SPOILER: Mist, na podstawie S. Kinga
Napisano Ponad rok temu
wlasnie zaczalem ogladac i hmm ponoc do opowiadania sie nie umywa.. zobaczymy..
opowiadanie czytalem jakis czas temu i bylo calkiem udane
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jakos koncowka z ksiazki nie wyjasniajaca do konca co dalej i nie tak jasne okreslenie skad sie wziely potwory z filmu z ksiazki bardziej mi pasuje...
edit:
jednak calosciowo film ciekawy i dosc dobra ekranizacja prozy Kinga.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
(czy komuś jeszcze od razu się skojarzył Half-Life?).
Jak jechali samochodem i szlo przez mgle wiadomo co to kusilo mnie krzyknac - striiideeeer!!!
Koncowka swietna, chociaz uzycie kawalka dead can dance - host of seraphim bylo lekkim naduzyciem bo pocieli go z 5 razy..
Napisano Ponad rok temu
koncowka w stylu kinga (w polowie ksiazek wykancza w brutalny sposob main heroesow ) ale jednoczesnie tak inna od calej reszty tamtejszych filmow (amerykanskich), ze podobala mi sie bardzo.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie bardziej z gwiezdnymi wrotami skojarzyło sie choć w sumie wypisz wymaluj - half life.
Myślałem, że Andre Braugher troche dłużej zagra a tu zniknął na samym początku.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Powiem Ci, ze jesli juz teoretyzowac to nie jestem w stanie powiedziec, ze sam bym czegos takiego nie zrobil, psychike czlowieka mozna latwo zmasakrowac, uwierz, a wystarczy do tego tylko wyrzucenie kogos z lozka do bagna o temperaturze kilku stopni C. A co dopiero potwory z innego wymiaru No ale racjonalni ludzie, ktorzy siedza przy kompie na budo takich rzeczy faktycznie nie zrobią.
Napisano Ponad rok temu
No tak ale jeżeli typ widzi macki stwory z innego świata i zachowuje się racjonalnie przez 99 % filmu i to w sytuacjach gdzie normalny by zwariował. A w sytuacji gdy nic nie grozi zachowuje się irracjonalnie...Jeżeli żołnierz zachowuje się racjonalnie w czasie zasadzki i ostrzału go przez 10 karabinów to się racjonalnie zachowa gdy strzela do niego jeden koleś z pistoletu co nie?mysle, ze to temat na dobrą dyskusję, bo w filmie zobaczyłeś człowieka racjonalnego osadzonego w nieracjonalnych wydarzeniach. Sam film moim zdaniem jest takim studium psychiki kogos takiego jak my kto np. trafia w tego typu wydarzenia... (podobnie jak Project: Monster, Monster, Wojna światów)
Powiem Ci, ze jesli juz teoretyzowac to nie jestem w stanie powiedziec, ze sam bym czegos takiego nie zrobil, psychike czlowieka mozna latwo zmasakrowac, uwierz, a wystarczy do tego tylko wyrzucenie kogos z lozka do bagna o temperaturze kilku stopni C. A co dopiero potwory z innego wymiaru No ale racjonalni ludzie, ktorzy siedza przy kompie na budo takich rzeczy faktycznie nie zrobią.
Napisano Ponad rok temu
PS. czy wam ryje tego robactwa nie przypominały predatora bez maski ? :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ano. Ale skojarzenia miałem już wcześniej, kiedy była mowa o tajnej wojskowej bazie; potwierdziły się trochę później, kiedy ocalały żołnierz (ten, co nie popełnił samobójstwa) opowiedział o próbach otwarcia okna przejścia do innego wymiaru. "Strider" był wisienką na torcie.Jak jechali samochodem i szlo przez mgle wiadomo co to kusilo mnie krzyknac - striiideeeer!!!
Napisano Ponad rok temu
Koncowka przy The Host of Seraphim Lisy Gerrard po prostu wgniata w fotel. Siedzialem z otwarta geba przez pare ladnych minut po.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
On założył nowy temat, wrzuciłem go tutaj.Tau, to jest druga strona rozmowy o tym filmie, a ty się pytasz, czy ktoś oglądał? :roll:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
PZK
- Ponad rok temu
-
na wesoło
- Ponad rok temu
-
Police Story 1,2,3 BOX [DVD] PL
- Ponad rok temu
-
Najlepsze z judo
- Ponad rok temu
-
2H2H Hotter than Hot
- Ponad rok temu
-
Sztuki walki w starych dobrych filmach ;)
- Ponad rok temu
-
Kimbo vs Tank
- Ponad rok temu
-
muzyka z filmiku
- Ponad rok temu
-
Co to za muzyka w Tle
- Ponad rok temu
-
Bokser vs 4 zgredów