Zamiarzam zapisac się dodatkowo na aikido. Kilka pytań.
Napisano Ponad rok temu
1 Jak wygląda trening aikido?
2 Czego mogę się nauczyć?
3 Czy ćwiczy sie tam jakieś techniki które mogą być przydatne na zawodach karate?
4 Czy da się skutecznie spalić fat na treningach?
5 Słyszałem ,że trenuje się tam jakieś skoki, przeżuty itp. czy to prawda?
6 Czy da się prowadzić treningi bez maty?
7 Czy są na rozgrzewce jakieś ćwiczenia rozciągające tak jak w karate.
Uprzedzam ,że w Aikido jestem jak narazie zielony, wiem tylko tyle ,że Steven Seagal to ćwiczył.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Treningi są w te same dni co karate. Gdy skończę liceum będę jeździł na treningi do Poznania bo tam są w Poniedziałki, Środy i Piątki więc jak dla mnie to zajebiście.
Aikido jest w Poniedziałki i Środy więc mój tydzień tak by wyglądał:
pon-Aikido
wt-karate
śr-Aikido
czw-karate
pt-siłka
sob-siłka
nd- siłka
z tym ,że nie będę zawsze chodził w te dni na siłkę, zrobię sobie 1 dzień przerwy w ten dzień kiedy mi to będzie pasować, najprawdopodobniej w niedziele.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Aikido nie przyda się na zawodach, jeśli nawet coś wyniósłbyś użytecznego, to dopiero po latach treningu.
Za dużo siłki, nie wytrzymasz na aikido.
Dołóż treningów karate /tak do 4 tygodniowo/, poprzeplataj z siłką. Zysk będzie większy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja chcę tylko pogłębić swoje umiejętności i wiedzę na temat sztuk walki, poznac nowych ludzi i zdobyć nowe doświadczenia.
Aikido mam zamiar trenować 2 lata a później gdy już będę miał możliwość to przerzucę się z Aikido na Judo ale oczywiście nie rezygnując z karate.
W środę mamy pierwszy trening Aikido.
Myślicie ,że 85zł na miecha to dużo? [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
...Aikido mam zamiar trenować 2 lata a później gdy już będę miał możliwość to przerzucę się z Aikido na Judo ale oczywiście nie rezygnując z karate...
Widzę, że wszystko masz zaplanowane!? :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A no właśnie Nie wziąłem tego pod uwagęPrzejście z aikido na judo jest dobrym pomysłem, nie będziesz miał na judo strachu przed padaniem i nie będziesz się bał walk w stójce.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dwa lata x 2 dni treningu Aikido w tygodniu nie ma sensu. Szkoda Twojego czasu.
Skoro masz w planach również Judo, zacznij od razu od Judo. Nauczysz się padać tak samo jak na Aikido, może nie będzie to tak widowiskowe padanie :wink: ale na pewno efektywnie chroniące Twoje nery :wink: a walczyć w stójce na Aikido się nie nauczysz.
Pozdrawiam, h-k :-)
Napisano Ponad rok temu
Za 2 lata mam w planach jakieś tanie autko lub motocykl i wtedy zupełnie co innego.
Napisano Ponad rok temu
Kote wyskok w góre - jeb na plery przy amortyzacji ręką. Aikido warto ćwiczyć m in po to by dobrze padać. (I ładnie)
Napisano Ponad rok temu
pytanie tylko po co, przy nikyo powinien był odklepaćNo i ofcorz jak na bjj sie kiedyś może wybierzesz to czasami będziesz mógł popróbować dźwigni na nadgarstki, co prawda nie jest to łatwe ale jak ktoś nie zauważy, że trzymasz go w ten a nie inny sposób bez powodu to może nawet sie udać. Dla mnie nawet raz przez nikyo garde udało się obejść i do bocznej pójść
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przede wszystkim nauczę się dobrze padać i poprawi mi się zręczność.
Nom i zbije trochę fatu bo szczerze mówiąc trudno jest mi się przełamać aby bez trenera wykonywać jakieś ćwiczenia.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Staż z Matsuo Masazumi sensei (7 dan Yoshinkan aikido)
- Ponad rok temu
-
!!Staż z senseiem Orban w Warszawie!!
- Ponad rok temu
-
Staż z Piotrem Borowskim we Wrocławiu.
- Ponad rok temu
-
Ciekawe czy dużo jest takich?
- Ponad rok temu
-
D. Brunner 23-25 listopada, Wrocław, X lecie Wrocław Aikikai
- Ponad rok temu
-
prawidlowa i najlepsza dlugosc hakama
- Ponad rok temu
-
Minoru Mochizuki i Yoseikan
- Ponad rok temu
-
Zginac plecy czy nie zginac - oto jest pytanie!
- Ponad rok temu
-
Powrót do ćwiczeń
- Ponad rok temu
-
Staz z Chiba sensei w Montrealu
- Ponad rok temu