musi być silniejsza od side bo po to jest, a przecież i tak wiadomo ze najsilniejsze będzie kolano..
Niezależnie od kategorii wagowej
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Fizykę kopnięć i uderzeń znam więc nic mnie tu nie zaskoczyło , ale dużo nowości było w tych częściach o broni-to potrójne nunczako pierwszy raz widzę, bardzo fajne.
Napisano Ponad rok temu
z góry dzieki
Napisano Ponad rok temu
nie był tworzony z myślą o tym aby porównywać style pod katem ich skuteczności czy użyteczności na ulicy czy ringu
anatomia jak sam tytuł wskazuje to program o tym co się dzieje z ludzkim organizmem w skrajnych sytuacjach takich jak kompnięcia uderzenia duszenia rozkład sił. i to właśnie pokazano w bardzo fajny sposób.
Nie ma co dyskutować. Typowa popularnonaukowa produkcja NG. Prawdy bym tam nie szukał.
prawda w samym odniesieniu do anatomii jest
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Video's Super World Cup Judo Moscow 2008
- Ponad rok temu
-
Video's Super World Cup Judo Moscow 2008
- Ponad rok temu
-
never back down