Wytłumacz proszę, najlepiej na jakichś przykładach.
Chocby ta gala, niektore UFC czy inne gale, sporo tego, w Polsce tez. Dla mnie to jest wiesniackie, jak gosciu wygrywa i zachowuje sie jak wsiuk, macha lapami, skacze jak malpa, albo wlazi na ogrodzenie klatki czy jak to nazwac. A tlum ludzi majacych ze sztukami wlaki wspolnego co ja z mercedesami wrzeszczy na jego chwale, nie majac nawet bladego pojecia o co w tym wszystkim chodzi. Ktos tam kiedys moadrze powiedzial czego ludzie potrzebuja 'Chleba i igrzysk' - tego pierwszego maja az za nadto bo tyja, na to drugie musza sie przejsc i pogapic na rozlew krwi.
Odbieram tak MMA poniewaz patrze teraz (w tym poscie) oczami zwyklego ludka. Co to w sumie jest ? Blazenada, gdzie dwoch typow za nie znowu tak wielka kase stara sie sobie nawzajem wlomotac ku uciesze gawiedzi, ktora w duzej czesci ma z nich polew. Kilku tych co sie znaja z nich sie zmieje, ale ci w zdecydowanej mniejszosci, reszta to niestety najczesciej wiesniaki, znudzeni fani solarium i trzeciorzednych dyskotek. chodzil ktos w szczecinie na gale berserkerow to widzial jaka wiocha przyszla, rozne mafie srafie i kulawi umyslowo chlopcy o wielkich klatach w dresowych spodniach co by nozek slabych nie bylo widac
Ktos wspomnial o wspomaganiu - jest zawsze w kazdym sporcie wyczynowym, bez tego sie w zasadzie juz nie da nic zdzialac. A jak myslicie dlaczego Saleta mial problemy po tym przeszczepie nerki ? Doszli ze to przez te wszystkie gowna jakis sie nawciagal przez cale zycie.
Co do Popka w anglii, ze hero, ze bohater, ze walczy zamiast cpac, krasc czy bic ludzi. nie ma wyboru, jak zacznie za bardzo hulac, to go stad szybko wywala, przestali sie bawic z polakami - miala byc w manchesterze mafia polska - jakies jelopy przyjechaly z krakowa, zaczeli bawic sie w rekiet, nie zdarzyli chyba jeszcze nic zarobic jak ich policja zgarnela. Polacy w swej glupocie wierza ze jak oni wiedza ze jest jakas mafia podworkowa, to ze policja o tych karkach nie wie.
Popek walczy beznadziejnie, nie dwoch zdan, ale jest jest ale w tej calej sprawie - czemu na niego najezdzacie ze prostak itp ? Ptrzeciez przynajmniej prawde mowi, nie ubierajac jej w cieple slowka. Chce rozwalic komus leb ? Jesli ktos sie na to zgadza to o co was leb boli ? niech sobie gada o chce, Anglicy juz swoje wiedza i Polska jest POWSZECHNIE uwazana za kraj taniej sily roboczej - byl w gazecie Fighters Only artykul o zawodnikach z naszej czesci Europy, gdzie bylo pewne zdanie na temat naszego kraju (przy okazji pozdrowienia dla tomka Drwala i Mameda Khalidowa - o was tam bylo najwiecej).
Dziwi mnie tez dlaczego sie tak czepiacie, ze taki i siaki. Jak debil z Warszawy co cwiczyl MMA w tamtejszej sekcji udusil dziewczyne, to NIKT sie nie doczepil do jego trenera, a powinien gosciu dostac zjeby i to solidne. Mam nadzieje ze wiekszosc wie dlaczego. Bylo jeszcze p[are innych sprawa w Polsce ktore nikomu nie wadzily, ale Popek przeszkadza bo siedzial, paru innych w tym trenerow tez siedzialo i gra gitara bo sa cicho ? Takze przestancie najezdzac na tego goscia. Sprubowal, zawalczyl.
Mam do niego o tyle szacunek ze cos robi, a nie popierdala w magazynie, czy na budowie, tylko cos robi. Jest beznadziejny, ale to chyba nie powinno byc zaskoczenie w przypadku MMA ? Bywalem na treningahc, pracowalem z tymi ludzmi, glownym tematem bylo, komu wpierdolic i za co, co przypakowac i kiedy. Bylem nawet swiadkiem pewnych malko chwalebnych sytuacji, takich jak chce bicie w szesciu jednego pijaka, w czym bral udzial znany zawodnik (w Polsce). Byla tez sytuacja, ze pewien zawodnik zrobil bardzo grozna mine jak zaobaczyl mniei moich kumpli na ulicy jagiellonskiej w szczecinie, wysiadajac ze swojej bryki, zostal wysmiany. Tak to wyglada dla mnie - chyba juz wiadomo dlaczego dla mnie to jest po czesci wiesniackie, zaznaczam po czesci. Nazwisk zadnych nie podam.