Szukam opini o legalności batona
Napisano Ponad rok temu
Może ktoś wie gdzie to jest ?
Napisano Ponad rok temu
czemu? bo tylko orginal moglby byc dowodem w sprawie, a nie kserokopia z internetu.. ja zaraz moge sobie wystawic taka kserowke na legalnosc miotacza plomieni na potrzeby samoobrony.. :wink:
Napisano Ponad rok temu
rozczaruje cie ale ta opinia nie miala zadnej mocy prawnej..
czemu? bo tylko orginal moglby byc dowodem w sprawie, a nie kserokopia z internetu.. ja zaraz moge sobie wystawic taka kserowke na legalnosc miotacza plomieni na potrzeby samoobrony.. :wink:
Wiem, że nie ma, ale i tak jej szukam. Wiesz gdzie ją znajdę ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
rozczaruje cie ale ta opinia nie miala zadnej mocy prawnej..
Wiem, że nie ma, ale i tak jej szukam. Wiesz gdzie ją znajdę ?
nawet oryginal bedzie mial male znaczenie ;-) co najwyzej mozna mowic, ze osoba piszaca wprowadzila cie w blad itp
Napisano Ponad rok temu
jest ważna tylko w oryginale (bez zgody laboratorium nie wolno jej powielać) i tylko do tej konkretnej sprawy i tej jednej konkretnej pałki,
tzn. inny ekspert do innej pałki w innej sprawie może wydać inną opinię, a wnioski wcale nie muszą sie pokrywać....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to ją zatrzyma na protokół zatrzymania rzeczy, uzna za dowód rzeczowy i wyśle na badanie
żaden wydruk z internetu nie będzie miał w tej sprawie najmniejszego znaczenia
gdyż rozstrzygnięcie (umorzenie lub skierowanie wniosku o ukaranie) bazować bedzie na opinii na temat tej konkretnej, badanej pałki, sporządzonej do tej konkretnej sprawy
jeżeli biegłu uzna ją za broń - a do badań dostaje tylko tą pałkę, bez akt sprawy - to Sąd Grodzki nie będzie miał specjalnego wyboru, skaze (pewnie na grzywnę) a co do pałki - przepadek na rzecz Skarbu Państwa poprzez zniszczenie....
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ciekawy filmik
- Ponad rok temu
-
Wrocław - atrapy w dłoń
- Ponad rok temu
-
Nóż vs Teleskop-troche artystycznie ;)
- Ponad rok temu