OTWARTY PUCHAR POLSKI BJJ KONIN 2008 - 17 MAJ 2008
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mierzi mnie takie coś.
co oni, wabią ludzi w ten sposób?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wogole sobie chłopaki narobili smrodu tuz przed swoja wlasna impreza jak kto glupi. Ot, pazernosc i chec zdobycia medalu/pasa tylnymi drzwiami skoro normalnie nie potrafia.
Napisano Ponad rok temu
mogą nie znać ale jak wyjdzie na jaw to powinni podjąć jakięś kroki a poza tym wybacz, większość którzy mają czarne pasy w judo jest znana w środowisku.xox22, raczej niemożliwością jest, żeby organizatorzy znali stopnie zaawansowania w bjj wszystkich startujących, nie mówiąc już o pasach w innych stylach chwytanych :roll: Jak więc wyobrażasz sobie egzekwowanie tego przepisu? Pozostaje liczyć na odrobinę przyzwoitości zawodników.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dwie rzeczy mi się jeszcze nasunęły po wizycie na stronie Jopek Gold Team:
- W info o BadBoyCup: "Adulto (podział wg. pasów bjj)" - całkiem rozsądna decyzja, przynajmniej nie złamią regulaminu
- ciekawe czy Jopek GT posiada prawo do umieszczenia postaci Yosemite Sama w swoim logo? Pewnie niedługo się o tym przekonamy, bo właśnie spłodziłem maila do firmy Galapagos (oficjalnego dystrybutora Warner w Polsce), mam nadzieję, że oni zajmą się resztą...
Napisano Ponad rok temu
Więc podsumowując to co napisałem, to jeśli trener wystawi Judoke z czarnym pasem w kategorii białe pasy w Bjj to widocznie on prezentuje taki poziom a nie inny.
Prosty przykład Lubomira Grochockiego z Gorzowa Wlkp, facet z tego co sie orientuje posiada Biały pas w Bjj ale startuje w Niebieskich a dlaczego bo zna swoje umiejętności i wie że nawiązuje wyrównaną walkę z niebieskimi.
Więc jeszcze raz powtarzam jak Judoka z czarnym pasem startuje w Białych w Bjj to wychodzi na to ze prezentuje taki poziom a nie inny.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
(Kurna, dlaczego się nie da edytować?)
Dwie rzeczy mi się jeszcze nasunęły po wizycie na stronie Jopek Gold Team:
- W info o BadBoyCup: "Adulto (podział wg. pasów bjj)" - całkiem rozsądna decyzja, przynajmniej nie złamią regulaminu
- ciekawe czy Jopek GT posiada prawo do umieszczenia postaci Yosemite Sama w swoim logo? Pewnie niedługo się o tym przekonamy, bo właśnie spłodziłem maila do firmy Galapagos (oficjalnego dystrybutora Warner w Polsce), mam nadzieję, że oni zajmą się resztą...
nie masz chyba co robić w domu ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie masz chyba co robić w domu ...
2 minuty wolnego czasu zawsze znajdę, z tym nie ma problemu u mnie...
Napisano Ponad rok temu
Nie jest to próba dokopania nikomu, ani mi to w głowie. Ale jeśli regulamin mówi, że brąz Judo powinien walczyć w kat. niebieskich pasków to tak powinno się stać. A kwestia trenerów wystawiających swoich zawodników w kategoriach w których już dawno nie powinni się byli znajdować jest oczywista, występuje nie tylko w BJJ, a na pewno nie tylko u Linkersów!
dobre
Napisano Ponad rok temu
... bo właśnie spłodziłem maila do firmy Galapagos (oficjalnego dystrybutora Warner w Polsce), mam nadzieję, że oni zajmą się resztą...
konfitura...
Napisano Ponad rok temu
wiesz, powinna być tu solidarność organizatorów kolejnych zawodów, jak długo nie ma ferderacji (nie związku!) która by na podstawie kolegialnej decyzji szefów akademii zadecydowała o dyskwalifikacji na conajmniej sezon naprzód i odebraniu zdobytego tytułu, a także punktów do ewentualnego rankingu zawodników.Ciekawe,czy ktos podejmie jakakolwiek akcje w tej sprawie? Dla zawodnika powinien byc odpowiedni ostracyzm: po prostu gdybym mial z nim walczyc na zawodach nie wyszedlbym do walki tylko stal przy macie. Gratuluje uczciwosci i ducha walki!
gdybym miał z takim walczyć (zakładając, że typek tym razem startuje we właściwej dywizji) to raczej nie oddałbym walkowerem, tylko zwyczajnie wszedł i postarał się go zlać i to tak, żeby poczuł (w ramach regulaminu i własnych możliwości, rzecz jasna).
proste. odmawiasz walki - oddajesz walkowerem, a na to kupa g... nie zasługuje.
Rosa, ty głupi czy z Piły? Albo klubowy kolega tego, co Warszawy szukał w Wielkopolsce?
Napisano Ponad rok temu
straszne. o mało sie nie popłakałem ze wzruszenia.popatrzcie sobie na Kabata, w białych wygrywał przyszło do niebieskich i swoją pierwszą walkę przegrał a dlaczego , bo niebieskie pasy to dużo wyższy poziom od białych i będzie musiał sie trochę obić żeby tu zacząć wygrywać.
dlatego że chłopak ma jaja i wie, co to znaczy przyzwoitość.Prosty przykład Lubomira Grochockiego z Gorzowa Wlkp, facet z tego co sie orientuje posiada Biały pas w Bjj ale startuje w Niebieskich a dlaczego bo zna swoje umiejętności i wie że nawiązuje wyrównaną walkę z niebieskimi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Odwróćmy sytuację.Więc jeszcze raz powtarzam jak Judoka z czarnym pasem startuje w Białych w Bjj to wychodzi na to ze prezentuje taki poziom a nie inny.
Gdyby Polski Związek Judo zorganizował zawody dla początkujących, powiedzmy do zielonego paska. To co sądzicie o takim podejściu:
jak zawodnik BJJ z czarnym pasem startuje w początkujących w Judo to wychodzi na to ze prezentuje taki poziom a nie inny.
:roll:
Napisano Ponad rok temu
nie, nie całe. miałem okazję poznać paru chłopaków z LGT, od DeZoo poczynając, i bardzo dobrze ich wspominam.Oj prawie sie nie popłakałem całe LGT jest nieprzyzwoite :twisted: :twisted:
mowa o tym konkretnym przypadku. OK, Jopek i Kabat, pomijając niesmak wynikający z ich braku poszanowania fair play nie złamali nieistniejącego przepisu. ale Gryglicki - tak! i to dwukrotnie. stajesz w jego obronie wbrew oczywistym faktom. i nie próbuj rozmywać sprawy, że jest znowu świat vs LGT, bo tak nie jest. piętnuje się tu oszusta i jego dwóch kolegów-cwaniaków, tak, jak piętnowało się podobne przypadki z Tarnowa. nie mieszaj do tego uczciwych zawodników z innych sekcji.
Cypis, są takie zawody, do 4 kyu czyli do pomarańczowego pasa.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
PanAms 2008
- Ponad rok temu
-
Atalla in Wroclaw
- Ponad rok temu
-
ochraniacze na uszy- raz jeszcze