Wybór Gi
Napisano Ponad rok temu
Chcę kupić Gi ale wybór jest taki że można odpaść. Więc proszę o pomoc
Mój wzrost to 187 cm waga 79-80 kg. Znalazłem kilka opcji ale nie wiem która będzie najlepsza. Gi ma być głównie do treningu, ewentualnie na zawody też (z braku kasy na 2 gi). Trener mówił mi że mogę vulkana kupić ale dość trudno dostać. Mi najbardziej pasuje single wave atamy ale czekam na wasze propozycję.
Takie ja znalazłem:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Na kimonko mam do przeznaczenia około 400 zł. Podajcie konkretne modele i rozmiary. Jeszcze jedno pytanie, czy takie samo kimono będzie dobre na osobę 185 cm i 76 kg ?
z góry dzięki
Napisano Ponad rok temu
budo_lonic napisał
To sobie odpusc, jezeli masz 400pln na cos innego, jakosciowo jest to dobre gi, a wlasciwie judoga, material jak najbardziej ok, kolnierz dosc sztywny. Ale do bjj troche za szerokie- poly kurtki za dlugie, spodnie duzo szersze niz w gi do bjj. Poza tym ciezkie to to, przesiadlem sie na Korala niedawno i roznica w wadze, "oddychaniu" tkaniny i dopasowaniu do ciala jest ogromna.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_lonic napisał
Witam.
Chcę kupić Gi ale wybór jest taki że można odpaść. Więc proszę o pomoc
Mój wzrost to 187 cm waga 79-80 kg. Znalazłem kilka opcji ale nie wiem która będzie najlepsza. Gi ma być głównie do treningu, ewentualnie na zawody też (z braku kasy na 2 gi). Trener mówił mi że mogę vulkana kupić ale dość trudno dostać. Mi najbardziej pasuje single wave atamy ale czekam na wasze propozycję.
Takie ja znalazłem:
Na kimonko mam do przeznaczenia około 400 zł. Podajcie konkretne modele i rozmiary. Jeszcze jedno pytanie, czy takie samo kimono będzie dobre na osobę 185 cm i 76 kg ?
z góry dzięki
Biorąc pod uwagę przeznaczenie kimona oraz Twój wzrost, ze swojej strony polecamy A3 single weave. Ten sam rozmiar będzie dobry dla osoby 185 cm / 76 kg.
I jeszcze jedna informacja dla wszystkich: w związku z faktem, iż mamy w planach importować towar również innych producentów z Brazylii, strona [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] została przekierowana na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Nic się jednak nie zmienia w ofercie dotyczącej kimon ATAMY.
Jednocześnie informujemy, iż informacje zamieszczone pod adresem [URL=http://www.sklepmma.pl/model_bialy_atama_mundial.html] nie są aktualne. Jesteśmy w kontakcie z producentem kimon ATAMA w Brazylii i z tego, co nam wiadomo z nikim takim firma ta nie współpracuje.
Napisano Ponad rok temu

pozdro
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_kocyk napisał
zgadzam się z przedmówcą HCK tylko i wyłącznie. jakość za przystępną cenę
A ja wcale tak nie myślę... Mam atame, przez chwile trenowałem w koralu i jestem bardzo zadowolony. Nie sądzę, żeby HCK było lepsze;) I jeśli masz ostro trenować, to patrz bardziej na jakość,nie cenę.

Napisano Ponad rok temu
budo_KIMONA ATAMA napisał
Jednocześnie informujemy, iż informacje zamieszczone pod adresem nie są aktualne. Jesteśmy w kontakcie z producentem kimon ATAMA w Brazylii i z tego, co nam wiadomo z nikim takim firma ta nie współpracuje.
A nie przyszło Wam do głów, że żeby coś sprzedawać nie trzeba współpracować z producentem? Gdybym przywiózł sobie z wojaży brazylijskich 10 kimon i je chciał sprzedać to również moje informacje byłyby nieaktualne? Zaznaczam, że nie jestem w żaden sposób związany z firmą sklepmma.pl - po prostu nie lubie, jak ktoś w taki sposób robi czarny PR innym firmom, nothing personal...
A teraz z innej beczki: 186 cm, ~100kg wagi. Które kimono Atamy moglibyście polecić? Zgodnie z info na stronie [url=http://www.do-bra.com/rozm.html]http://www.do-bra.com/rozm.html A3 może być na mnie maławe (zwłaszcza, jak się nieco skurczy), z kolei w A4 jestem w dolnej granicy, więc je musiałbym sobie z kolei celowo lekko obkurczyć. Co polecacie? Dzięki!
Napisano Ponad rok temu

Uzupełnienie: co do samych gi, słyszałem MNÓSTWO ciepłych słów nt. kimon produkowanych przez małą, rodzinną firmę w LA nazywającą się Padilla&sons. Porównywane są do kimon Atamy, Gameness czy HCK (to ostatnie ponoć najlepiej przypominają), a kosztują znacznie mniej. Review tych kimon na znakomitej stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - po lewej trzeba wyszukać P&S, a kupić można na stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] . Z dłuższego rekonesansu wynika, że jest to jedno z sensowniejszych kimon na rynku obecnie dostępnych... Ale osobiście nie znam nikogo w nim ćwiczącego.
Napisano Ponad rok temu
obszerne info podparte dyskusją.... o ile dobrze sobie przypominam był też taki obszerny topic na forum sherdog
Napisano Ponad rok temu
budo_wally napisał
Kupiłem Atamę A4 przy 95 kg wagi (wzrost 185 cm). Po wygotowaniu góra nadal była minimalnie za duża, a teraz schudłem do 90 i zastanawiam się nad niedalekim kupnem A3 (w miarę możliwości ze spodniami A4, bo są w sam raz, a czasami mam nawet wrażenie, że są minimalnie za krótkie). No, chyba, że się zdecyduję na Vulkana, wtedy trzeba będzie sprawę zbadać organoleptycznie.A teraz z innej beczki: 186 cm, ~100kg wagi. Które kimono Atamy moglibyście polecić? Zgodnie z info na stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] A3 może być na mnie maławe (zwłaszcza, jak się nieco skurczy), z kolei w A4 jestem w dolnej granicy, więc je musiałbym sobie z kolei celowo lekko obkurczyć. Co polecacie? Dzięki!

Napisano Ponad rok temu
budo_wally napisał
A4, wally... ja mam 185-7 cm (nigdy nie pamiętam, żeby dobrze zmierzyć), waga w granicach 92-87 w zależności od etapu przygotowań 8) i na mnie moja A4 leży dobrze z niewielkim marginesem w górę.A teraz z innej beczki: 186 cm, ~100kg wagi. Które kimono Atamy moglibyście polecić? Zgodnie z info na stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] A3 może być na mnie maławe (zwłaszcza, jak się nieco skurczy), z kolei w A4 jestem w dolnej granicy, więc je musiałbym sobie z kolei celowo lekko obkurczyć. Co polecacie? Dzięki!
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu

Dzieki!
Napisano Ponad rok temu
budo_RaDazz napisał
dax tori gold z kroju do złudzenia przypomina atamę heavy. jest nieco lżejszy, ale to akurat nie sztuka wobec grubości heavy 8)
To sobie odpusc, jezeli masz 400pln na cos innego, jakosciowo jest to dobre gi, a wlasciwie judoga, material jak najbardziej ok, kolnierz dosc sztywny. Ale do bjj troche za szerokie- poly kurtki za dlugie, spodnie duzo szersze niz w gi do bjj. Poza tym ciezkie to to, przesiadlem sie na Korala niedawno i roznica w wadze, "oddychaniu" tkaniny i dopasowaniu do ciala jest ogromna.
Napisano Ponad rok temu

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Łódź - Berserker's Team - nowy nabór
- Ponad rok temu
-
Felipe Costa w Polsce
- Ponad rok temu
-
MUST SEE! ;)
- Ponad rok temu
-
Holland Gi Challenge 17 luty 2008
- Ponad rok temu
-
Skąd się wziął zwyczaj naszywek na kimonach?
- Ponad rok temu
-
Kiedy Copa Posnania ??
- Ponad rok temu
-
Alexandre Paiva w Poznaniu
- Ponad rok temu
-
"Montana Power" - International Jiu Jitsu Cup ITAL
- Ponad rok temu
-
Shido-Liga Łódź VI Edycja