Skocz do zawartości

Zdjęcie

Internetowy Kurs Samoobrony dla kobiet...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
26 odpowiedzi w tym temacie

budo_akutosoto
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 63 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Internetowy Kurs Samoobrony dla kobiet...

p.s. długo myślałeś nad tą tyradą nienawiści na mój temat ?? ;)
:) :):)

właśnie nie zabardzo myślałem , to był taki spontaniczny wyraz ....
post w gruncie rzeczy nie potrzebny... dokładnie tak samo jak twój...
8) :roll: 8) :?: :?: chciałeś mi coś przekazać?
czy przyznajesz się do błędu w sztuce podczas pisania… przypadkiem oparłeś się o klawiaturę i tak się niefortunnie ułożyło... i niema sensu o tym gadać...

w razie czego ja czekam w zielonej na to złamanie mędrcze internetowy...

Nie jestem żadnym mędrcem!!!
wyzwałeś mnie, to ja wyzwałem ciebie... jażeli celowo odnosisz się tak do mojej osoby.. to w razie czego wiem gdzie cie szukac... nie aby ci coś złamac... ale aby cie przekonac...
ze nie musisz...
  • 0

budo_partyzant
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1872 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

czy ty się dobrze czujesz??

bredzisz coś o nauce samoobrony przez net, a potem mnie obrażasz.
ja juz swoje napisałem.
jak masz coś do mnie to zapraszam na trening do klubu gdzie ćwiczę, bedziesz mógł zrobić mi krzywdę mistrzu sztuki walki z internetu.

następnym razem zastanów się bardziej co i do kogo wypisujesz, bo nie tylko ty to czytasz.

podtrzymuję moją wypowiedź, wydupcaj.
  • 0

budo_akutosoto
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 63 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

bredzisz coś o nauce samoobrony przez net, a potem mnie obrażasz.

na tym forum to jest standard...

ja juz swoje napisałem.

to się bardzo cieszę fajnie się gadało...

zapraszam na trening do klubu gdzie ćwiczę

Dzięki jak będe w pobliżu to napewno wpadne , to sobie znowu pogadamy...
a puki co wydupcaj... ja też bede się starał...

• 0

budo_jet
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2606 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

piszesz...to co myślisz...czyli niewiele... i wiedząc o tym zaczynasz bluzgać żeby wzmocnić przekaz...

Widzę, że jesteś za mało kumaty, żeby zrozumieć sarkazm. Sprawdź w słowniku albo spytaj mamę, ja z tobą więcej gadać nie będę bo to strata czasu.
  • 0

budo_hellfire
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2404 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ

Napisano Ponad rok temu

1. ułatwi i przyspieszy przyjmowanie informacji zamykając wszystko w jednym przekazie. (książkę przeczytać jest trudniej ) da możliwość wizualizacji rozwiązań błędnie i poprawnie wykonanych co zwiększa stopień zrozumienia omawianych aspektów zwracając uwagę na różnice

Tak, ale jako dodatek do szkolenia a nie całość szkolenia...

A nauka technik i ciosów musi odbywać się pod kątem nauczyciela

Nauka powinna odbywać się pod kątem kursanta bo nauczyciel już to powinien umieć!!!

Ok mea culpa -wychodzilem i mialem 5 minut na napisanie posta stad pare uogolnien oraz ten blad.
Nauka powinna odbywac sie pod OKIEM nauczyciela(czujnym i pilnym)\

Ważne jest też przećwiczenie, bo wiele kobiet ma już blokadę przed uderzeniem(widziałem jak na takich kursach nie traktują tego poważnie, bo nie mieści im się w głowie, że mogą kogoś uderzyć) - trzeba przełamać świadomość...

:D :D :D Drogi Hellfire przyznaje ci że masz pojęcie na czym polega samoobrona kobiet.

Cos tam mi sie "o uszy obilo" :wink:

TO JEST ZDANIE NA KTÓRE CZEKAŁEM !!! TEGO NIE DA SIĘ ZROBIC
KORENSPONDENCYJNIE !!!
PONIEWAŻ TU INSTRUKROR MUSI W SYTUACJI JEDEN NA JEDEN SPROWOKOWAC I ZDETERMINOWAC EKSPRESJE RUCHOWĄ KOBIETY… DO STOPNIA POZWALAJACEGO NA SZKOLENIE TECHNIKI!!! ...

Dokładnie.
Mozemy poczytac sobie o dryblinu w koszyowce, ale to nie znaczy, ze jak dostaniemy pilke to wiemy co z nia zrobić...

Na podstawie obserwacji i posiadanej wiedzy, sadze ze nie jest to konieczne ponieważ szkolenie technik jakichkolwiek ma na celu podejmowanie i prowadzenie walki co w samoobronie kobiet jest kluczowym błędem… pierwszy system techniczny to system odparcia ataku… drugi system techniczny to system skutecznej ucieczki w wykonywania czynności w biegu …
Trening to adaptacja organizmu!!! Poprzez systematyczne wykonywanie tego samego ruchu kodowanego przez układ nerwowy wprowadza się go do pamięci mięśniowej aż staje się odruchem nabytym … to jest technika… tylko ma jedną wadę…
aby utrzymać umiejętność danego ruchu trzeba go wykonywać…
jeżeli trenowało się coś np. rok to po trzyletniej przerwie JEST TO WŁAŚNIE ZŁUDNE POCZUCIE BEZPIECZEŃSTWA .
Dlatego system powinien być oparty na ogólnej sprawności fizycznej , zwiększonej aktywności ruchowej, a tym samym zwiększeniu siły i żywotności organizmu… jeżeli ktoś nigdy nie miał do czynienia ze sportem to powinien iść na kurs dla niepełnosprawnych!!!
A instruktor powinien to zauważyć i uzmysłowić danej osobie, a nie uczyć jakiś technik bo to pogarsza sprawę!!! Podstawą w osiągnięciu skuteczności jest pozycja stojąco odpowiednie ustawienie obręczy reszta to wytrzymałość w wykonywaniu ruchów z wysoką intensywnością

Pewna intensywnosc i powtarzalnosc - tak. Dlatego nie ma co liczyc, ze duzy odsetek korespondencyjnego kursu zrobi cos wiecej niz tylko przeczyta ksiazki czy inne przekazy multimedialne i odstawi na polke.

Nauczyciel ma tez ta zalete, ze na bieżaco widzi i koryguje błędy oraz na bieżąco może odpowiadć na pytania i wątpliwości, a takie się pojawiąją i to często.

Dlatego mając doświadczenie w szkoleniu kobiet , wysuwam wniosek że…
Przeprowadzenie kursu SK przez Internet i uzyskanie w ten sposób wymiernego efektu
jest wysoce prawdopodobne;
Ale teraz to już głowy nie daje , a napewno się tego nie podejme:)

To ja powiem tak: jakis kurs na pewno mozna przeprowadzic i na pewno czegos mozna sie nauczyc.
Lepszy taki niż żaden...

Ale uważam go za dużo gorszy i mniej uczący niż dobre zajęcia z trenerem...Zwłaszcza jezli chodzi o pokazanie technik z partnerem.Bo psychologiczne aspekty zachowan mozna dobrze omowic w ksiazce czy przed kamera.
  • 0

budo_hellfire
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2404 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ

Napisano Ponad rok temu

dlaczego nikt nie wyłapał prowokacji ?? ;)

Wyłapał, ale skoro juz jest dyskusja to moze warto zostawic parę słow dla potomnych :wink:
  • 0

budo_akutosoto
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 63 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

To ja powiem tak: jakis kurs na pewno mozna przeprowadzic i na pewno czegos mozna sie nauczyc.
Lepszy taki niż żaden...

No właśnie o to mi chodziło!!!!
Na tym forum jest wystarczająco dużo informacji , sprawdzonych rzetelnych i z wielu źródeł
że nie trzeba było by nic robić...tylko rozbudowywać
Dla tego wydaje mi się że można...
jednak dotarcie do nich jest bardzo trudne ponieważ trzeba ich wyszukiwać s pośród wielu innych których nie będę nazywał... cieszę się że mówisz ze prowadzona jest dyskusja …
ale to jest pomieszanie gówna z miodem i na pewno nie ma sensu...
To jest wina Moderatorów którzy nie pracują i pozwalają na wszystko i w takiej formie cały dział to jest wątpliwa sprawa... Dlatego pisałem że potrzebna jest mamecha...
Ale może to tak ma być…ja tam się nie znam…

Zwłaszcza jezli chodzi o pokazanie technik z partnerem.Bo psychologiczne aspekty zachowan mozna dobrze omowic w ksiazce czy przed kamera.

innowacyjne technologie w sporcie istnieją już dość długo.. i to akurat da się zrobić :lol: :lol:

Ale uważam go za dużo gorszy i mniej uczący niż dobre zajęcia z
trenerem...

Oczywiście że tak... ale niema trenerów sk!!!
Gdzie jest jakiś spis, wykaz czy coś...
jakiekolwiek namiary na kogokolwiek??? Wspd Warszawa... i pani z Suwałk mówi się co?
albo proszę przyjechać albo zebrać grupę jeszcze 15 osób... bo co innego mogą zrobić?

A jak się ktoś znajdzie to od razu zostaje kosmitą ... i słusznie...
Ale potem zostaje spalony na stosie zamiast być skierowanym na kurs instruktorski, otrzymać jakieś pomoce cokolwiek…
Bo takiego kursu nie ma!!! bo potrzeba by było utworzyć RAMY PROGRAMOWE a to wymagało by szerokiej dyskusji wielu osób z całej polski którzy coś próbują działać, działają lub działali w tym kierunku... Takie forum mogło by to rozpocząć...

To jest jakiś , może nie najlepszy, ale jeden ze sposobów które mogły by uzdrowić całe środowisko samoobrony kobiet... taki był by powód mojej obecności tutaj...

ale teraz już wiem, że osobie która...
np. 20 lat przebywa w świecie sztuk walki, posiada pare stopni mistrzowskich, była zawodnikiem kadry narodowej, posiada udokumentowane przeszkolenie ponad stu kobiet , prowadziła kursy żeńskiej części dla personelu hoteli i sieci handlowych, posiada metodycznie opisany kurs, pozytywnie zaopiniowany przez najważniejsze instytucje...
chcącej wspierać osoby próbujące działań w tym kierunku
powiedział bym że to nie jest miejsce do takich rzeczy, choć znajdziesz poparcie dla swoich poglądów, nie znajdziesz tyle motywacji aby utrzymać się pod naporem oszczerstw i krytyki...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024