mÓJ FILMIK
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do samego wykonania technik nie jest źle ale przydałby się trener z prawdziwego zdarzenia, który zwrciłby Ci uwagę na takie rzeczy jak np. ułożenie stopy(pięty) i biodra przy technikach obrotowych.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do filmiku to mi się najbardziej rzuca w oczy brak gardy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie fochuj się, ani nic z tych rzeczy, ale wydaje mi się, że lepiej byłoby pójść gdzieś, gdzie będziesz mieć sparringi w full kontakcie. Wtedy przejrzysz na oczy co naprawdę dały Ci te treningi, a wierz mi, że zawiedziesz się na swoich low kickach i kilku innych rzeczach (choćby fakt, że przy bardziej miotających kopniakach opuszczasz od razu gardę). Jeśli jednak trenujesz tylko po to, żeby bajeranckie kopniaki robić przed kamerą to luz.
Napisano Ponad rok temu
Na początek duży plus za chęć i determinację.
Swoje zrobiłeś i masz niewątpliwe podstawy do tego żeby kontynuować zabawę przede wszystkim:
-dobre rozciągnięcie
-nienajgorszą dynamikę
-no i widać, że sprawny z Ciebie chłopak...
Niemniej jednak bez nauczyciela z prawdziwego zdarzenia nie przeskoczysz pewnego poziomu i skończy się na takiej dłubaninie na podwórku(lub możesz nabawić się szkodliwych przyruchów, które mogą spowodować kontuzję).
No i jak koledzy wspomnieli robisz z tego powodu sporo błędów:
-opuszczanie gardy
-czasem machasz nogami a nie kopiesz
-nie masz techniki
-w początkowej fazie bardziej dotykasz poduchy niż w nie kopiesz, tak więc w walce jest to nieprzydatne...
W miarę możliwości zapisz się na coś, co Ci pasuje - karate, czyTKD - tam dostaniesz wiele wskazówek i jak będziesz dalej ćwiczył i pod okiem instruktora i w domu na podstawie tego co powiedział to wyrosną z Ciebie ludzie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Najbardziej się rzuca w oczy absolutny brak gardy . Absolutny . W ogóle jej nie ma , łapy są na wysokości pasa . Obejrzałem koło 4 minut i ani razu nie widziałem pracy rąk ... to nie za dobrze .
Zapisz się na jakiś boks albo najlepiej kick boxing to cię tam nauczą jak się gardę trzyma i uderza łapami .
PS : 1:27 minuta jest śmieszny koleś w tle . Ogólnie fajny filmik ...
Napisano Ponad rok temu
Jednakże coś zauważyłem:
- garda jest Ci zbędna -> trenujesz sztukowanie, a nie walkę.
- Frontkicki były by moze w miare, gdybyś nie kopał z palców
- ustawienie kostki nogi kopiącej mnie po prostu szokuje... zginasz kostkę po to żeby ją zgiąć ile się da, a powinieneś zginać ją tylko na tyle żeby uderzać piętą...
- 6:47 ... nie jestem pewien, ale chyba nie wkładasz biodra w to uderzenie... ( !!! )
- podczas kopnięć zdarza Ci się stać na palcach.
- i na cholere Ci ten szpagat? :roll:
Masz zajebiste możliwości i chujowe zdolności.
Jak chcesz się nauczyć triczków to pogadaj z cheetah'em
Jeśli intersuję Cię sztuka walki to kung fu(lepiej), TKD (lepien nie) jest dla Ciebie. Co do KB to będziesz tam takim kogucikiem... wicherkiem
Walki nauczysz (albo i nie ) na combatach i systemach walki w ręcz. Wszystko jednal zalezy od instruktora... a Ty potrzebujesz jednego... bo pewnie nie wiesz co to jest timing.
Pozdrawiam i jednocześnie zaznaczam że mam wielki szacunek do każdej ze wspomnianych przeze mnie szkół walki... a to że sie nie zgadzam z pewnymi ich aspektami. No cóż... to materiał na inny temat, a nie OT tu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jaka sztuka walki stosowana była przez Neo w Matrixie??
- Ponad rok temu
-
niezwykłe sztuki walki
- Ponad rok temu
-
Demony wojny wg Goi (1998)
- Ponad rok temu
-
emelianienko a kariera filmowa??
- Ponad rok temu
-
planowany jest remake Wejścia Smoka