Początki z judo
Napisano Ponad rok temu
I mam pytanie, co jest wazne na poczatku przygody z judo? W co trzeba sie zaopatrzyc itd.
Bede wdzieczny za wszelkie rady
Napisano Ponad rok temu
"Zaopatrzenie" będzie zależeć od instruktora/trenera. U nas, początkujący ćwiczą w dresach, w początkowym etapie i tak jest mało "naciągania". Głównie nauka padów, poruszania się po macie, obrotów ciała i etykiety (która w judo jest minimalna).
Na początek nastaw się na obite łokcie, kolana i stłuczone dupsko (: Niestety to trzeba przeżyć zanim nauczysz się dobrze padów i Twoje ciało się oswoi z matą. Później zaczyna się nauka technik parterowych i pierwsze elementy stójki - wychylenia, uchwyt - wtedy warto już mieć właściwy sprzęt. U nas do miesiąca czasu od rozpoczęcia treningów każdy posiada już judogi.
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Na początek nastaw się na obite łokcie, kolana i stłuczone dupsko (: Niestety to trzeba przeżyć zanim nauczysz się dobrze padów i Twoje ciało się oswoi z matą
Akurat z tym nie powinno byc problemu, bo kilka lat gralem w kopana tyle, ze bylem bramkarzem :wink: . Mam pytanie odnosnie sekcji w Lublinie, troche juz szukalem, ale jak widzialem to wiekszosc ma treningi trzy razy w tygodniu, a dla mnie to troche za duzo, bo nauki ogrom, najlepiej byloby miec treningi dwa razy w tygodniu. Polecacie cos?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
najlepsza obecnie znana mi sekcja judo w lublinie (z racji świetnego trenera - Arka Semczaka), działa przy kul-u.wiem, co mówię, bo z kilkoma sekcjami miałem już do czynienia.treningi są np.poniedziałek i piątek o 20.30 w sali judo w tym budynku kul przy szpitalu na kraśnickich (ta duża hala sportowa).nie wiem tylko, czy są treningi dla początkujących, ale jeśli tak, to spróbuj najpierw tam.pzdr!
Napisano Ponad rok temu
A ile mniej wiecej sie placi miesiecznie? Czy to, ze jestem studentem da mi jakies profity?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pzdr!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
PYTANIE
- Ponad rok temu
-
Tytuły