Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jak szkolić ludzi nie związanych z SW??

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

budo_krzysiekka
  • Użytkownik
  • Pip
  • 11 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ

Napisano Ponad rok temu

Jak szkolić ludzi nie związanych z SW??
Witam serdecznie, zwracam się z prośbą o pomoc. A mianowicie jestem instruktorem ogólnie mówiąc "samoobrony", prowadzę stałe zajęcia w klubie, jednak od czasu do czasu prowadzę szkolenia dla różnego rodaju personelu. Na podstawie zdobytej wiedzy opracowałem szereg technik, które (przynajmniej mam taką nadzieję) nie są trudne, łatwe do zaadaptowania osobom, które wcześniej nie ćwiczyły. W ostatnim okresie prowadzę szkolenie dla personelu medycznego w szpitalu psychiatrycznym i jest tam większość kobiet. Jednak wciąż mam niedosyt jeśli chodzi o moja wiedzę, dlatego zwracam się z zapytaniem do osób, które realizują podobne programy o pomoc w poszerzeniu mojej wiedzy, a szczególnie tej całej "psychologii" samoobrony. Liczę na waszą pomoc, chyba nic z tym złego, że nie uważam się za alfę i omegę :) Pozdrawiam.
  • 0

budo_malta
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 898 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Jak szkolić ludzi nie związanych z SW??
"Zawsze bezpieczna. Psychologiczne aspekty samoobrony kobiet" Paweł Droździak
czytałeś?
  • 0

budo_vader tanto
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 55 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Czejść! Też jestem insruktorem SW lecz zdaża mi się szkolić ludzi nie związanych z SW. Jeśli mogę pomóc zapraszam. Możemy nawiązać współprace i wymienić doświadczenia. Pozdrawiam :-)

• 0

budo_krzysiekka
  • Użytkownik
  • Pip
  • 11 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ

Napisano Ponad rok temu

Hej Malta, niestety powyższej pozycji nie czytałem, a jak można ją zdobyć? pozdrawiam.
  • 0

budo_maro
  • Użytkownik
  • Pip
  • 46 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Witam.

Zrobiłem krótki przegląd księgarni internetowych i niestety wymieniona wyżej książka jest w nich niedostępna. Pozostaje więc chyba szukać w klasycznych księgarniach (ja swój egzemplarz nabyłem na jakiejś wyprzedaży w le clerku).

Polecam wizytę na stronie programu samoobrony kobiet (WSDP), a zwłaszcza lekturę działu "filozofia WSDP".

Ponadto proponuje przejrzeć tematy w archiwum działu "samoobrona kobiet" Paweł Droździak bowiem wypowiadał się tutaj swego czasu użyczając tekstów z tej książki.

Paweł Droździak napisał tą Psychologię Samoobrony Kobiet razem z Wojciechem Kruczyńskim i pod tym adresem, znajduje się kilka jego artykułów wykorzystanych w książce. Z tym, że opisane tu zjawiska nie dotyczą metodyki treningu osób niedoświadczonych w sw tylko "tej całej psychologii" :)

Pozdrawiam.

P.S. Jako, że studiuję psychologię i w przyszłości chciałbym się specjalizować w niniejszym zagadnieniu zapraszam również autora pytania na gg.

• 0

budo_malta
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 898 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

hej
no niestety wiem, ciężko ją zdobyć, może po antykwariatach albo jakieś mało znane księgarnie, ja też jej szukam bo posiałam :( jakby ktoś coś znalazł to dawać znać :)
mnie też ten temat interesuje ale dopiero zaczynam... chętnie bym się przeszła na kurs Pawła D. może w bliskiej przyszłości :)
powodzenia!
malta
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024 : 2025