Zawody amatorskiego MMA 31 MAJA
Napisano Ponad rok temu
Zostałem poproszony o przekazanie informacji o zawodach amatorskiego MMA, co niniejszym czynię.
Dnia 31 maja w miejscowości Łęknica (woj. Lubuskie, na granicy polsko-niemieckiej, przejście graniczne Łęknica/Bad Muskau), odbędą się zawody amatorskiego MMA. Będzie to nieduża impreza i organizator poszukuje ok. 10 chętnych do startu zawodników.
Obowiązują badania od lekarza sportowego i ubezpieczenie NW.
Nie będzie możliwości zrobienia badań na miejscu.
Startowe 10 zł. W całości zostanie przekazane na pokrycie kosztów zorganizowania imprezy.
WAŻNIEJSZE INFORMACJE NA TEMAT ZASAD WALKI:
Zawodnicy walczą bez kasków, w rękawicach do mma.
Obowiązkowe wyposażenie zawodnika to: ochraniacz szczęki, suspensorium, rękawice do mma.
Dopuszczalne jest stosowanie obuwia zapaśniczego i ściągaczy na kolana, łokcie i staw skokowy.
Strój zawodnika: spodenki + goła klata, rashguard, Gi.
O dopuszczeniu zawodnika do walki w danych rękawicach, ochraniaczach i ubiorze decyduje sędzia.
Walka będzie toczona na macie, lub w ringu, tego jeszcze nie wiadomo.
W stójce dozwolone są wszelkie uderzenia pięścią, kolanem, piszczelem i stopą. Wolno naciągać głowę atakowanego na kolano. W parterze dozwolone są uderzenia pięścią i kolanem na głowę. Na korpus, również stopą i piszczelem. Zakazane są stompy na głowę i kopanie głowy leżącego przeciwnika.
Ciosy łokciami w głowę są zawsze zakazane.
Skrętówki są niedozwolone.
W razie jakichś wątpliwości proszę pisać tutaj, lub kontaktować się ze mną na priv.
POZDRAWIAM i zapraszam wszystkich chętnych do rywalizacji!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
... W parterze dozwolone są uderzenia pięścią i kolanem na głowę. ...Zakazane są stompy na głowę i kopanie głowy leżącego przeciwnika.
..
Masz na myśli kopanie w sensie "soccer kick"?
Napisano Ponad rok temu
tak dar, włąśnie to miałem na myśli.
pozdrawiam!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do kategorii wagowych, to po zamknięciu listy zawodników (nie wiem dokładnie jeszcze kiedy to nastąpi), pary walczących będą dobierane właśnie na podstawie podobnej wagi.
Spowodowane jest jak już wspominałem tym, że ma to być mała impreza gdzie każdy stoczy po 1 walce. Pojedynków na być ok 12 - 15. Możliwe, że poza MMA na imprezie zagoszczą walki bokserskie, jak i wg. zasad K1.
K1 i boks w kaskach i obowiązkowych ochraniacz piszczel-stopa. Można w K1 naciągać głowę na kolano.
Będę informował, gdy dostanę nowe wieści.
Pozdro!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
DREAM 3 - konkurs - 100 Euro w puli
- Ponad rok temu
-
D R E A M 3 - 11 maja
- Ponad rok temu
-
Never back down - bilety!!!
- Ponad rok temu
-
przeciwnik Rogera oficjalnie ogloszony
- Ponad rok temu
-
pytanie o rekordy na sherdogu
- Ponad rok temu
-
SHOOTO 20TH ANNIVERSARY - wyniki
- Ponad rok temu
-
Shooto "Tradition" - Video (Bez Spojlerów!!!)
- Ponad rok temu
-
UFC 84 - rozpiska
- Ponad rok temu
-
Aoki vs JZ - spoiler
- Ponad rok temu
-
III Liga Shooto, 14 czerwca 2008 Gdynia
- Ponad rok temu