witam. Piszecie jakiej broni używa się w jakej sztuce walki. Jeżeli trenujecie napiszcie jak wyglądają wasze treningi z bronią
jaka broń w jakim stylu?
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano Ponad rok temu
Re: jaka broń w jakim stylu?
W Kobudo używa się wielu broni. Bo, Nunchaku, Hanbo, Tonfa, Sai, Kama i jeszcze kilka innych.
Jak narazie ja skupiam się na Nunchaku, Bo, i Tonfa.
Jak się nimi trenuje To ciężko wytłumaczyć przez net.
W każdym razie żeby pojąć technikę np. Nunchaku to wymaga nawet kilku tysięcy powtórzeń jednej tylko techniki. Na szczęście tych praktycznych technik jest niewiele.
Najpierw należy ich się nauczyć wykonywać w miejscu, potem kombinacje technik w miejscu i z prostymi krokami, później kroki we wszystkich kierunkach, do tego jeszcze z obrotami o 180 i 360 st. no i oczywiście dynamiki. 3 uderzenia na sekundę to już niezły wynik.
Jak interesuje Cię ta broń (albo kogoś innego) to zapraszam do mnie na gg.
Jak narazie ja skupiam się na Nunchaku, Bo, i Tonfa.
Jak się nimi trenuje To ciężko wytłumaczyć przez net.
W każdym razie żeby pojąć technikę np. Nunchaku to wymaga nawet kilku tysięcy powtórzeń jednej tylko techniki. Na szczęście tych praktycznych technik jest niewiele.
Najpierw należy ich się nauczyć wykonywać w miejscu, potem kombinacje technik w miejscu i z prostymi krokami, później kroki we wszystkich kierunkach, do tego jeszcze z obrotami o 180 i 360 st. no i oczywiście dynamiki. 3 uderzenia na sekundę to już niezły wynik.
Jak interesuje Cię ta broń (albo kogoś innego) to zapraszam do mnie na gg.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
BALISONG/MOTYLEK - coś nowego??
- Ponad rok temu
-
Edge Weapon Seven Vital Truths
- Ponad rok temu
-
Bronie, czyli Wasze arsenały
- Ponad rok temu
-
ASG
- Ponad rok temu
-
rany nozownika na wesolo
- Ponad rok temu
-
Walka batonem
- Ponad rok temu
-
baton z okladzina z santoprenu czy z pianki?
- Ponad rok temu
-
SAI
- Ponad rok temu
-
real aikido vs knife :wink:
- Ponad rok temu
-
Tanto Jitsu
- Ponad rok temu