Taka sobie grupka i jej batizado...
Napisano Ponad rok temu
czyli coś na zasadzie kiedyś mi spuszczali wpie... teraz moja kolej...
czyli tak naprawde to nie wina tego ich śmiesznego "Mestre" tylko tego kto go uczył, moze jakaś patologia w domu rodzinnym...
a tak nawiasem mowiac to chetnie bym pogral z tym kogucikiem w czerwonym sznurku co najbardziej "fikał" i kopał lezacych..
Napisano Ponad rok temu
a tak nawiasem mowiac to chetnie bym pogral z tym kogucikiem w czerwonym sznurku co najbardziej "fikał" i kopał lezacych..
Łatwo mówić. Wprawdzie nie znam Cię i nigdy nie widziałem, ale zapewne tak samo byś dostał, jak i większość z nas tu forumowiczów.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ave Branca-Mestre Kall....no to współczuje chłopakom.np. ktoś w Uberaba ich dorwał i pokazał capoeira na poziomie (tam jest chyba Ave Branca, może conieco ich ogarnęli ).
a filmiki...przegięcie.i w sumie żal.
Napisano Ponad rok temu
O ile by sie nie skonczylo ogolna bijatyka, to śmiem twierdzić, że da rade ich poskładać z palcem w pupci...
na przyjemnosc trzeba zasluzyc 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Just stumbled upon these videos, recorded in 1990. It's a batizado where the mestre and his top students beat the crap out of kids under 15 years. And I mean really beat the crap out of them.
This guy, Mestre Ambrósio, still teaches at Uberaba (Minas Gerais state, Brazil) and even has a radio show. I wonder how the city allows such kind of psycho to teach their kids.
Anyway, I've dropped a letter to the mayor, using the link below:
If you want to help, please use it too ! If you can't write portuguese, at least make sure to use the words "Mestre Ambrósio" and "capoeira" - so the mayor knows there's people from abroad looking at this cowardliness.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Mestre Leopoldina faleceu
- Ponad rok temu
-
Indeks klubów Capoeira
- Ponad rok temu
-
Capoeira + boks - na co zwracać uwagę?
- Ponad rok temu