Cung Le
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
zwracam uwagę na nożyce.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Zgadza się. Ale początki jego treningów związane są z Vo Co Tuyen (tradycyjne wietnamskie sztuki walki). Jednak nie mógł się w nich w pełni realizować w walce sportowej. Najbardziej odpowiadały mu przepisy w Sanda (gdzie oprócz uderzeń rękoma i nogami dozwolone są jeszcze obalenia, rzuty, nożyce (bardzo charakterystyczne dla VVD), wypchnięcia poza matę, stąd ten wybór. Jak napisałem powyżej, teraz święci triumfy w MMA. Swoją drogą: stójkę ma świetną, ale co z parterem? Szczerze mówiąc nie widziałem go jeszcze w parterze i jestem ciekaw, jak by wypadł.hmm z tego co wiem to on sanda trenowal...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ken to brat pokonanego przez omawianego Azjatę.
I nie przegrał na punkty, lecz nie był w stanie kontynuować walki ze względu na złamanie ręki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"Scott Coker poinformował, że w przyszłym tygodniu spotka się z legendarnym Cungiem Le (7-1) aby przedyskutować jego przyszłość w MMA. Weteran Strikeforce, który ostatni raz w klatce walczył w czerwcu ubiegłego roku powrócił właśnie z podróży do Chin i Hong Kongu, gdzie kręcił dwa filmy. Były mistrz wagi średniej od czasu ostatniej walki nie wypowiadał się na temat zakończenia kariery, możliwe więc, że już wkrótce będziemy mieli okazję oglądać go w starciu z jednym z zawodników ze ścisłej czołówki organizacji zakupionej niedawno przez Zuffa LLC. Ponieważ filmy z udziałem zawodnika są perełkami kina akcji warto będzie zobaczyć "Oczy Smoka" (Dragon Eyes) w którym obok zawodnika występują Jean-Claude Van Damme i Peter Weller. "Człowiek o stalowych pięściach" (A Man with the Iron fists) to z kolei produkcja, w której Cung gra u boku zdobywcy Oscara - Russela Crowe."
Tak więc jest szansa, że zobaczymy jeszcze tego zawodnika w walce z kimś ze światowej czołówki. Czas pokaże... Oby szybko, bo latka lecą (niedługo skończy 39 lat).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cung dostał niezłe baty... Trzeba było wybrać: albo kariera aktorska, albo sportowa. Na tym poziomie nie da się tych dwóch rzeczy pogodzić. Zresztą było widać, że Cung jest kiepsko przygotowany, w odróżnieniu od Wanderleia. No i do tego latka lecą, zaraz stuknie 40-stka... Chyba powoli czas kończyć karierę w MMA. Co do W.Silvy... Wygrana zasłużona (choć moim zdaniem sędzia się trochę pośpieszył z zakończeniem walki), ale do formy z czasów Pride'a mu daleko. Jedno jest pewne. Stary, dobry Wanderlei zawsze daje emocjonujące walki .
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Vietnam traditional martialart federation (VTMF)
- Ponad rok temu
-
Stopnie i strój
- Ponad rok temu
-
V Mistrzostwa Polski Viet Vo Dao
- Ponad rok temu
-
Międzynarodowy Turniej Vovinam - Szwajcaria 24-26.11.07
- Ponad rok temu
-
nowe ( stare ) strony )