PRIDE 17 ?! Wspomnienia (UFC- be)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
:roll: 8O... Samo ogrodzenie jest prostackie, huligańskie malo sportowe i irytujące...
Napisano Ponad rok temu
Jak udowodnisz mi swą tezę i odrazu wyjaśnisz co w tym huligańskiego, mało sportowego i irytującego to znajde ci tą walkę :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ps.
tak, czepiam się, nie bez powodu...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
oj najstarsze artykuły to sie odnoszą do tłuczki na gołe pięści gdzie sędzia był tam żeby mieć najlepszą miejscówke na widowni Polskie media(ostatnio) pochwyciły ten temat prawdopodobnie tylko dlatego, że doszły ich słuchy o polakach "walczących o życie walcząc z lwami w klatce" Szmatławce piszą w ten sposób bo nie liczy się prawda tylko wydźwięk i najwięcej sprzedanych egzemplarzy. No ale robi się offtop lekki.A dlaczego media tak podchwyciły temat "walk w klatce"? Bo to się niejako kojarzyło z brutalnością, z wrzucaniem 2 ludzi do zamkniętej klatki z której wyjdzie jeden itp. Wiem wiem- mnie też to śmieszy Ale wystarczy sobie przypomnieć niektóre artykuły w prasie (zwłaszcza te najstarsze).
Tak więc neptunie proszę o jakąś argumentację.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wracając do poprzedniego - ja się zgadzam z tym, że szmatławce jak zawsze wszystko wyolbrzymiają, demonizują i tak dalej i tak dalej. Jednak mimo wszystko robią reklamę MMA. Raz lepszą, raz gorszą co prawda. Niektóre osoby do tego sportu zostały "przekonane" właśnie przez tego typu artykuły. Miłośników "męskiej" walki na świecie nie brakuje. W umysłach wielu ludzi MMA kojarzy się z walką w klatkach, a walki w klatkach z mordowaniem się dwóch łysych koksów. Nie mówię tu o fanach, którzy wiedzą z czym to się je, ale o osobach trzecich, którzy nie widzą różnicy między MMA a ustawką dwóch dresiarzy.
Napisano Ponad rok temu
hehe van damme i lwie serce 8)
tak sie to kojarzy ,dla mnie rowniez, pomimo swiadomosci ze: klatka bezpieczniejsza , ufc profesjonalne i legalne itp a i latkowskiego nie cenie...
nie widze powodu zeby walczyc z tym stereotypem ,chyba ze ktos wlasnie preferuje walki w klatkach , i zalezy mu na masowym widzu.
a co do faktow
moment walki przy siatce gdy przeciwnik jest oparty o siatke lub lezy na niej
przewaznie jest wykorzystywany by sobie dychnac lub dokonczyc mlocke na wykonczonym rywalu - kiepski klimat
kamera -gorsze ujecie niz zza lin
co do samego oktagonu moglby byc troche mniejszy mam wrazenie ze akcji jest duzo mniej niz np w pride za to wiecej gonitwy
ale co kto lubi ,ja nie przepadam
Klimat Pride byl genialny ,jak widze tych rednecks na ufc ...ehhh
Napisano Ponad rok temu
UFC to lipa, niestety.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Inna kultura, inna mentalność. Obawiam się, że większość widowni UFC to ludzie liczący jedynie na krwawą walkę psów, a nie dobry pokaz technik MMA. Nieliczni zapewne w ogóle rozumieją, co się dzieje w parterze, stąd takie reakcje. Japończycy to inna bajka, oni bardziej szanują ideę walki i zapewne lepiej wiedzą co z czym "się je".jak ludzie wyją jak jest parter (np. podczas ostatniej walki Mino) to mi się tego gówna naprawdę odechciewa oglądać i zastanawaim się czy takiemu Mino nie odechciewa się walczyć.
UFC to lipa, niestety.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
UFC 73 video
- Ponad rok temu
-
UFC na kanale extreme
- Ponad rok temu
-
UFC 73 - relacja na żywo
- Ponad rok temu
-
Polacy w finale World Shido MMA Grand Prix 2007.
- Ponad rok temu
-
Baroni na "soczku" w walce z Frankiem Shamrockiem
- Ponad rok temu
-
K1 GP Amsterdam Backstagereport from 22.06. u. 23.06.2007
- Ponad rok temu
-
Trening pod mma z KiF SDW??
- Ponad rok temu
-
Fedor w oczach innych zawodników MMA