Co lepsze dla mnie?? (szukam sekcji w Zielonej Górze)
Napisano Ponad rok temu
Chcialbym nauczyc sie walczyc we wlasnej obronie.Ostatnio mialem kilka niemilych sytuacji na ulicy :?
Co bedzie lepsze w przypadku moich warunkow fizycznych??moze ktos z was zna ktoras ze szkol?
Mam 178 cm, 78 kg.
Pierwsza opcja to BJJ w Zielonej Gorze:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Druga opcja to kickboxing w Zielonej Gorze:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Każdy tak pisze na początku, i co z tego że będzie ćwiczył coś "na ulice" jeżeli znudzi mu sie to po 2 latachPrzecież pisze, że tylko we własnej obronie, to na ulicy chyba nie będzie się kulał z dresami?
Napisano Ponad rok temu
A jeśli naprawdę czujesz się zagrożony to żadna SW ci nie pomoże jeśli cię dopadną w 3. Najlepiej kup se dodatkowo kose albo teleskopa. Gdy penerstwo widzi coś takiego to czasami zdają sobie sprawę ,że im sie nie opłaca i odpuszczają.
Napisano Ponad rok temu
Proponuję uderzyć do niego.
Napisano Ponad rok temu
Z tą kosą bym nie ryzykował.On wyciągnie swoją a przeciwnik zrobi to samo i jaki może być wynik takiej walki.1 martwy, 2 martwych?Najlepiej kup se dodatkowo kose albo teleskopa. Gdy penerstwo widzi coś takiego to czasami zdają sobie sprawę ,że im sie nie opłaca i odpuszczają.
Napisano Ponad rok temu
I zapamietaj - nigdy nie nos przy sobie noza.
Nigdy.
Napisano Ponad rok temu
A na grzyby?Nigdy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
3 martwych i 50 rannychZ tą kosą bym nie ryzykował.On wyciągnie swoją a przeciwnik zrobi to samo i jaki może być wynik takiej walki.1 martwy, 2 martwych?Najlepiej kup se dodatkowo kose albo teleskopa. Gdy penerstwo widzi coś takiego to czasami zdają sobie sprawę ,że im sie nie opłaca i odpuszczają.
Napisano Ponad rok temu
naczytalem sie na forum.
Jak widac nie mam za dobrych warunkow fizycznych i wyczytalem ze na wiekszych kolesi w walce 1 vs 1 mam wieksze szanse niz kb
Napisano Ponad rok temu
pisalem z trenerem bjj , dowiedzialem sie ze w czwartki sa jeszcze treningi mma
naczytalem sie na forum.
Jak widac nie mam za dobrych warunkow fizycznych i wyczytalem ze na wiekszych kolesi w walce 1 vs 1 mam wieksze szanse niz kb
Jeśli twój przeciwnik nie miałby zielonego pojęcia o parterze a ty byś był już trochę obeznany w tym i potrafił nie mało to nie miałby żadnych szans gdybyście zlecieli razem do parteru. Ale czy naprawdę chcesz sie kulać przy każdej walce na ulicy w parterze, zwłaszcza ,że nie jest to takie bezpieczne. Jeśli chodzi o kick-boxing to twoje słabe warunki fizyczne nie koniecznie skażą cię na porażkę. Często zwyczajne drechy ignorują to ,że ktoś jest 2 razy mniejszy a potem mogą być bardzo zaskoczeni Mój dobry znajomy jest możliwe ,że nawet niższy niż ty a dowiedziałem się ,że bez problemu poskładał 2 kolesi co po prostu zignorowali zagrożenie i nie wiedzieli co On potrafi
Nie mniej warto ćwiczyć parter ponieważ sytuacja na ulicy może zmusić cię do walki w parterze np. przewrócicie się razem podczas szarpaniny.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
oczywiscie ale tylko pod warunkiem ze jest to walka sportowa
a z tymi warunkami fizycznymi to przesadzasz nie wszyscy mają po 190 wzrostu i jakoś sobie radzą..
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pomiar siły uderzenia
- Ponad rok temu
-
smieszna reakcja zawodnika po zakonczeniu walki
- Ponad rok temu
-
Który styl ma najlepsze ręce? :)
- Ponad rok temu