Re: Internetowy Kurs Samoobrony dla kobiet...
To ja powiem tak: jakis kurs na pewno mozna przeprowadzic i na pewno czegos mozna sie nauczyc.
Lepszy taki niż żaden...
No właśnie o to mi chodziło!!!!
Na tym forum jest wystarczająco dużo informacji , sprawdzonych rzetelnych i z wielu źródeł
że nie trzeba było by nic robić...tylko rozbudowywać
Dla tego wydaje mi się że można... jednak dotarcie do nich jest bardzo trudne ponieważ trzeba ich wyszukiwać s pośród wielu innych których nie będę nazywał... cieszę się że mówisz ze prowadzona jest dyskusja …
ale to jest pomieszanie gówna z miodem i na pewno nie ma sensu...
To jest wina Moderatorów którzy nie pracują i pozwalają na wszystko i w takiej formie cały dział to jest wątpliwa sprawa...
Dlatego pisałem że potrzebna jest mamecha... Ale może to tak ma być…ja tam się nie znam…
Zwłaszcza jezli chodzi o pokazanie technik z partnerem.Bo psychologiczne aspekty zachowan mozna dobrze omowic w ksiazce czy przed kamera.
innowacyjne technologie w sporcie istnieją już dość długo.. i to akurat da się zrobić
Ale uważam go za dużo gorszy i mniej uczący niż dobre zajęcia z
trenerem...
Oczywiście że tak... ale niema trenerów sk!!!
Gdzie jest jakiś spis, wykaz czy coś...
jakiekolwiek namiary na kogokolwiek??? Wspd Warszawa... i pani z Suwałk mówi się co?
albo proszę przyjechać albo zebrać grupę jeszcze 15 osób... bo co innego mogą zrobić?
A jak się ktoś znajdzie to od razu zostaje kosmitą ... i słusznie...
Ale potem zostaje spalony na stosie zamiast być skierowanym na kurs instruktorski, otrzymać jakieś pomoce cokolwiek…
Bo takiego kursu nie ma!!! bo potrzeba by było utworzyć RAMY PROGRAMOWE a to wymagało by szerokiej dyskusji wielu osób z całej polski którzy coś próbują działać, działają lub działali w tym kierunku... Takie forum mogło by to rozpocząć...
To jest jakiś , może nie najlepszy, ale jeden ze sposobów które mogły by uzdrowić całe środowisko samoobrony kobiet... taki był by powód mojej obecności tutaj...
ale teraz już wiem, że osobie która...
np. 20 lat przebywa w świecie sztuk walki, posiada pare stopni mistrzowskich, była zawodnikiem kadry narodowej, posiada udokumentowane przeszkolenie ponad stu kobiet , prowadziła kursy żeńskiej części dla personelu hoteli i sieci handlowych, posiada metodycznie opisany kurs, pozytywnie zaopiniowany przez najważniejsze instytucje... chcącej wspierać osoby próbujące działań w tym kierunku
powiedział bym że to nie jest miejsce do takich rzeczy, choć znajdziesz poparcie dla swoich poglądów, nie znajdziesz tyle motywacji aby utrzymać się pod naporem oszczerstw i krytyki...