stojka czy parter?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie, nigdy nie bylo takiego tematu.............. oprocz tego miliona.....jesli juz bylo to z góry przepraszam
Napisano Ponad rok temu
Ale on sie nie pyta o to co jest lepsze czy co jest skuteczniejsze na ulice. Chłopak chcę zacząć trenować ale nie wie od czego zacząć albo na czym się na początku skupić. Nie przypominam sobie by był taki temat.nie, nigdy nie bylo takiego tematu.............. oprocz tego miliona.....
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Właśnie.Treningowi zazwyczaj przypada jakiś cel więc może daj podpowiedź jaki to cel? MMA?
Czy może poprostu chcesz się dobrze bić na ulicy. W tym przypadku na pierwszym miejscu stójka na drugim parter.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gdyby chodzilo mu o start w ufc - bylo by w forum MMA :-)
A chodzi mu o rekreacje - takiego tematu jeszcze nie bylo.
Uwazam ze powinienes zaczac od parteru - dlaczego? - poprostu na to nie ma zasady... zacznij od tego co bardziej ci pasuje i w czym czujesz sie lepiej. A jesli nie wiesz w czym - sprubuj obydwa. Kazdy czlowiek jest inny - nie mozna dac jednej rady.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bylo miliard miliardów razy... to forum istnieje 6 lat i od samego poczatku powstawaly takie pytania...A chodzi mu o rekreacje - takiego tematu jeszcze nie bylo.
ale zeby nie wyszlo ze zachowuje sie jakbym mial syndrom napiecia przed, to wez sie kolego za grappling bo szybciej rozwiniesz sile i wytrzymalosc miesni
Napisano Ponad rok temu
witam jesli juz bylo to z góry przepraszam... Otóz chodzi mi o nastepujaca rzecz.Chodzi mi o to co lepiej narpierw opanowac stojke czy parter ? lepiej umiec juz jakis styl chytany i dopiero potem dodac to tego np boks czy narpierw trenowac cos udrzenego i dorzucic bjj?POzdrawiam
lepiej najpierw uderzać potem chwytać - patrz CroCop
lepiej chwytać potem uderzać - patrz Big Nog
de facto kompletnienie ma znaczenia co zaczniesz trenowac najpierw
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jesli chce trenować rekreacyjnie to generalnie wszystkie style chwytane sa jak najbardziej
wskazane ponieważ ewentualne "uatrakcyjnienia" potreningowe w postaci siniaków bądź obtarć są lepsze dla image niż siniaki na twarzy.. poza tym w sportach uderzanych zjawisko KO potrafi zrazić adepta do uprawiania sportu...
stójka czy parter- na pewno na początek stójka, a dokładniej zwarcie..
podstawowe rzuty i obalenia oraz obroony z wszelkich obchwytów i trzymań...
to podstawa jeśli chodzi o samoobronę..
pozdrawiam wodnik szuwarek
Napisano Ponad rok temu
najbardziej mnie rozwalają na BUDO goście, którzy udając mega fachowców ignorują pytanie nowicjuszy względnie wyśmiewają ich w jak najbardziej wyrafinowany sposób
Ale dupcysz, przecież prawie każdy coś dodał od siebie. Poza tym to było 2 miechy temu.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kto cwiczył Yun Jung Do?
- Ponad rok temu
-
co trenujecie?
- Ponad rok temu
-
K1 czy Taekwondo :/
- Ponad rok temu
-
Co lepsze dla mnie?? (szukam sekcji w Zielonej Górze)
- Ponad rok temu
-
Pomiar siły uderzenia
- Ponad rok temu
-
smieszna reakcja zawodnika po zakonczeniu walki
- Ponad rok temu
-
Który styl ma najlepsze ręce? :)
- Ponad rok temu
-
Czy Combat56 jest w Lublinie?