Pierwsze Mistrzostwa Europy ADCC Submission Fighting 2008
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
(A Ci mali, dawni mieszkancy kaukazu i tak w 98 proc. pojda w slady ojcow - i jeszcze o nich uslyszymy, ale na innych stronach gazet. Niestety).
A Finowie, ktorzy wygrywali sa pewnie z selekcji, a zaczeli z poziomu 10latka. Nasza czolowka i tak zaszla jak daleko. Przeciez wiekszosc z nich, to ludzie, ktorzy zaczeli przygode z tym sportem jako ludzie dorosli. Osiagneli apogeum. Liczyc trzeba na dzisiejszych 12 latkow, jesli tacy cwicza.
A w sumie to co ma za znaczenie, kto wygrywa?
Pozdrawiam K_P
Napisano Ponad rok temu
Jednak ktoś ją robi a inni interesują się jak wygląda, czyli jest istotna.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zawsze mnie bawi jak np. tzw. kibicowi pilkarskiemu wydaje sie, ze ma cos wspolnego ze zwyciestwami i milionerami grajacymi w naprawde duza pilke.
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bedzie film z tej walki?pięknie pobił się Michał Materla eliminując doskonałego Marko Helen'a.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W przypadku mniejszych zawodów odbywających się co jakiś czas w kraju owszem. Jednak jeśli jest to tak duża impreza, o której wiadomo było już troche czasu przed to każdy może sobie odłożyć lub nawet zaciągnąć się do pracy na miesiąc.a jak myslicie to ze zawodnik musi pokrywac koszty z wlasnej kieszeni(wyjazd, startowe itd.) to nie ma znaczenia? jak to jest w innych krajach? mysle ze wielu poprostu nie stac na rywalizacje!! ale to temat rzeka...
Napisano Ponad rok temu
Perfect.Tv kręciła półfinały i finały, więc niebawem będzie.Bedzie film z tej walki?pięknie pobił się Michał Materla eliminując doskonałego Marko Helen'a.
Napisano Ponad rok temu
Na stronie leovieirabjj.com można znalezc krotkie video o Leo Nevesie - brazylijskim czarnym pasie z prawdopodobnie szwedzkim paszportem,którego w 1/8 -77kg pokonał Maciej Kowalski.Mimo braku złota totalnej ragedii nie było...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mimo braku złota totalnej ragedii nie było...
Ale zamiast kilku brązowych medali jeden złoty cieszyłby nas najbardziej 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I po raz kolejny chce sie powiedzieć, że nie walczą pasy, ale ludzie... W tym jest chyba fenomen bjj/sw, nawet teoretycznie słabszy zawodnik, wykonując poprawne techniki, może wygrać z silniejszym, lepszym, bardziej znanym przeciwnikiem...Leo Neves, Jonatas Eliaquim, Robert Siedziako, Piotrek Bagiński i jeszcze ze dwa czarne paski tam poległy przed finałem. Był na miejscu szef ADCC Brazylia, pan Lefterious Magriopolous i był pod wrażeniem poziomu zawodów.
Napisano Ponad rok temu
Filmy z finałów sa na youtubie i jeden z półfinału (ten z Watsonem).
PS. Watson jak noga?
W finale "koleś o najdłuższym nazwisku" poddał przeciwnika dwa razy szybciej niż Watsona w półfinale.
Napisano Ponad rok temu
Znowu bardzo dobre wrażenie zrobił Marcin Held, który przegrał w ćwierćfinale (nie pamiętam z kim, czy z Hirvikangasem czy Forsellem) na punkty. Jeszcze parę lat i o ile nie odechce mu się trenować (albo nie załatwią go kontuzje) spokojnie może być w czołówce europejskiej.
Jedną z najbardziej widowiskowych akcji zawodów była ucieczka Marcina Krysztofiaka z balachy założonej chyba przez Saksenvika. Byłem na 100% przekonany, że odklepie, a tu niespodzianka 8O . Szkoda, że w końcówce zabrakło sił :?
Ogólnie chciałem jeszcze raz pogratulować organizacji, bo była naprawdę rewelacyjna i jestem przekonany, że nie będzie wątpliwości w kwestii przyznania nam prawa do organizacji kolejnych imprez na skalę europejską pod patronatem ADCC. Pozostaje tylko trenować i zdobywać coraz więcej medali.
Napisano Ponad rok temu
PS. Watson jak noga?
W finale "koleś o najdłuższym nazwisku" poddał przeciwnika dwa razy szybciej niż Watsona w półfinale.
Noga ok, widać mogłem jeszcze trochę powalczyć zanim odklepałem
Skandynawowie pokazali klasę na tych zawodach. Harvikangas, chłopak, który wygrał kategorię 65,9kg, trenuje trzy lata! Wygrał 5 walk z czego 4 przez skrętówę. Niezły wynik jak na kogoś kto bawi się w to od trzech lat.
Chciałem też pogratulować Kimurze i Dudu za świetnie zorganizowane zawody. Wszystko odbyło się bardzo sprawnie i bez przestojów. Mam nadzieję, że więcej tak dobrze zorganizowanych imprez będzie się odbywało na terenie naszego kraju.
A przy okazji - co z Pucharem Polski? Szykujemy się na grudzień?
Napisano Ponad rok temu
Dodam, że dotyczył ulubionej fińskiej dźwigni na nogę.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Tragiczna COPA POSNANIA Pretorian Gorzów Wlkp.
- Ponad rok temu
-
MISTRZOSTWA ŚLĄSKA HADAKA WAZA JUNIORÓW I SENIORÓW
- Ponad rok temu
-
Lista pasów bjj w Polsce
- Ponad rok temu
-
poszukiwany trener sf/mma do prowadzenia sekcji w łukowie.
- Ponad rok temu
-
bjj kielce
- Ponad rok temu
-
Polska Federacja Brazylijskiego Jiu-Jitsu
- Ponad rok temu
-
Nowe stopnie w LGT Zielona Góra
- Ponad rok temu
-
Grappling Kraków